Θέλω ποιοτικό ήχο στο αυτοκίνητο

polemidis

New member
4 November 2007
3
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι τελείως άσχετος από ενισχυτές και ηχεία και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με ήχο.
Θα ήθελα να στήσω ένα ηχοσύστημα στο αμάξι μου και θα ήθελα την βοήθειά σας. Θα προσπαθήσω να σας δώσω όσο πιο καλά μπορώ το τι χρειάζομαι και πως το έχω στο μυαλό μου.
ΑΑ, αυτή τη στιγμή είμαι Αμερική. Οπότε θα αγοράσω ότι αγοράσω από ebay.

1. Δεν με νοιάζει καθόλου η ένταση.
2. Θέλω να ακούω καθαρά τους ήχους από την μουσική που θα παίζω από mp3 κυρίως. Να ξεχωρίζω τον κάθε ήχο.
3. Δεν με ενδιαφέρει να βαράνε τα μπάσα και τραντάζεται το αμάξι!
4 Σκέφτομαι να δώσω μέχρι 150 ευρώ. Νομίζεται ότι είναι αρκετά? Αγοράζω από ebay οπότε είναι αρκετά πιο φτηνά από ελλάδα. Αν με λίγα λεφτά παραπάνω μπορώ να ανέβω αρκετά σε ποιότητα πολύ ευχαρίστως να το κάνω. Δεν ξέρω που περίπου είναι η κάλυτερη σχέση τιμής/απόδοσης.
5. Θα προτιμήσω να ψάξω κάτι σε μεταχειρισμένο, οπότε να ρίξω το κόστος.

Αυτή τη στιγμή έχω στο αυτοκίνητο ένα JVC mp3 player εγκατεστημένο. Θα χρειαστεί να το αλλάξω??? Δεν ξέρω το μοντέλο. Αλλά το είχα πάρει πριν 3 χρόνια μαζί με τα ηχειάκια του (ήταν πακέτο) 150 ευρώ.

Θα χρειαστώ κάποιο ενισχυτή ή να αλλάξω το mp3 player? Ή και τα δύο?
Ηχεία μπροστά δεν έχω, έχω μόνο πίσω. Οπότε σίγουρα θα πρέπει να αγοράσω και μπροστά.
Μπορείτε να με βοηθήσετε ή να μου δείξετε κάπου να διαβάσω ώστε να ξέρω και εγώ τι να ψάχνω??

Thanx!

Προσωπικά, πιστεύω ότι το αμάξι για ένα καλό ήχο, θα ζητήσει περισσότερα χρήματα, απ’ ότι ένα σύστημα οικιακής χρήσης…
Δε γνωρίζω αν τα 150 είναι ικανοποιητικά για κάτι τέτοιο, έστω και αν οι αγορές είναι από το e bay…

Αν διαθέτεις μόνο μέχρι 150 ευρώ τότε η γνώμη μου είναι να πάρεις με αυτά τα χρήματα ένα ζευγάρι καλούτσικα ηχειάκια για το αυτοκίνητό σου.

Θα συμφωνήσω με τα υπόλοιπα παιδιά!
Απλά να τονίσω ότι για τα δικά σου δεδομένα,με κάποιο όριο χρημάτων θα έχεις ανεκτό ήχο,για κάποιους άλλους όμως,να χρειάζονται κάποιες εκατοντάδες ή χιλιάδες ...
Μην ξεχνάς ότι στο αυτοκίνητο θα κάνεις αναγκαστικά συμβιβασμούς.
Επίσης σημαντικό είναι το τι είδος μουσικής ακούς!
Θα πρότεινα να σκεφτείς για κάποια χρήματα παραπάνω,και να κοιτάξεις για κάποια σχετικά ποιοτικά ηχεία,με υψηλή ευαισθησία.
Ενισχυτικά έχεις,ή απ το player σου?

Για ήχο που πλησιάζει τον ποιοτικό σε αυτοκίνητο ,το budget σου θα φτάσει τα 1000~1500 .
Το sub δέν το χρησιμοποιούμε για να τραντάζεται το αμάξι, όπως πολλοί μπερδεύουν, αλλά για να δώσει τις χαμηλές (έως 100hz) όπου στο αυτοκίνητο με κανένα ηχείο δεν μπορείς να πάρεις λόγου έλλειψης χώρου για μεγάλα ηχεία και καμπίνα αυτών.

Θα σου πρότεινα να κρατήσεις το jvc και να πάρεις ένα καλό set διαιρούμενα με έναν αξιόλογο δικάναλο ενισχυτή. Αυτά για πρώτο βήμα...μετά σκέψου για ένα sub (10" είναι αρκετές) και αντικατάσταση τις πηγής. Δεν φαντάζεσαι πόσο καλύτερα ακούγεται μια καλή πηγή.

Ηχο πίσω ΔΕΝ χρειαζόμαστε...το πολύ δύο μικρά ηχεία αν έχουν χώρο οι πόρτες σου και συνηθίζεις να έχεις συνεπιβάτες.

tip: Κοίτα το pioneer P88RS, δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν το φόρεσα!

Καλό ψάξιμο!

εχω ενα PIONEER ραδιο σιντι στο αμαξι εδω και 2 χρονια των 130 ευρω και παιζει καταπληκτικα καθαρα και δυνατα !

μονο αν ζεσταθει σε μεγαλες και πολυωρες εντασεις τοτε μονο δειχνει καποιο θωλομα ....

με 150 ευρω με 2 καλα ηχειακια εμπρος εισαι πρωτος ! αλλα θες και αλλα τοσα για ενα καλο ραδιο σιντι το λιγοτερο .....

με μονο 150 ευρω δεν φτιαχνεις ποιοτικο ολοκληρο σετ....

η μοναδικη λυση για ηχοσυστημα που θα παιζει ανεκτα στα 150 ειναι να κρατησεις την πηγη και να βρεις 13αρια η 16αρια ομοαξονικα για τις εμπρος πορτες και ενα ζευγαρι οβαλ για τις πισω. να φροντισεις να εχουν υψηλη ευαισθησια (απο 91db και πανω χοντρικα) και μην αγορασεις τα οβαλ με τα περισσοτερα μεγαφωνα...
Αυτα δεν κανουν κατι καλο, αλλα για 150 θα νιωσεις τρελη διαφορα.
ενδεικτικα:http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?prod=136977&gclid=CLKQ_aGouooCFSBCEAodREvmQQ

http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?prod=136977&gclid=CLKQ_aGouooCFSBCEAodREvmQQ

απο τη στιγμη που σε ενδιαφερει να ακους κυριως mp3 αποψη μου ειναι οτι δεν πρεπει να επενδυσεις και πολλα λεφτα σε ηχεια. Απλα παρε καποια με υψηλη ευαισθησια για να ακους καλυτερα με τον ενσωματομενο ενισχυτη που εχουν τα στερεοφωνικά των αυτοκινητων αυτης της κατηγοριας

Συμφωνω με τα παιδια παραπανω. Εγω ξερω τι τραβηξα με το δικο μου....:smash: