Θέλω να καθαρίσω την καμινάδα του τζακιού!!!

kinezos69

Established Member
8 May 2008
113
Το τζάκι μου έχει καμινάδα ύψους περίπου δύο ορόφων.Το θέμα είναι ότι στον κάθε όροφο υπάρχει διαφορετική γεωμετρική κατασκευή της καμινάδας με αποτέλεσμα να κάνει δύσκολο τον καθαρισμό της. Θέλω να μου προτείνετε κάποια τεχνική καθαρισμού. Να ρωτήσω επίσης αν κάποιος έχει δοκιμάσει αυτά τα κούτσουρα που διαφημίζονται ότι καθαρίζουν την καμινάδα με την καύση? Εννοείται ότι προσπαθώ να αποφύγω τα 80-100 που μου ζητάει το συνεργείο.

φωνάζεις τζακά.
ανεβαίνει στέγη και βάζει μέσα μιά μεγάλη στρόγγυλη βούρτσα με μιά μπάλα σαν αυτή των φυλακισμένων για βαρίδι.
Πολλά σου γυρεψαν.
Μέχρι 50 καλά είναι.

τα κούτσουρα άντε λίγο να καθαρίσουν τη φωλιά

Re: Απάντηση: Θέλω να καθαρίσω την καμινάδα του τζακιού!!!

Γνωρίζετε καπνοδοχοκαθαριστή που να έρχεται για λιγότερα απο 30 ευρώ στη Θεσσαλονίκη; Αν δεν θέλετε να το πείτε δημόσια, έχουμε και ΠΜ.

Βρες εναν ξερο θαμνο, βαλτον στον εστια.
Ριξε απο την καμιναδα ενα σκοινι, και δεστον με ασφαλεια. Απο την αλλη του πλευρα δεστον επισης καλα.

Ενας φιλος σου να τον τραβαει απο πανω και μολις ο θαμνος φτασει στο τερμα την καμιναδας, τραβα τον κατω εσυ.
Επαναλαβετε οσες φορες κρινεται αναγκαιο.

Εναλλακτικα, αν δεν βρισκετε τον καταλληλο θαμνο, παρτε ανα τσουβαλι, γεμιστε το με κλαρια, φυλλα και οτι αλλο θελετε (μην το κανετε πολυ βαρυ) και κανετε το ιδιο, οτι και με τον θαμνο δλδ.

Ετσι το καθαριζουμε στο χωριο, οπου δεν υπαρχει καπνοδοχοκαθαριστης ;-)

Απάντηση: Re: Θέλω να καθαρίσω την καμινάδα του τζακιού!!!

Βρες εναν ξερο θαμνο, βαλτον στον εστια.
Ριξε απο την καμιναδα ενα σκοινι, και δεστον με ασφαλεια. Απο την αλλη του πλευρα δεστον επισης καλα.

Ενας φιλος σου να τον τραβαει απο πανω και μολις ο θαμνος φτασει στο τερμα την καμιναδας, τραβα τον κατω εσυ.
Επαναλαβετε οσες φορες κρινεται αναγκαιο.

Εναλλακτικα, αν δεν βρισκετε τον καταλληλο θαμνο, παρτε ανα τσουβαλι, γεμιστε το με κλαρια, φυλλα και οτι αλλο θελετε (μην το κανετε πολυ βαρυ) και κανετε το ιδιο, οτι και με τον θαμνο δλδ.

Ετσι το καθαριζουμε στο χωριο, οπου δεν υπαρχει καπνοδοχοκαθαριστης ;-)
Βρε συ Ντίνο,μάλλος κάνεις πλάκα ε?
Με αυτό τον τρόπο,δεν ξέρω αν καθαρίσει η καμινάδα,το σίγουρο πάντως είναι ότι θα γίνει κατάμαυρος ο "φίλος" που θα είναι μπροστά στο τζάκι,αλλά και ο χώρος/έπιπλα.
Ο εναλλάκτικός τρόπος είναι ο καλύτερος και τον ρόλο του "απόκάτω" τον έχει ένα βαρύ αντικείμενο που είναι δεμένο κι αυτό κάτω από το τσουβάλι.
Εννοείται φυσικά ότι το τζάκι έχει "σφραγισθεί με νάυλον για να μην βγαίνουν στο χώρο του σπιτιού οι στάχτες.