Θέλω να αγοράσω 4k τηλεόραση

remos99

New member
26 January 2008
16
Είδα εχθές το βράδυ το τηλεοπτικό της Ηλεκτρονικής, έχει την Panasonic 40CX300 στα 399 . Σαν τιμή μου έκανε κλικ, απλά δεν είναι smart, πήγα και την είδα από κοντά και μου άρεσε πολύ. Παρακαλώ πείτε μου τι να κάνω, να προχωρήσω σε αγορά ή όχι.

http://www.electroniki.gr/catalogsearch/result/?q=40cx300

Δεν υπαρχει υλικο σε 4Κ παρα μονο σε βιντεακια στο youtube, εκτός αν εχεις καμερα 4κ και τραβάς βιντεακια και φωτο σε αυτην την αναλυση, δεν βλεπω πως θα μπορούσες να εκμεταλλευτεις αυτήν την δυνατοτητα εφόσον δεν ειναι smart (εκτος αν μπαινει στο νετ)Απο την Digea και τα κανάλια σε SD που εχουμε μην περιμενεις,ιδιαίτερη βελτίωση Τωρα αν η τιμή ειναι καλή και σου άρεσε γιατι οχι!

Σε ευχαριστώ για την Βοήθεια, απλά μου φάνηκε πολύ χαμηλή τιμή και είδα στο skroutz ότι η 40αρες FULL HD ξεκινούν απο 289 b brand. Είπα να δώσω 100 παραπάνω για να έχω τηλεόραση για τα επόμενα χρόνια. Σκέφτομαι και για την 40JU6000 που είναι στα 549 είναι smart.
Αύριο θα είναι η μεγάλη μέρα που θα αποφασίσω ποια θα αγοράσω.

Σε ευχαριστώ για την Βοήθεια, απλά μου φάνηκε πολύ χαμηλή τιμή και είδα στο skroutz ότι η 40αρες FULL HD ξεκινούν απο 289 b brand. Είπα να δώσω 100 παραπάνω για να έχω τηλεόραση για τα επόμενα χρόνια. Σκέφτομαι και για την 40JU6000 που είναι στα 549 είναι smart.
Αύριο θα είναι η μεγάλη μέρα που θα αποφασίσω ποια θα αγοράσω.
Θα ταν το καλύτερο αν Αγοραζες smart και η Samsung ειναι η πρώτη πια εταιρεια στις TV !

δλδ την παραπανω panasonic 4K
δεν την προτεινετε?
Είπαμε οτι δεν υπαρχει υλικο για 4Κ εκτος απο καποια συνδρομητικά ξενα καναλια και Yutube,Εφόσον δεν ειναι smart δεν θα μπαινει στο ιντερνετ, αρα απο που θα βλέπετε τα4Κ?Εκτός αν περιμενετε να βγουν player (Που Αρχικα θα ειναι πανάκριβοι) στα 4Κ ,και ταινιες κλπ Άρα Αρκετά Αργότερα.Αν θέλετε την εμπειρία των 4Κ , τώρα,παρτε μια 4Κ αλλα να ειναι smart Τωρα σαν τηλεοραση απλη δεν έχω λόγο να την απορρίψω Αν σας Αρέσει σαν TV γιατι οχι! Θα εχει και την δυνατοτητα για Αργοτερα των 4Κ μέσω blueray player 4 K! Αν περιμενετε βελτιωση στο σήμα απο τα δικά μας καναλια που ειναι SD ουτε καν HD , Θα απογοητευτητε!

Τζάμπα λεφτά.
Πρώτα από όλα χρωματικά και γενικότερα σαν εικόνα μια αντίστοιχης τιμής 1080p θα σου δώσει καλύτερη εικόνα γιατί η 1080p θα είναι mid-range μοντέλο ενώ η 4K που κοιτάς είναι entry level.
Δεύτερον δεν υπάρχει υλικό όπως σου είπαν τα παιδιά.
Όταν θα υπάρχει 4K υλικό η παρούσα TV θα είναι ξεπερασμένη, ούτε θα υποστηρίζει όλη την χρωματική παλέτα, κλπ κλπ.

Εκτός αν έχετε σκοπό να την τροφοδοτείτε με 4Κ μέσω υπολογιστή. Όπου να ναι ξεκινούν και τα blu ray player με 4Κ. Προσωπικά για 100 ευρώ θα επένδυα σε 4Κ, ειδικά αν πρόκειται να συνδεθεί σε pc. Συνυπολογίστε όμως ότι ενδεχομένως τα τηλεοπτικά κανάλια να δείχνουν αισθητά χειρότερα απ' ότι τηλεοράσεις με 1080p. Αν μπορείτε να περιμένετε έως του χρόνου νομίζω θα ταν η σοφότερη κίνηση.

Εκτός αν έχετε σκοπό να την τροφοδοτείτε με 4Κ μέσω υπολογιστή. Όπου να ναι ξεκινούν και τα blu ray player με 4Κ. Προσωπικά για 100 ευρώ θα επένδυα σε 4Κ, ειδικά αν πρόκειται να συνδεθεί σε pc. Συνυπολογίστε όμως ότι ενδεχομένως τα τηλεοπτικά κανάλια να δείχνουν αισθητά χειρότερα απ' ότι τηλεοράσεις με 1080p. Αν μπορείτε να περιμένετε έως του χρόνου νομίζω θα ταν η σοφότερη κίνηση.

