Θέλω ο ήχος της τηλεόρασης να ακούγεται από τον ενισχυτή. Γίνεται ?

Βασίλης 07

AVClub Enthusiast
18 June 2006
904
Ό,τι λέει το θέμα παιδιά. Η ΤV Sony W805BB και ο ενισχυτής ο Yamaha RX-V779. Από το μενού της Sony απενεργοποιώ τα ηχεία της αλλά ήχο από τον ενισχυτή δεν έχω.

Last edited by a moderator:
Νομιζω εχει digital out οπτικη ινα η coaxial! Απο εκει θα δωσεις στον ενισχυτη σου.

Re: Απάντηση: Θέλω ο ήχος της τηλεόρασης να ακούγεται από τον ενισχυτή. Γίνεται ?

Εχει hdmi ΕΞΟΔΟ η τηλεόραση για να τη συνδέσεις στην hdmi ΕΙΣΟΔΟ του ενισχυτή;

νομιζω ότι και τα δυο υποστηριζουν ARC, ψαξε στα χαρακτηριστηκα κ της tv και του ενισχυτή εάν υποστηριζουν κ τα δυο ARC (AUDIO RETERN CHANNEL) τοτε περναει τον ηχο της tv μεσω του HDMI 1.4 που τροφοδοτεί ο ενισχυτης την tv

Για τον Yamaha το είχα βρεί στο μενού του το ARC και από εκεί έκανα τις προσπαθειές μου (λέει ότι πειράζουμε τα AV 1-5 για να δει την TV αλλά τίποτα όπως είπα). Για την Sony το HDMI 2 έχει ARC και είναι αυτό που έχω συνδέσει τον ενισχυτή. Τώρα να φταίει το καλώδιο δεν νομίζω. Το πήρα το καλοκαίρι μαζί με τον ενισχυτή (crystal audio)

ειναι HDMI v.1.4 και ανω???

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

πολυ φομαμαι οτι ειναι 1.3 γραφει κατι πανω στο καλωδιο ή στην συσκευασια 1.4 ή high speed link with ethernet????

Όχι είχα ψαχτεί για καλό και πήρα αυτό που υποτίθεται υποστηρίζει και 4k. Αναφέρει ότι είναι HDMI High Speed Ethernet και υποστηρίζει και ARC.

Μήπως στο setup menu του ενισχυτή, υπάρχει setup για HDMI και εκεί πρέπει να δηλωθεί ότι η TV θα χρησιμοποιεί το εν λόγω HDMI για τον ήχο, ενώ τώρα δεν είναι ενεργοποιημένο?

Η τηλεοραση σου εχει ψηφιακη εξοδο ηχου. Θα παρεις μια οπτικη ινα και θα συνδεσεις απο την ψηφιακη εξοδο ηχου της τηλεορασης σε μια ψηφιακη εισοδο του ενισχυτη και τελείωσες!

http://www.sony.gr/support/el/content/cnt-specs/KDL-50W805B/list

Aπ' οτι βλεπω στον ενισχυτη σου η hdmi ARC ειναι η 1. Φανταζομαι το εχεις συνδεσει εκει το hdmi.

Last edited: