Θα μπορούσε το laptop μου;

vman

Senior Member
15 September 2012
697
Κάνω την εξής σκέψη.
Εχω ένα laptop δεκαετίας το Toshiba Satellite A300-15B.
Το χρησιμοποιώ, σχεδόν αποβλημάτιστα ακόμη, για δουλειές γραφείου και σχεδόν σε 24 ώρη βάση ως κατεβαστήρι. Πρόσφατα χτύπησε ο σκληρός που είχε και μπήκε καινούργιος 500Gb. Κολλάει καμμιά φορά, έχω την εντύπωση πως κάποια torrent μερικές φορές προκαλούν κόλλημα καθώς αν τα σβήσω μετά δουλεύει χωρίς πρόβλημα, αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικά ας μου πει έστω και με Pm.

Σκέφτομαι αν θα μπορούσε να παίξει το ρόλο ενός htpc με τις ακόλουθες λειτουργίες.
- media player
- disk player
- Κατεβαστήρι
- NAS

Οι προδιαγραφές του hardware φαίνονται στο Link παραπάνω. Παρακαλώ όσοι γνωρίζετε πείτε μου αν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ και ποια είναι τα βασικά απαραίτητα βήματα που πρέπει να κάνω και τι δυνατότητες θα έχω. Το πιο πιθανό αν το αποφασίσω να το αναθέσω σε κάποιον επαγγελματία να το κάνει.
Για παράδειγμα, φαντάζομαι ότι χρειάζεται αλλαγή στην κάρτα γραφικών για να πάρω HD εικόνα και πολυκάναλο ήχο από HDMI. Γίνεται αυτό; Η ποιότητα εικόνας σε σχέση με ένα media player π.χ. τύπου Dune θα είναι καλύτερη, χειρότερη ή ίδια;
Το optical drive μπορεί να αλλάξει ώστε να υποστηρίζει και blue ray;
Εχει 4 usb θύρες, φαντάζομαι θα μπορώ να βάλω πάνω 4 εξωτερικούς σκληρούς για αποθήκευση δεδομένων, θα μπορεί όμως για παράδειγμα να τους δει και ο ενισχυτής (AVR) ώστε να παίξει μουσική από τα αντίστοιχα folders.
Υπάρχει περίπτωση να έχω κάποιο τηλεκοντρόλ ή ακόμη καλύτερα να το ελέγχω με κάποια εφαρμογή android ώστε να είναι σχεδόν μόνιμα κλειστή η οθόνη του (να ανοίγει μόνο για λειτουργίες συντήρησης ή εγκατάστασης νέων πραγμάτων) ώστε να κρατηθεί μειωμένη η κατανάλωση του.
Αλήθεια τι κατανάλωση να περιμένω ότι θα έχω καθώς θα είναι σχεδόν μόνιμα ανοικτό;

Είμαι ευγνώμων από τώρα για τις συμβουλές σας.