Την ξεκινησα με τεραστια καθυστερηση και κατοπιν προτροπης εδω (νομιζω του @Blue08 αν θυμαμαι καλα). Εχω δει τα πρωτα 6 επεισοδια του πρωτου κυκλου και ειναι φοβερα ενδιαφερουσα. Η μουσικη αρχικα μου φανηκε οτι δεν "κολλαει", κατι που βλεπω οτι θιξατε και στο νημα. Οταν το ξανασκεφτηκα ομως κατεληξα οτι ηθελε να δειξει οτι αυτα που επιχειρουσαν ηταν φοβερα "μοντερνα" και πρωτοποριακα για την εποχη τους. Καποιοι παραλληλισμοι υπαρχουν με το house, οχι τοσο extreme ομως, στον χαρακτηρα του κεντρικου ηρωα, που ειναι ενα ευφυες "καθαρμα". Ειχα διαβασει αλλεπαληλες προειδοποιησεις για το αιμα και τις σκηνες των χειρουργειων, αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν με ενοχλησε καθολου γιατι ηταν σε στυλ ντοκυμαντερ και δεν εστιαζε πανω εκει, αλλα το παρουσιαζε ως "απλα γενομενο" λογω της θεματολογιας. Σε κανενα σημειο δεν ενιωσα οτι αντιμετωπιζε τις σκηνες του χειρουργειου με λαγνεια. Επισης, εξαιρετικα τα ειδικα εφε πανω σε αυτο το κομματι.
Πραγματα που επισης θιξατε, οτι δειχνει κοινωνικα θεματα της εποχης (ανισοτητα φύλων και φυλών), τα οποια υπαρχουν σε ενα βαθμο και σημερα. Ισως να θελει να δειξει η σειρα οτι αν και εχουν περασει 100 χρονια απο τοτε, καποια θεματα δεν τα εχουμε λυσει ακομα. Μου αρεσε επισης παρα πολυ η αναδειξη των νεων τεχνολογιων της εποχης και ο τροπος που σταδιακα ενσωματωνονται στην ιατρικη και στην καθημερινη ζωη (τηλεφωνο, ηλεκτρισμος, καινοτομα ιατρικα εργαλεια, ακτινες Χ κτλπ). Θεωρω επισης οτι ειναι η πιο ρεαλιστικη απεικονιση που εχει δοθει (απο οσο εχω δει εγω) της επωδυνης προοδου της ιατρικης και επιστημης γενικοτερα. Εδειξε με ποσο αργα βηματα ερχεται η προοδος και ποσες ζωες χαθηκαν στην προσπαθεια να βρεθουν τα καταλληλα εργαλεια και τεχνικες. Χαβαλε εχουν και μικρες παραλληλες ιστοριες, οπως π.χ. της συλληψης της "typhoid mary". Στα ορια του κωμικου επισης, οι διαφορες με τις σημερινες πρακτικες σε θεματα υγιηνης. Αυτο με κανει να αναλογιζομαι πως θα μοιαζουν τα δικα μας best practices σε καποιον 100 χρονια στο μελλον

Εξαιρετικος ηχος επισης (το βλεπω σε ποιοτητα blue ray με dts), οπου στις σκηνες του χειρουργειου ακουω το "τσακ-τσακ" των σταγονων νερου (φανταζομαι οτι αυτο ειναι).
Το ξερω οτι εχω "αργησει το παρτι", αλλα γενικα την προτεινω ανεπιφυλακτα σε οποιον εχει εστω και το ελαχιστο ενδιαφερον για τα θεματα που περιεγραψαν οι προηγουμενοι συνφορουμιτες και εγω στα ποστ τους. Δεν ειναι απλα το ER ή το house md γυρισμενο 100 χρονια πισω, αλλα κατι πολυ πιο ενδιαφερον!