θελω ενισχυτη,ηχεια και τη βοηθεια σας παρακαλω πολυ!

tomaselia

New member
11 January 2010
5
καλησπερα!!!και καλως σας βρηκα!

επειδη δεν εχω και πολλες γνωσεις επι του θεματος θα θελα και τη δικη σας,οποιος μπορει.

Λοιπον..εχουμε ενα σαλονι γυρω στα 20τμ και για την ωρα στο επιπλο μας υπαρχει μια 28 ιντσων philips που συντομα θα αντικατασταθει απο μia 42,συγκεκριμενα την pfl 7404 της philips και παλι!
επισης υπαρχει το προσφατα αγορασμενο blueray bd-p 1580 samsung
και το κλασσικο πικ απ της technics το mk2.(ναι αγαπαμε ο βινυλιο!)

Επισης εχουμε ενα ζευγαρι παλια ηχεια της technics 75w το ενα και 6 ohm αντισταση που με προβληματιζουν στο να τα κρατησω η οχι..ειναι σε καλη κατασταση,βγαζουν ωραιο ηχο..απλα ειναι λιγο μεγαλα σε διαστασεις και βαρια...σκεφτομαι μηπως τα δοκιμασω για λιγο οταν παρω τον ενισχυτη..για να ακουω τους δισκους μου η κανα ραδιοφωνο...και αν δε μ αρεσουν να τα αποσυρω εντελως.
τελοσπαντων!
εχω σταμπαρει εναν 7καναλο ενισχυτη της yamaha..τον rx-v663 o οποιος απ οτι εχω καταλαβει ειναι πολυ καλος γι αυτο που τον θελω..γιατι οπως καταλαβαινετε ασχετα με τα παλια ηχεια που ελεγα πριν..πρεπει να κανουμε κατι για απολαμβανουμε και τις ταινιες μας,σωστα?
θα θελα να μου πειτε ποια ειναι η γνωμη σας για της ηχομπαρες που προσφατα ανακαλυψα οτι υπαρχουν γι αυτην την περιπτωση..βρηκα μια της crystal audioπου αποδιδει 7.1ασύρματο Home Cinema με 8 μεγάφωνα & Υπογούφερ, χωρίς καλώδια & iPod Docking..το μοντελο ειναι το ssb1
εχει γυρω στα 150-180 ε
και σκεφτομαι τωρα εγω..αν αξιζει κατι τετοιο σαν ποιοτητα και απο τη στιγμη που δε μου τρωει και χωρο...γιατι οχι??
ο ενισχυτης της yamaha κανει 480ε και αυτο 150 με 180..και κραταω τα παλια ηχεια για ν ακουω μουσικη..η τα αντικαθιστω αργοτερα
Τι λετε εσεις??τι μου προτινετε??

ο yamaha καλος δεν ειναι?
για πειτε μου καμια γνωμη γιατι εχω πελαγωσει ρε παιδια!

ευχαριστω πολυ

Ευαγγελια

Καλως την Ευαγγελια

Γενικα οι ηχομπαρες λειτουργουν σωστα υπο την βασικη προϋποθεση οτι τοποθετουνται σε χωρο ορθογωνιο. Χωρις ανοιγματα δλδ.

Εαν ο χωρος σου ειναι τετοιος, μπορεις να βαλεις.
Γλυτωνεις και αρκετο καλωδιομανι, που εσεις οι γυναικες εχετε ενα θεματακι ;)

Ερωτηση: Πως μας "ανακαλυψες" ?

Edit, Στα 120 ευρω αυτη που σκεφτεσαι : http://www.net-electric.gr/catalog/crystal-audio-ssb1-soundbar-p-4915.html

Last edited:
ευχαριστω πολυ
για τον ενισχυτη δεν μου ειπες τη γνωμη σου!!
σας ανακαλυψα τυχαια ψαχνοντας διαφορες πληροφοριες για ενισχυτες και ηχεια στο google..
φοβερο το forum σας,ακρως ενημερωτικο και επιμορφωτικο

να σαι καλα!

Μια χαρά θα είναι ο 663 με τα technics που περιγράφεις, ιδιαίτερα αν είναι κάποια που φαντάζομαι. Μοντέλο CS... κάτι.

Η ηχομπάρα θα είναι υποδεέστερη σαφώς ενός συστήματος με ηχεία γύρω γύρω και θα σου πρότεινα να μην την προτιμήσεις.
Ακόμα θα σου πρότεινα να πας στον ενισχυτή και να κρατήσεις τα ηχεία γιατί θα έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα στη μουσική έτσι, παρά με την καλύτερη ηχομπάρα του κόσμου.

