The Patriot - Bluray έκδοση

17 June 2006
25,433
Αθήνα
Μόλις χθες μου ρθε το Patriot σε bluray από το play.com με ελληνικούς υπότιτλους.

Για τους νέους να θυμίσω ότι το Patriot ήταν από τις πλέον reference ταινίες για τεστ ειδικά στην σκηνή της ενέδρας, όπως επίσης και στην μάχη με τους παρατεταγμένους στρατούς (πληθώρα χρωμάτων, τσεκάρισμα ευκρίνειας κλπ).

Φυσικά χωρίς δεύτερη σκέψη το τεστ που έκανα ήταν να το τσεκάρω σε αντιπαραβολή με την κλασσική έκδοση σε DVD που έχω εδώ και χρόνια.

Εβαλα λοιπόν το dvd στο A11 με τον γνωστό συνδυασμό sdi-scaler (που αντικειμενικά θεωρείται από τους κορυφαίους) και από την άλλη το bluray στο PS3 πάλι μέσω scaler.

Λοιπόν έπαθα την πλάκα μου. Δεν ξέρω αν φταίει επειδή είναι παλιά η ταινία, αλλά μιλάμε είναι άλλη ταινία χωρίς υπερβολή!!!

Δεν υπάρχει ΟΥΔΕΜΙΑ σύγκριση. Εχω αγοράσει μπόλικα bluray και Hddvd με εξαιρετική εικόνα όπως π.χ. τους "Πειρατές" αλλά εντάξει, δεν τρελάθηκα με την διαφορά. Σε κανένα όμως δεν έπαθα τόσο την πλάκα μου!!

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ Η ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΕΤΑ ΜΕ ΤΟ DVD. :eek:

Ματαιοδοξία τελικά που προσπαθούσαμε τόσα χρόνια να "στίψουμε" το dvd για να δούμε καλή εικόνα. Και να τα ακριβά Player και να τα sdi και καλώδια και κουραφέξαλα....
Και ήρθε η εποχή που βάζεις μόνο ένα δισκάκι και σε παιχνιδομηχανή μάλιστα και τα στέλνει όλα για βρούβες..... ΧΑΛΑΡΑ!

Αν έχετε κι εσείς την συγκεκριμένη ταινία, κάντε μια αντιπαραβολή. Ειδικά σε μακρινά πλάνα που φαίνεται ο στρατός, είναι μέρα με την νύχτα. Χαλάλι τα 22 ευρώ κι ας είναι για παλιά ταινία. Οποιος νομίζει ότι υπερβάλλω ας κάνει την δοκιμή κι ας μου πει.

Υ.Γ. Τα σουβέρ ξεκίνησαν πιό νωρίς απ' ότι περίμενα.

1130331m.jpg

Τάσο, μια γνώμη:
Αυτήν την στιγμή μιας και θέλω να δω καμιά 15αριά (λέμε) Blueray, με τον Sanyo Z3, και καλώδιο component, τί θα μου πρότεινες για player?
Κάποιο Samsung, Sony κλπ ή το PS3? (το οποίο είναι φθηνότερο αλλά δεν ξέρω αν έχει analog out για ήχο).
Κατά κύριο λόγο όμως με ενδιαφέρει αν η εικόνα που θα πάρω αξίζει
(Σόρυ για το off)

Έτσι είναι Τάσο μου . Δυστυχώς αυτή η κολωκόντρα τους ( HD-DVD & BR) μας καθυστερούν απ την απόλαυση . Δε λέω καλές οι 10 – 20 ταινίες που θ αγοράσουμε αλλά αν δεν βλέπουμε κάθε μήνα τουλάχιστον 10 νέες κυκλοφορίες δεν κάνουμε τίποτα . Τα σουβέρ δυστυχώς η ευτυχώς (για μένα) θα μας συντροφεύουν για τουλάχιστόν 2 χρονάκια ακόμα. . Ε τότε θα πάρουμε όλοι προβολέα στα 1080 με κάνα 1000 και ένα HD blusky player με κορυφαίες επιδόσεις κα θα γουστάρουμε . Τώρα δυστυχώς θα μείνουμε με απλωμένο το χέρι να περιμένουμε τις εταιρίες να μας πετάξουν κάνα ξεροκόμματο για να ξεγελάμε λίγο τον πόνο μας.
Πάντως ρε παιδιά αν θέλουν να βγάλουν καλή εικόνα μπορούν άνετα να το κάνουν ακόμα και στα απλά DVD . Έβλέπα προχθές μια ταινία σε dvd το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ και μου έπεσε το σαγόνι . Τύφλα νάχουν τα BR ( όχι όλα ) .
Τάσο από κίνηση πως τα πάει το Ps3 ?

Δημήτρη γιατί component; θα το θάψεις το μηχανάκι. Δεν μπορείς να περάσεις κανά ψηφιακό καλώδιο;

Κοίτα αυτή την στιγμή το μόνο που έχω δοκιμάσει είναι το PS3. Δεν έχει αναλογικές εξόδους ήχου όμως, οπότε ο ήχος βγαίνει μόνο από οπτική ίνα και θα είναι downconvert σε απλό DD5.1 (μια χαρά ακούγεται πάντως). Από εικόνα όμως θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Χθες το απόγευμα με περίμενε κ η δική μου κόπια στην πόρτα, αγορασμένο από το play.com.

ΦΟΒΕΡΗ εικόνα ! :worshippy:

Πραγματικά δεν ξέρω πως να το περιγράψω. Παλιά ταινία αλλά απίστευτη δουλειά από το studio, όπου πράγματι στα μακρινά πλάκα υπάρχει κόκκος....μηδενικός !

βεβαια η ταινια δε βλεπεται απο περιεχομενο.......να τα λεμε κι αυτα

καλο το reference αλλα να υπαρχει και ουσια

Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα...
Εμενα η ταινια μου αρεσε πολυ απο τοτε που ειχε βγει στο σινεμα και αναμενω με ανυπομονησια το BR..
Δεν εχω καμια αμφιβολια για το ποσο καλυτερα θα δειχνει παντως σε HD...

Σημερα ηρθε και σε μενα το εν λογω BluRay και μετα απο δοκιμες που εκανα μεταξυ του κανονικου DVD με το BR σας πιστοποιω και εγω οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ.

Στα γρηγορα εστησα την μηχανη στο τριποδο και εβγαλα για πλακα μερικες φωτος. Ποιο ειναι το BR και ποιο το DVD δεν χρειαζεται να σας πω.

Υποψιν οτι δεν ρυθμισα την μηχανη. Εβγαλα στο αυτοματο οπως οπως.

Attachments

• 1.JPG
    1.JPG
    128.8 KB · Views: 36
  • 2.JPG
    2.JPG
    145.4 KB · Views: 36
  • 3.JPG
    3.JPG
    101.1 KB · Views: 31
  • 4.JPG
    4.JPG