The WALL

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε πως θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θα δίνεται το «πράσινο φως» για την δημιουργία του πρώτου «στρατοπέδου φιλοξενίας αλλοδαπών» στην Ελλάδα. Θα στεγάζεται στην περιοχή της Κοζάνης, σε παλαιές εγκαταστάσεις που έχει παραχωρήσει ο Στρατός και θα έχει δυνατότητα να στεγάσει 1.000 άτομα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ευθύνη της περιμετρικής φύλαξης του χώρου θα έχει η Ελληνική Αστυνομία, όμως η αντίστοιχη αρμοδιότητα για το εσωτερικό του στρατοπέδου θα δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία (security).


Άκου στρατόπεδο φιλοξενίας. Σαν τις ανθρωπιστικές βόμβες ένα πράγμα, έλεος. :rifle:
 
Ολοκληρώνεται ο φράχτης στον Εβρο



Παλιά Αστυνομική Ακαδημία Κομοτηνής, νυν κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών. Δύο κόσμοι χωρίζονται από ένα απλό συρματόπλεγμα. Από τη μια, καμιά εκατοστή άτομα που έχουν συλληφθεί στη μεθόριο από τον Αύγουστο και μετά. Αξύριστοι, με ρούχα φθαρμένα, οργή και δάκρυα στα μάτια. Γαντζώνονται στα σύρματα, ουρλιάζουν λέξεις σε ακατάληπτες γλώσσες, ένας ψελλίζει σπαστά αγγλικά. Απέναντί τους Ελληνες και ξένοι δημοσιογράφοι με κάμερες και iPhone. Ο φακός εστιάζει στα πρόσωπα, τα χέρια, τα αφρισμένα στόματα. Αγρίμια.

Η Σουηδέζα επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα Μετανάστευσης, Σεσίλα Μάλμστρομ, παρουσία του υπουργού Δημοσίας Τάξεως Νίκου Δένδια και του επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Παναγιώτη Καρβούνη, τους κάνει ερωτήσεις: «Τι τρώτε;», «Κάθε πότε βγαίνετε στο προαύλιο;», «Κάνατε αίτηση ασύλου;». Αντί απαντήσεων, τους ακούει ρυθμικά να φωνάζουν «Συρία», «Ελευθερία», «Human Rights». Στο Κέντρο Μεταναστών στη Βέννα, η Μάλμστρομ επισκέπτεται τα κελιά. Δεν υπάρχει συνωστισμός, όμως ακούγονται παράπονα για τις συνθήκες κράτησης. «Είναι παλιό το κτίριο. Θα φροντίσουμε να σας μεταφέρουμε σε ένα καινούργιο» τους λέει σαν να παρηγορεί έναν βαριά άρρωστο με την υπόσχεση ότι θα του βρει καλύτερο νοσοκομείο. Οσοι καταλαβαίνουν, την κοιτάζουν με απογοήτευση. Τα λίγα δευτερόλεπτα δημοσιότητας δεν αρκούν για να περιγράψουν την κατάστασή τους.

Την προηγούμενη Δευτέρα η επίτροπος, έκανε αυτοψία σε τέσσερα κέντρα υποδοχής στον Εβρο. Τη ρωτώ αν θα ήταν καλύτερο να τοποθετήσουν στη θέση της κάποιον από τον ευρωπαϊκό Νότο, ιδιαίτερα από χώρες που έχουν πρόβλημα όπως η Ελλάδα και η Ιταλία; Η Μάλμστρομ χάνει τη σουηδική της ψυχραιμία. «Το κράτος μας έχει τεράστια πείρα στη χορήγηση ασύλου» αντιτείνει εξοργισμένη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των παράνομων μεταναστών στη χώρα της είναι περίπου 60.000 - 100.000 χιλιάδες. (Μόνο στον Εβρο συνελήφθησαν το 2010, 56.000 παράνομοι μετανάστες). Η επίσκεψη Μέρκελ που έκλεισε τους δρόμους του αθηναϊκού κέντρου την Τρίτη, ακύρωσε την προγραμματισμένη της βόλτα σε γειτονιές όπως ο Αγ. Παντελεήμονας, που δεν θυμίζουν σε τίποτα, Στοκχόλμη.

Η επίτροπος γύρισε στην Αθήνα και εμείς πηγαίνουμε σε μια σκοπιά, στη θέση Κεραίες. Ενας λόφος απέναντι από την Αδριανούπολη, στα σύνορα με την Τουρκία. Βράδυ Οκτωβρίου και ο παγωμένος αέρας μπαίνει από τον γιακά και τα μανίκια. Ο 20χρονος Θεσσαλονικιός Στέλιος Λαυρενίδης, μόλις έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Αστυφυλάκων, όπου έπαιρνε 550 ευρώ τον μήνα. Τώρα δεν έχει ακόμα πληρωθεί, στην πρώτη του βδομάδα υπηρεσίας. «Απ’ ό,τι θα πάρω βγάλτε και τις κρατήσεις για τη στολή και τον εξοπλισμό», μας λέει. Δίπλα του η λίγο μεγαλύτερη Σοφία Ράπτη. Μιλάει τρεις γλώσσες, έχει πανεπιστημιακό πτυχίο. Με περιποιημένο χτένισμα, μακιγιαρισμένη. «Μη με βάλεις σε γραφείο, με σκότωσες. Εδώ είναι η δουλειά μου, αυτό μου αρέσει να κάνω» μας λέει. Παίρνει 1.000 ευρώ με τις βραδινές βάρδιες. Επικεφαλής της ομάδας, ο ταξίαρχος Γιώργος Σαλαμάνγκας, διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας που υπηρετεί στην περιοχή από τις αρχές του ’90. Εχει συντονίσει όλες τις επιχειρήσεις σύλληψης και διάσωσης: «Το ηθικό μας δεν κάμπτεται. Η υπηρεσία ενισχύθηκε με ανθρώπινο δυναμικό, σκύλους, τεχνολογικά μέσα. Η ανταμοιβή μας είναι η εντυπωσιακή μείωση του αριθμού των λαθρομεταναστών στον Εβρο. Τον Aύγουστο είχαμε 1.800 συλλήψεις, τον Σεπτέμβριο 70».

Tο επόμενο πρωί, μας ξεναγεί στο σημείο όπου κατασκευάζεται ο φράκτης, στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία. Στα χωράφια κυκλοφορούν τζιπ της Frontex, της Αστυνομίας και τρακτέρ. Πριν το βλέμμα φτάσει στο φυλάκιο με την τουρκική σημαία σταματά σε ένα συρμάτινο φράχτη ύψους 2,5 μ., που σε λίγο καιρό θα φτάσει τα 3. Ηδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του έργου, ήτοι τα 7,5 από τα 12,5 χιλιόμετρα. «Μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα έχει τελειώσει», μας λέει ο ταξίαρχος, ο οποίος πιστεύει ακράδαντα ότι η οχύρωση αυτή θα συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος. «Οταν η πατρίδα μπορούσε, μας έδωσε, τώρα θα της δώσουμε εμείς. Το να φυλάς τα σύνορα, είναι μια δουλειά που δεν πληρώνεται με χρήμα» μας λέει πριν μας αποχαιρετήσει
 
Kάτσε να έρθει η άνοιξη και τα λέμε... Με τα χελιδόνια μαζί έρχονται... Δεν είναι αφελείς να μπαίνουν σε τέτοιες διαδικασίες μέσα στην παγωνιά... Η στάθμη του ποταμού ανεβαίνει, η θάλασσα βγάζει κύμα... Αν ήμουν εγώ στη θέση τους θα ξεκινούσα Απριλιο-Μαιο.
 
Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του φράχτη, που σκοπό έχει να αποτρέψει την είσοδο μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα. Πλέον απομένει η διαδικασία παραλαβής του έργου από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Όπως είπε ο πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας, «ΔΑΓΡΕΣ Α.Τ.Ε.», Πέτρος Δαγρές στο ΑΜΠΕ το έργο συνολικού μήκους 10.365 μέτρων, εκτείνεται σε όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων, από το φυλάκιο των Καστανέων έως τον ποταμό Έβρο, ενώ το ύψος του εμποδίου είναι 4 μέτρα και θεωρείται ανυπέρβλητο χωρίς μηχανικά μέσα.

Σύμφωνα με τον κ. Δαγρέ, για την κατασκευή του φράχτη ενσωματώθηκαν περίπου 6.000 κυβικά μέτρα σκυρόδεμα, 800 τόνοι χάλυβα, 20.700 μέτρα συρματοπλέγματος, 140.000 μέτρα κονσερτίνας και 210.000 μέτρα σύρματος (ούγια).

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας, η καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου - που η σύμβασή του υπογράφηκε στις 19 Ιανουαρίου - οφείλεται στις δυσχερείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και στην οριστικοποίηση της χάραξης, που τελικά ολοκληρώθηκε στις 3 Μαΐου. Μέχρι τη στιγμή εκείνη δεν μπορούσαν να εκτελεστούν εργασίες, καθώς απαιτείτο να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις στο δίκτυο οπτικών ινών, η κατασκευή του οποίου είχε προηγηθεί.

Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ, άρχισε να εκτελείται στις 5 Μαΐου, κόστισε 3.160.000 euro, όσο η αρχική σύμβαση, χωρίς καμία υπέρβαση και ολοκληρώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου, ανέφερε ο κ. Δαγρές.

Ο ίδιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όσους συμμετείχαν στην κατασκευή του φράχτη, προκειμένου να γίνει εμπρόθεσμα και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, ενώ συνεχάρη και ευχαρίστησε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την Διεύθυνση Τεχνικών του, τόσο για την άμεση επίλυση κατασκευαστικών θεμάτων που καθημερινά προέκυπταν - λόγω της ιδιαιτερότητας του έργου - όσο για την ομαλή χρηματοδότηση των εργασιών.


http://www.defencenet.gr/defence/item/έβρος-ολοκληρώθηκε-η-κατασκευή-του-φράχτη
 
Ο εμετηρός και σιχαμένος υπ αμύνης , πρώην παπαγαλάκι των μιντια , βγάινει και σκούζει απο χαρά για τον φράχτη και την άμυνα της χώρας ,,

για γέλια και κλάματα ,,,

την σπρώξαν για ένα κομάτι ψωμί όλη την χώρα στους δανειστάς και τοκόγλυφους ,, και τώρα υψώνει ντουβάρια μην πάθει ο κώλος μας κάτι απο τα φτωχαδάκια τους ¨λάθρους¨

θέλω να ξερα ,, οι νεοδημοκράτες ειδικά και οι γενικώς δεξιοι ,, βλέπετε τι ψηφίζετε ???

panagiotopoulos613a_687262495.jpg
 
φυσικα και βλεπουν τι ψηφιζουν,αφου ειναι του δογματος ..οτι αρπαξει ο κωλος μας..το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο...και αλλα τετοια παρεμφερη...εχουν κανει και μια τρυπα στο νερο εχει μειωθει η εισοδος απο τον Εβρο και εχει αυξηθει η εισοδος απο την θαλασσα..
 
..και κοσμακης παει ακλαφτος στο Αιγαιο..οπου φτωχος και η μοιρα του..