The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

ψηφιστε την ταινια

• Total voters
    0
18 June 2006
8,281
Θεσσαλονίκη
18847006.jpg

Η Δολοφονία

του Τζέσε Τζέιμς
απότοΔειλό
ΡόμπερτΦορντ

The Assassination of Jesse James
by the Coward Robert Ford

χώρα: ΗΠΑ
έτος : 2007
είδος: Γουέστερν – βιογραφία
διάρκεια :160
σκηνοθεσία: Andrew Dominik
πρωταγωνιστούν: Brad Pitt, Mary-Louise Parker, Casey Affleck
εικόνα: 2.40:1
ήχος: D.D 5,1

Προσωπικά η ταινία με κούρασε αρκετά καθώς ήταν αφόρητα πληκτική και ουσιαστικά δεν μπορούσα ν ακολουθήσω τον ρυθμό της και ούτε κατάλαβα ακόμα ποιος ο λόγος ύπαρξης της . Εντάξει είχε καταπληκτική φωτογραφία , έναν καλό πρωταγωνιστή αλλά από συνοχή και σενάριο πάσχει . Κάτι ήθελε να πει ο ποιητής αλλά μπέρδεψε τους στοίχοι νομίζω . Βέβαια πρόκειται για την δεύτερη ουσιαστικά ταινία του άπειρου σχεδόν AndrewDominik και σαν δεύτερη τουλάχιστόν είναι ελπιδοφόρα για το μέλος του δημιουργού της . Έχει άποψη ο άνθρωπος αρκεί να μάθει να την διατυπώνει ορθότερα
Κακή πάντως δεν είναι αλλά θέλει υπομονή κι επιμονή .
Την ολοκλήρωσα σε 3 δόσεις . Βλέπεις είναι και σχεδόν 3ωρη

1881, ΗΠΑ.
Ο Τζέσε Τζέιμς, πληγωμένος στρατιώτης των Νοτίων Ομόσπονδων Πολιτειών που πολεμούσε ενάντια στην Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση των Βορείων, μετατρέπεται στον μεγαλύτερο παράνομο της εποχής. Για τα θύματά του και τις οικογένειές τους δεν ήταν παρά ένας κοινός δολοφόνος. Για τον απλό λαό των Νοτίων, όμως, ήταν ένα είδος λαϊκού ήρωα, ένας Ρομπέν των Δασών.
Συντηρητικός, θρήσκος και λάτρης της οικογένειας, ήταν ο τελευταίος φύλακας των συνόρων - ένα σύμβολο ελευθερίας και εκφραστής του αμερικάνικου πνεύματος, ένας χαρισματικός επαναστάτης ο οποίος αψηφούσε το νόμο και ζούσε σύμφωνα με τους δικούς τους κανόνες.
Ο μεγαλύτερος ανάμεσα στους θαυμαστές τους ήταν ο Ρόμπερτ Φορντ, ένας 19χρονος ιδεαλιστής και φιλόδοξος άντρας, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην ελπίδα ότι μια μέρα θα καβαλάει το άλογό του παρέα με το είδωλό του. Και τα κατάφερε. Με πείσμα και υπομονή.
Μόνο που ένιωθε πως ο Τζέσε Τζέιμς δεν τον έπαιρνε στα σοβαρά. Κι αυτό που χρειαζόταν από καθετί ο Ρόμπερτ Φορντ ήταν αναγνώριση. Οπότε, άρχισε να μηχανεύεται τρόπους να σκοτώσει το είδωλό του. Και να γίνει ο ίδιος ήρωας, μιας που ο Τζέιμς και η συμμορία του ήταν επικηρυγμένος σε 10 Πολιτείες.
Θα τα καταφέρει, αυτό, όμως, που θα αντιμετωπίσει κάθε άλλο παρά αναγνώριση είναι…

Παιδια , το ιδιο. Εχω δει μεχρι καποιο σημειο και την εβγαλα. Δεν ειχα ποτε κουραγιο απο τοτε να τη συνεχισω.......Μην την νοικιασετε με τιποτα....

ρε τρελέ κι εμείς πως να ζήσουμε ? :flipout:

Αμα φτιαξετε καλες τιμες και ειστε ανταγωνιστηκοι μη φοβαστε τις κακες ταινιες. :grinning-smiley-043

(Ασε που μαθαινω οτι εχεις ανοιξει κι αλλες "δουλιτσες" εσυ, δεν εχεις αναγκη -bye-)

:grinning-smiley-043

(Ασε που μαθαινω οτι εχεις ανοιξει κι αλλες "δουλιτσες" εσυ, δεν εχεις αναγκη -bye-)
Αν εννοείς αυτές με τα κορίτσια του πρώην ανατολικού μπλοκ , ναι γιατί να το κρύψουμε άλλωστε , η δουλεία δεν είναι ντροπή.:ernaehrung004:

Ελα μωρέ βλέπεται... αν έχεις προβλήματα αυπνίας θα στα λύσει παραύτα.

Νομίζω πως η ταινία χάνει επειδή δεν είναι ξεκάθαρο στους θεατές τι πάνε να δουν..Ακούς γουέστερν ,δολοφονίες κτλ και ξενερώνεις στο πρώτο 20λεπτο..

Εχει μια εσωτερικότητα όμως, ένα φόβο που υποβόσκει και μια αγωνία που δεν βγάζει μάτια αλλά υπάρχει είναι εκει.Αν ξέρεις τι να περιμένεις δεν είναι ανυπόφορα τα πράγματα,ίσα-ίσα....

