Θάνος Μικρούτσικος • Αραπιά Για Λίγο Πάψε Να Χτυπάς Με Το Σπαθί [1983]

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
10,125
Αθήνα, Ηλιούπολη

maxresdefault.jpg

🎧Tracklist:
▶ Α΄ Πλευρά
01. Κι Αυτό Κακοήθες Παιδιά; | Θάνος Μικρούτσικος [0:00]
🔸 Στίχοι : Άλκης Αλκαίος • Το κομμάτι αυτό ηχογραφήθηκε πρόχειρα σε κασέτα από την συναυλία που έδωσα στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, τον Ιούλιο του 82. Παρ' όλο που προοριζόταν για το Αρχείο μου προτίμησα να μπεί έτσι στον δίσκο, γιατί κι εγώ και οι μουσικοί μου είδαμε ότι ο τρόπος που παίξαμε ήταν τέτοιος ώστε ήταν αδύνατον να τον αναπαράγουμε στο STUDIO. Την ηχογράφηση στην κασσέτα έκανε ο Νίκος Εσπιαλίδης και τι να πω; Ο Βασίλης, ο Νίκος, ο Κώστας και ο Βαγγέλης είναι καταπληκτικοί. Το κομμάτι το αφιερώνω στους φίλους μου.

02. Φαντασία Νο 3 Για Πιάνο | Ορχήστρα [Lp Version] [18:33]
• Στις Βρυξέλλες στο STUDIO TNB μετά το τέλος μιας κοπιαστικής δουλειάς για το Εθνικό Θέατρο Βρυξελλών, θυμήθηκα μια Κυριακή απόγευμα (από μικρό παιδί με στενοχωρούν τα κυριακάτικα απογεύματα) που γύριζα από την Αμβέρσα με το τραίνο, και η Κωνσταντίνα κοιμήθηκε στον ώμο μου. Ο WILLY PA- QUES έκανε την ηχογράφηση και εγώ την αφιερώνω στην Κωνσταντίνα μου.

▶ Β΄ Πλευρά
03. Γυναίκες Στην Εξουσία | Julie Massino [23:12]
🔸 Στίχοι : John McGrath
• Είναι απόσπασμα από την μουσική που έγραψα για το έργο «WOMEN IN POWER» του JOHN MCGRATH για το Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου 1983. Η καταπληκτική φωνή της JULIE είναι το καθοριστικό σ' αυτό το τραγούδι όπως και η δουλειά του MCGRATH για όλο το έργο. Λίγο πριν το τέλος και για 16 μέτρα σόλο ηλεκ. κιθάρα παίζει ο Γιάννης Σπάθας. Τον ευχαριστώ. Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο ERA με ηχολήπτη τον Κώστα Φασόλα. Βοηθός Φραγκίσκος Σοφράς

04. Τρίο Νο 1 Για Πιάνο, Ηλεκτρικό Μπάσσο Και Ντραμς | Ορχήστρα [30:43] • Το έργο στην πρώτη του μορφή γράφτηκε το 1981 και εκτελέστηκε στο Φεστιβάλ των Δημητρίων (Θεσσαλονίκη) τον ίδιο χρόνο και στο Λονδίνο το 1982. Σε μια δεύτερη VERSION παίχτηκε στην Γλασκώβη τον Μάη του 83 για να καταλήξει σ' αυτή την μορφή (οριστική;) χάρις στο παίξιμο του Τουλιάτου, του Φαραζή και του Φακανά του οποίου οι ιδέες ήταν καθοριστικές γι' αυτήν την εκτέλεση. Η ηχογράφηση έγινε στο Στούντιο «MINIFARM» με ηχολήπτη τον Βασίλη Δερτιλή.

05. Εμβατήριο Για Τ' Ανήσυχα Παιδιά | Μαρία Δημητριάδη [Lp Version] [41:33]
🔸 Ποίηση : Bertolt Brecht | Μετάφραση : Μάριος Πλωρίτης
• Το κομμάτι αυτό έγραψα για την παράσταση «Μπρέχτ και Χίτλερ» που ανέβηκε στο ΚΘΒΕ τον Φλεβάρη του 83, και το αφιερώνω στον Νίκο Τουλιάτο για τα δέκα χρόνια συνεργασίας μας.Η ηχογράφηση έγινε στο Στούντιο ERA με ηχολήπτη τον Κώστα Φασόλα.————————————————————————————————————————————
Credits: • Μπάσο Κιθάρα: Γ. Φακανάς (Κομμάτι: Τρίο Νο 1 Για Πιάνο, Ηλεκτρικό Μπάσσο Και Ντραμς), Β. Πατεράκης (Κομμάτια: Κι Αυτό Κακοήθες Παιδιά;, Γυναίκες Στην Εξουσία), Δ. Ντούτσουλης (Κομμάτι: Εμβατήριο Για Τ' Ανήσυχα Παιδιά) • Τύμπανα (Drums): Ν. Τουλιάτος • Ηλεκτρική Κιθάρα: Γιάννης Σπάθας (Κομμάτι: Γυναίκες Στην Εξουσία), Κ. Στρατηγόπουλος • Ηλεκτρικό Πιάνο [Yamaha CP 80]:** Θάνος Μικρούτσικος (Κομμάτι: Κι Αυτό Κακοήθες Παιδιά;), Τ. Φαραζής (Κομμάτι: Τρίο Νο 1 Για Πιάνο, Ηλεκτρικό Μπάσσο Και Ντραμς) • Ηχολήπτης: Βασίλης Δερτιλής (Κομμάτι: Τρίο Νο 1 Για Πιάνο, Ηλεκτρικό Μπάσσο Και Ντραμς), Willy Paques (Κομμάτι: Φαντασία Νο 3 Για Πιάνο), Κώστας Φασόλας (Κομμάτια: Γυναίκες Στην Εξουσία, Εμβατήριο Για Τ' Ανήσυχα Παιδιά) • Βοηθός Ηχολήπτη: Φραγκίσκος Σοφράς (Κομμάτι: Γυναίκες Στην Εξουσία) • Φωτογραφίες : Μανόλης Καλογερόπουλος • Πιάνο: Θάνος Μικρούτσικος (Κομμάτια: Φαντασία Νο 3 Για Πιάνο, Γυναίκες Στην Εξουσία) • Παραγωγός: Θάνος Μικρούτσικος • Συνθεσάιζερ (Synthesizer): Β. Δερτιλής • Τενόρο Σαξόφωνο: Θ. Ρέλλος (Κομμάτι: Εμβατήριο Για Τ' Ανήσυχα Παιδιά) • Εξώφυλλο: STUDIO 31 • Φωτογραφίες: ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
=========================================================================