Θελω να βαλω στο PC υλικο απο μια miniDV καμερα!

16 July 2006
7,565
HAMBURG
Εχω μια παλια καμερα μινι DV εχω και το καλωδιο ψηφιακου σηματος miniDV _ Fire... δεν ξερω και γω πως λεγεται....

τα συνδεω ολα οκ τα κανω CAPTURE με το NERO και οντως δουλευει !

Αλλα η ποιοτητα ειναι για κλωτσιες !

να φανταστητε οτι τα Βιντεο DVD που γραφει η ΣΟΝΥ του αδερφου μου σε δισκακια μικρα ειναι κλασεις μακραν ανωτερα ....

τι συμβαινει ;;;
ειναι οντως η καμερα τοσο παλιο μοντελο και εχει χαλια εικονα η κανω κατι λαθος ;;;;;

να φανταστητε οτι η καμερα εχει 4:3 λογο πλευρων.....

υπαρχει καποιο καλυτερο προγραμα η μεθοδος να εχω καλυτερη ποιοτητα ;;;;

το κακο ειναι οτι δεν εχω καλωδιο να συνδεσω την καμερα απευθειας στην τηλεοραση να δω αν η εικονα η αρχικη ειναι οντως χαλια και δεν την χαλαει η διαδικασια της μεταφορας.....

Kατέβασε και δοκίμασε άλλο πρόγραμμα capture που να μην κάνει συμπίεση on fly , το nero μου φαίνεται δεν έχει επιλογή native dv και συμπιέζει σε κάποιο codec τύπου mpeg και τα κάνει μαντάρα

Oι MiniDV κατα κανονα εχουν σουπερ ποιοτητα εικονας.
Ανηκαν στην ακριβη κατηγορια και δεν ειχαν σχεση με την ποιοτητα που εβρισκες σε μια φθηνη καμερα.
Εκτος και αν μιλαμε για κανενα σχετικα προσφατο μοντελο, που δεν ανηκε στην "high class" ακριβη κατηγορια και εχει σκοπιμως μετρια ποιοτητα εικονας.

Η αναλυση τους μπορει να μην ειναι υψηλη, σε σχεση με τις νεες τηλεορασεις, αλλά η εικονα που βγαζουν ειναι πολυ καλη.

Δοκιμασε αυτο:
VideoStudio Pro X3 - Download Free Trial
Για 30 μερες εχει πληρη λειτουργια (απ`οτι λεει).

ευχαριστω αλλα η ποιοτητα που βλεπω δεεεε λεει ....

η καμερα ειναι παλια
μια ΚΑΝΟΝ MV450i

παντως το ΝΕΡΟ εχει NATIVE DV επιλογη και εκει δεν ειδα παλι διαφορα ...

θα δοκιμασω και αυτο το ΡRO x3 που μου υποδειξες !

Καλά παίζει και η λήψη που έχει γίνει κατά τη βιντεοσκόπιση να είναι ασχημη, οπότε ότι πρόγραμμα και να χρησιμοποιήσεις για capture, να πάρεις το ίδιο άσχημο αποτέλεσμα... Οι μινιDV είχαν κατά κανόνα καλή εικόνα. Μάλιστα όταν είχαν πρωτοβγεί, πολλοί ήταν αυτοί που θεώρησαν ότι οι εταιρίες βιάστηκαν να τις βγάλουν στο εμπόριο γιατί στο φως της ημέρας μπορούσαν άνετα να συναγωνιστουν της κάμερες των φορητών συνεργείων της TV. Τώρα αν η εικόνα ήταν πιο σκοτεινή εκεί μπορούσες να διακρίνεις τα θεματάκια που πιθανόν να είχε ο σενσορας σε μια φτηνή κάμερα της κατηγορίας.

Αν η ανάλυση του αισθητήρα της είναι στα 0.54 Megapixel όπως λέει εδώ, τότε μάλλον δεν πρόκεται να δεις καλή εικόνα.
Αυτή η ανάλυση είναι πολύ χαμηλή.