Επίσης έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί απο τον κύριο Jolie..:Banane0:
είναι πολύ καλός ο μπαγάσας κι όσο περνάει ο καιρός νομίζω γίνεται καλύτερος

η καλυτερη ταινια της χρονιας και all time classic

δεν ειναι για ολους αλλα πολλα πραγματα δεν ειναι για ολους.

η μονη ταινια που αγορασα σε bluray και απο δραση-εφε ειναι αδεια..ο λογος που το εκανα ειναι για να εχω αυτο το αριστουργημα δικο μου.

η μονη ταινια που αγορασα σε bluray και απο δραση-εφε ειναι αδεια..ο λογος που το εκανα ειναι για να εχω αυτο το αριστουργημα δικο μου.
Θεωρείς ότι αν ήταν 2 αντί 3 ώρες θα έχανε το παραμικρό;

Απάντηση: Re: The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

εισαι ενας ωραιος πραγματικος σινεφιλ :SFGSFGSF:

εγω απο βαρετες ταινιες δεν ξερω η ειναι καλες η οχι
και αυτη μου αρεσε πολυ χωρις να με κουρασει καθολου

.

Last edited:
οχι σιγουρα η ταινια ειναι μεγαλη σε διαρκεια αλλα πραγματικα μου αρεσε ετσι οπως ηταν

απο τις λιγες ταινιες στην οποια ενιωσα να ταυτιζομαι με καποιον (εδω εννοειται οτι ταυτιστηκα με τον δειλο Φορντ),συγκινηθηκα και κυριως ενιωσα το μεγαλειο ενος πρωταγωνιστη,κατι στο οποιο δεν με οδηγησε ποτε κανενας Will Smith και κανενα θορυβωδες I am Legend.

Noμιζω οτι σπανια θα ξαναδουμε τετοια ταινια απο μεγαλη εταιρεια και μαλιστα με μηδενικη προβολη.κριμα...αλλα τουτη εδω θα αποτελει μερος της συλλογης μου απο πρωτοτυπες (και οχι κοπιες) ταινιες γιατι το αξιζει

εισαι ενας ωραιος πραγματικος σινεφιλ :SFGSFGSF:
Γιατί μου κάνει λίγο ‛ρατσιστικό’ / ‛αφοριστικό’ αυτό;

Και άραγε ποιος είναι ο ορισμός της έννοιας του ‛σινεφιλ’;

Την ίδια ατάκα (περί ‛πραγματικού σινεφίλ’) θα μπορούσαν πχ να ανταλλάσουν μεταξύ τους οι φανατικοί υποστηρικτές ταινιών όπως πχ ‛Transformers’ οι οποίοι θα απεχθάνονται την ταινία για την οποία συζητάμε τώρα.

Εγώ δλδ που με κούρασε η ταινία (προσωπικά μου άρεσε ως θέμα, αισθητική και ‛άποψη’ αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι κατά 1 ώρα μικρότερη) αλλά λάτρεψα πχ το Zodiac ή το Mulholland Drive, δεν μπορώ να χαρακτηριστώ ‛πραγματικός σινεφίλ’ (μήπως είμαι πχ ‛ψεύτικος-wannabe-μισός σινεφίλ’; :p )

Τα παραπάνω χωρίς καμία διάθεση προσωπικής αντιπαράθεσης εννοείται, απλώς για να κάνουμε μία ωραία κουβέντα.

Η τανία δεν μου άρεσε , όπως άλλωστε έγινε κατανοητό από το ροχαλητό που έβαλα 2-3 ποστς πιό πάνω , διότι δεν είχε κάτι να μου αρέσει. Δεν την συγκρίνω με ταινίες τύπου Transformers , διότι δεν συγκρίνω ανόμοια πράγματα . Ομως η αναντιστοιχία μέσων και σκοπών στο συγκεκριμένο έργο ήταν υπαρκτή και εμφανής. Αντίθετα στους Transformers ότι ξέρεις , βλέπεις . Για να πω την αλήθεια είδα μόνο μιά ώρα γιατί μετά όντως κοιμήθηκα . Οταν ξύπνησα δεν μου πέρασε καν από το μυαλό να δω το τέλος . Δεν υπήρχε κάτι να με τραβήξει να το δω. Η ιστορία ήταν παγερά αδιάφορη , η ταινία δεν είχε πνοή , ο ήρωας ήταν αρνητικός ως χαρακτήρας - και το ότι στον Νότο περνούσε για ήρωας δεν φαινόταν πουθενά - όλα εμοιαζαν σαν αποσπασματικά επεισόδια από τη ζωή του χωρίς συνοχή ,η συνεχής αφήγηση ήταν αποτέλεσμα της αδυναμίας του σκηνοθέτη και του σεναριογράφου να δώσουν με κινηματογραφικό τρόπο αυτά που θα ήθελαν να πουν . Εν τελευταία αναλύσει αυτό που είχε πεί κάποτε ο Μπόρχες για τα γουέστερν ότι είναι τα τελευταία μεγάλα επικά έργα της Δύσης ( ή κάπως έτσι ) εδώ δεν είχε καμμία μα καμμία εφαρμογή .
Αν λοιπόν δεν είμαι σινεφίλ για τους παραπάνω λόγους , χαίρομαι πολύ που δεν είμαι . -bye-