Θέλω να φύγω απο το TTL αλλά...

bill8k

Established Member
11 February 2012
242
μου είναι δύσκολο να βρω το σημείο αναφοράς που θα μου δώσει ο,τι μου δίνει το TTL. Εδω και καιρό, κανω μεροκάματα και αρκετοί μου εχουν πει οτι το φλας είναι πολύ δυνατό. Οντως δοκίμασα κι εγω μερικές φλασιές σαν "μοντέλο" και απο εκει που εισαι μεσα στα σκοτάδια σε βαράει μια φλασιά μεγάλη (και μάλιστα 2 φορές λογω second curtain sync). Δοκίμασα το M μια βραδια για λίγο (1 λεπτό) αλλα δεν κατάφερα να βρω αυτο που ήθελα. Στα exif της φωτογραφίας γραφει κάπου το βαθμό του flash ή γενικά το flash στο TTL έχει μια συγκεκριμένη τιμή όπως το AUTO της κάμερας που ειναι 1/60;

Με λίγα λογια:

AUTO μηχανής = 1/60
AUTO φλας = ;

εξαρταται απο το ισο το διαφραγμα και το φως του χωρου ... η ταχυτητα κλειστρου παιζει ρολο μονο στο φωτισμο του φοντου....επισης αν κανεις bounce θελει περισοτερο αποτι αν το βαραγες στο προσωπο του μοντελου...
δοκιμασε σε Manual, θα αλαζεις τη τιμη αναλογα με το φως τριγυρω και το ισο/διαφραγμα, θα παιδευτεις λιγο αλλα θα το μαθεις
σε αυτους που παραπονιοθνται πες οτι η τεχνη απαιτει θυσιες:)

εξαρταται απο το ισο το διαφραγμα και το φως του χωρου ... η ταχυτητα κλειστρου παιζει ρολο μονο στο φωτισμο του φοντου....επισης αν κανεις bounce θελει περισοτερο αποτι αν το βαραγες στο προσωπο του μοντελου...
δοκιμασε σε Manual, θα αλαζεις τη τιμη αναλογα με το φως τριγυρω και το ισο/διαφραγμα, θα παιδευτεις λιγο αλλα θα το μαθεις
σε αυτους που παραπονιοθνται πες οτι η τεχνη απαιτει θυσιες:)

Σήμερα, πηγα να βγάλω αφλαση μια φωτογραφία με κατι κεράκια. Κρατούσα το σώμα μπροστά μου, χαμηλά. Κοιτάω προς τα κάτω, πατάω το κουμπί και τρώω μια λάμψη μεσα στην μουρη αλλο πράγμα. Δυο λεπτά εκανα να δω κανονικά. Ειναι δυσκολο να κανω πειραματα. Δεν υπαρχει χρονος. Τελοσπαντων. Θα το κοιταξω.