Στις ταινίες θα είναι ένα κλικ υποδεέστερος στη surround αίσθηση με ένα ζευγάρι ηχεία, και πολλά κιλά κλικ πιο πάνω με περισσότερα ηχεία.

Last edited:
Η ηχομπάρα θα είναι υποδεέστερη σαφώς ενός συστήματος με ηχεία γύρω γύρω και θα σου πρότεινα να μην την προτιμήσεις.
Ακόμα θα σου πρότεινα να πας στον ενισχυτή και να κρατήσεις τα ηχεία γιατί θα έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα στη μουσική έτσι, παρά με την καλύτερη ηχομπάρα του κόσμου.
Στις ταινίες θα είναι ένα κλικ υποδεέστερος στη surround αίσθηση με ένα ζευγάρι ηχεία, και πολλά κιλά κλικ πιο πάνω με περισσότερα ηχεία.

Ακριβώς όπως στα λέει......

με μπερδεψατε λιγο..πανω που χαρηκα για την ηχομπαρα απο το πρωτο σχολιο..οι αλλοι 2 δεν πολυψηνοσαστε!
εγω λεω να παω σε κανα μαγαζι που να την εχει και αν μπορω να την ακουσω

επιπλεον δεν ειμαι τοοοοσο απαιτητικη οσον αφορα τον ηχο που θα εχω.. μια φορα τη βδομαδα που θα βλεπω μια ταινια!!
πιο πολυ η μουσικη με απασχολει..οποτε βλεποντας,ακουγοντας και κανοντας!

thanx και παλι

επιπλεον δεν ειμαι τοοοοσο απαιτητικη οσον αφορα τον ηχο που θα εχω.. μια φορα τη βδομαδα που θα βλεπω μια ταινια!!
thanx και παλι

Οι ηχομπάρες δεν κάνουν για μουσικές ακροάσεις...........

το εχω υποψιν οτι δεν κανουν για μουσικες ακροασεις...ανεφερα πως για τις μουσικες ακροασεις θα εχω τα παλια μου ηχεια..

για τις ταινιες εχω φαει το κολλημα και δεν ξερω τι να επιλεξω

Αν καναμε μια μικρη συγκριση μεταξυ ΥΑΜΑΗΑ RX-V663 και DENON 1910 ποιον θα προτεινατε και γιατι?

Εχω τηνεντυπωση πως ουτε ο ΥΑΜΑΗΑ ουτε ο DENON εχουν phono in που χρειαζεσαι για το πικαπ σου.
Παντως τον ΥΑΜΑΗΑ τον εχει προσφορα σε ασημενιο στα 389ευρω εδω
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.503643

Όντως ο Denon δεν έχει. Για τον Yamaha δεν ξέρω.

με μπερδεψατε λιγο..πανω που χαρηκα για την ηχομπαρα απο το πρωτο σχολιο..οι αλλοι 2 δεν πολυψηνοσαστε!
εγω λεω να παω σε κανα μαγαζι που να την εχει και αν μπορω να την ακουσω

thanx και παλι

η ηχομπάρα θα ήτανε λύση αν δεν υπήρχαν ηχεία στον ίδιο χώρο. Και να την πάρεις θα διαπιστώσεις ότι και όταν βλέπεις ταινίες θα ακούς μουσική από τα
ηχεία. Οπότε είναι πεταμένα λεφτά.

Εγώ θα σου πρότεινα να μείνεις μακριά από DENON λόγο αντιπροσωπείας..
Για να Επιχειρηματολογήσω θα σου πω ότι για ένα DVD της denon 1910 (μοντέλο entry στα 300e) μου ζήτησαν 120e για ένα τηλεκοντρολ που στην ποιότητα του είναι σχετικά απαράδεκτο επίσης δεν με εξυπηρέτησαν ώστε να βρούν οι ίδιοι το πιο τηλεκοντρολ ήθελα βάση του μηχανήματος που είχα, αλλα μου είπαν να πάρω σε 10 μέρες αφού δεν είχα το serial από το τηλεκοντρολ που δεν είχα..

Στον Νάκα (αντιπροσωπεία YAMAHA) για τον ενισχυτή μου τάξεως 400e μου βρήκαν πιο τηλεκοντρολ χρειαζομουν σε 1 λεπτό και μου το έδωσαν στην τιμή των 54e ένα τηλεκοτρολ που είναι τουλάχιστον με διπλάσια κουμπιά από του DENON και με πολύ καλύτερη ποιότητα..