Για να τροφοδοτηθεί με 4Κ μεσω υπολογιστή, θα πρέπει η Κάρτα Γραφικών να υποστηρίζει αυτή την Ανάλυση, Εαν δεν διαθέτει ήδη HTPC Τότε θα πρεπει να προβεί στην Αγορά μιας αξιοπρεπούς καρτας Γραφικών πχ GeForce GTX960 2GB κλπ οποτε τα 200+ Ε plus ειναι σίγουρα !Αρα... Το λεω απο πείρα μόλις την παρήγγειλα, για ανάλογους λογούς Εχω ήδη παραγγείλει Panasonic 43" (TX-43CX740) την περιμενω, Αλλα αυτη ειναι smart μπαινει ασύρματα Νετ εχει ΟS FIRFOX κλπ την καρτα την παρήγγειλα ακριβως για να μπορεί μεσω pc να παιζει 4κ μια που την Προορίζω για Οθόνη

Last edited:
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι
Λέμε πως αν δεν είναι smart tv δεν αξίζει η αγορά..
Αν την συνδέσουμε με κάποιο φτηνιάρικο tv box android απο κινεζομάγαζο, όπως αυτό π.χ.
http://www.tinydeal.com/tronfy-x2-android-44-h3-quad-core-1g8g-4k-1080p-smart-tv-box-p-152438.html
Δεν αρκεί το Kobi η να το χρησιμοποιήσεις σαν media player για να δεις ότι υλικό τέλος πάντων μπορείς να δεις και με μια smart tv;
Τι διαφορά θα έχει;
*Δεν είμαι σχετικός με το θέμα...δεν γνωρίζω για υλικό 4k ακόμη και πως το βρίσκεις, αλλά πιστεύω οτι σύντομα στο μέλλον θα βρίσκουμε υλικό, όπως δεν βρίσκαμε πολύ παλιά στις αρχές υλικό για hd μέχρι που γέμισε ο τόπος

Εφόσον συνδεθεί με οτιδήποτε μπαινει στο Νετ, δεν νομίζω να υπαρχει προβλημα, εννοείτε οτι η Απόδοση θα ειναι οτι ποιότητα προσφέρει το συγκεκριμένο μεσον, με το οποιο θα συνδεθεί, οτι υλικό αυτό προβάλει και σε όποια ποιότητα , αυτό θα παράγει και η TV, Πάντως μια ερώτηση στην όποια μαμά εταιρεια της οποιας TV δεν θα έβλαπτε.

Είπαμε οτι δεν υπαρχει υλικο για 4Κ εκτος απο καποια συνδρομητικά ξενα καναλια και Yutube,Εφόσον δεν ειναι smart δεν θα μπαινει στο ιντερνετ, αρα απο που θα βλέπετε τα4Κ?Εκτός αν περιμενετε να βγουν player (Που Αρχικα θα ειναι πανάκριβοι) στα 4Κ ,και ταινιες κλπ Άρα Αρκετά Αργότερα.Αν θέλετε την εμπειρία των 4Κ , τώρα,παρτε μια 4Κ αλλα να ειναι smart Τωρα σαν τηλεοραση απλη δεν έχω λόγο να την απορρίψω Αν σας Αρέσει σαν TV γιατι οχι! Θα εχει και την δυνατοτητα για Αργοτερα των 4Κ μέσω blueray player 4 K! Αν περιμενετε βελτιωση στο σήμα απο τα δικά μας καναλια που ειναι SD ουτε καν HD , Θα απογοητευτητε!

Εχουνε βγει μερικες σειρες και καμια δεκαρια ταινιες και εκτος των συνδρομητικων καναλιων

επισης samsung επειδη ειδα οτι γραφτηκε οτι ειναι οι καλυτερες κλπ
προσωπικα θα παιρνα samsung μονο αν μου την δινανε δωρεαν

καρτες γραφικων που υποστηριζουν αναλυση 4k υπαρχουν απο 60-70 ευρω

Last edited:
Εχουνε βγει μερικες σειρες και καμια δεκαρια ταινιες και εκτος των συνδρομητικων καναλιων

επισης samsung επειδη ειδα οτι γραφτηκε οτι ειναι οι καλυτερες κλπ
προσωπικα θα παιρνα samsung μονο αν μου την δινανε δωρεαν

καρτες γραφικων που υποστηριζουν αναλυση 4k υπαρχουν απο 60-70 ευρω

Δώσε περισσότερες πληροφορίες για υλικό 4Κ, ποιες σειρές ? ταινίες και που?Για κάρτες γραφικών θα συμφωνήσω, οτι υπάρχουν και φθηνές που έχουν θεωρητικά αυτήν την δυνατοτητα, Όσο για Samsung TV Ο καθένας με τα γούστα του,Εχω παρει την Panasonic 43 " 4κ είμαι πολύ ευχαριστημενη, αλλα να πω οτι ειναι καλυτερη απο την Samsung 55" που έχω εδώ και 2 χρόνια σε ποιότητα εικόνας, καθώς και σε 3d , θα ηταν αστείο, (Πάντα για μενα προσωπικα).Βεβαια η Panasonic ειναι 4κ εκει υπερτερεί, οπως και στο οτι παίζει τα πάντα απο παντού, χωρίς ιδιοτροπίες που εχει η Samsung (πχ υπότιτλους σε utf8 και οχι ANSI)To δε 3d ειναι πολύ ανώτερο το active της Samsung, απο το passive της PANA αν και το passive πιο ξεκούραστο και λιγο πιο φωτεινό!