Θέλω TV, αλλά..........

smithakos

Senior Member
10 August 2007
335
λοιπον να ρωτησω κι εγω με τη σειρα μου! -bye-
θελω tv 42-46'' αποκλειστικα για δορυφορικο sd, πολλες ταινιες avi και κανα dvd.
Θελω αψογη κινηση για ποδοσφαιρο, με upscaling που σου πεφτει το σαγονι στο πατωμα (οπως λεν και καποιοι φιλοι και με φτιαχνει τοσο πολυ!) και ολα αυτα γυρω στο 1000 .
Θα αναβαθμιστει μελλοντικα ο εξοπλισμος με hd δορυφορικο.
bluray, games ή 3d δεν θα παιξει... ουτε συνδεση με pc.
Θα παιζει σε ιδιαιτερα φωτεινο χωρο, με 2 παραθυρα και μπαλκονοπορτα, ενω το βραδυ με φωτα ανοιχτα (εχω φαει φλας απ' το pc και με κουραζει πια η σκοτεινη θεαση, αν και σινεφιλ). Νομιζω πως μια πλασμα θα αδικηθει σε τετοιες συνθηκες αλλα κι απ την αλλη ποια lcd θα με καλυψει; γιατι ειμαι και ψειρας μ' αυτα.....
καποια μοντελα της samsung δειχνουν να ικανοποιουν τους κατοχους τους και μ αρεσει που κανουν καλη δουλεια με sd υλικο, ενω οι πλασμα απο οσα διαβαζω στα τεστ ειναι πιο φλατ σε sd (αλλα με πολυ καλη κινηση ε?)
σκεφτειτε λοιπον ενα φωτεινο χωρο (ποτε ηλιολουστο, ποτε με φωτισμο δωματιου) που θελει μια ζωηρη, εντυπωσιακη tv που να αγαπαει τα φωτα. :smile:
πχ απο οσα εχω διαβασει, κατι σαν το αντιστοιχο φετεινο μοντελο της b650 ισως;
Θελω tv, αλλά........... :chinscratch:

Last edited:
Οι Samsung έχουν πολύ καλό scaling και σύστημα βελτίωσης της κίνησης με μπόλικες επιλογές, αλλά οι φετινές 46άρες είναι αρκετά πάνω από το budget σου με εξαίρεση την 46D6000 που είναι στα 1100-1200.

Σε παρόμοια τιμή μπορείς να βρεις και κάποια από τα καλά μοντέλα του 2010 όπως η Samsung 46C750 και η Sony 46ΗΧ800.

δεν εχω προβλημα να ειναι και περσινο μοντελο. Αλλωστε 3d και διαφορα trendy καλουδια δε θα τα αξιοποιησω ετσι κι αλλιως..........

τρέχει μια προσφορά από τη σατουρν για την 46hx800 με γυαλιά κομπλέ στα 899 (δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμη κομμάτια ή ήταν απλά ένας κράχτης). αν και δεν σε ενδιαφέρει το 3d θεωρώ ότι είναι πολύ καλή επιλογή σε αυτά τα χρήματα. την άνοιξη η συγκεκριμένη επαιζε στα 1500 χωρίς τα γυαλιά (250).

πέρα από αυτές που πρότεινε ο Γιώργος υπάρχει και η 46c650 που είναι 2d αν και δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα διαθέσιμη.

η 46c650 βλεπω πως υπαρχει στο skroutz. αν θελεις ριξε μια ματια στις τιμες και πες μου τη γνωμη σου. Διαλεγοντας καθαρα με κριτηριο την ποιοτητα εικονας, ποια απο τις 2 τα παει καλυτερα;

στα 800κάτι θα πήγαινα στην c650. άλλωστε σε τέτοια τιμή δεν βρίσκεις lcd φετινή με 100hz που στα αθλητικά είναι must. στα 100κάτι όμως μεταξύ c650(1020 3 μαγαζί)-c750(1180 το ίδιο μαγαζί) -hx800 (1099 κομπλέ και αστο να υπάρχει το 3d) θα πήγαινα στην sony λόγω ονόματος και κίνησης. προσωπική γνώμη πάντα.

θα πήγαινα μια βόλτα βέβαια και από τη saturn μπας και (δεν ξέρω αν είσαι αθήνα). στα 899 είναι χωρίς γυαλιά τελικά.

http://flyer.redblue.de/GR/SA/AT1/2807TY1/GR_SA_AT1_2807TY1.pdf

Last edited:
ωραια, σ' ευχαριστω.
ενω παντα εχω στο μυαλο μου και αυτα τα πλασματακια ρε γμτ :nounder:
αν αφηναμε στην ακρη τις ιδιαιτεροτητες του χωρου, μηπως τελικα ειναι καλυτερη επιλογη μια g30; ή μετα παμε σε αλλη φαση εντελως; πιο κινηματογραφικη αισθηση, λατρευει τα σκοταδια κτλ αλλα ψιλομουντη για μπαλιτσα μηπως;

στο φυλλαδιο του saturn λεει σε κυκλακι "μαζι με γυαλια και τρανσμιτερ".

Last edited:
ήθελα να στο προτείνω σαν σκέψη αλλά σεβάστηκα το ότι ήσουν από την μεριά των lcd και έχεις φωτεινό χώρο. στα χρήματα πού έχουν πλέον είναι άριστες (οι καλύτερες επιλογές) σε όλες τις ίντσες (42-46-50).

λογω χωρου και συνθηκων θεασης ψαχνομαι για lcd, αλλιως δε θα με χαλουσε να χτυπησω μια πλασμα.
δεν απορριπτω καμια τεχνολογια, εγω να φχαριστηθω εικονα θελω!
αλλα σε φωτεινο δωματιο μια lcd δε δειχνει πιο εντυπωσιακη σε σχεση με μια πλασμα; εστω και αν ξεγελαει ο φωτισμος και σβηνοντας τα φωτα δειχνει τις οποιες αδυναμιες της........

σηκωνει συζητηση το διλημμα 46c650 ή 46g30; ή υπαρχει ξεκαθαρος νικητης;

επανερχομαι στο θεμα "ποιοτητα σε φωτεινο χωρο θεασης".
λοιπον, τι κανουμε σ' αυτην την περιπτωση;

επιλεγουμε πλασμα; βαζοντας την ομως να παιξει σε καταστασεις που πιθανον την αδικουν; ή επιλεγουμε lcd που τα φωτα τις κολακευουν;
σε φωτεινο χωρο τελικα τι ειναι προτιμοτερο;

πιο συγκεκριμενα, σε τετοιες συνθηκες μια 46c650 θα παιξει καλυτερα ή μια 46g30;
αυτο θυμιζει λιγο τους φιλους που λενε πως πανε στα μαγαζια και βλεπουν τις πλασμα να παιζουν μουντα. Μηπως συμβει κατι τετοιο;
τα φωτα καλυπτουν και μικροζητηματα κινησης σε μια lcd;

σορυ που επιμενω αλλα προσπαθωντας να καταληξω καπου, με προβληματιζουν διαφορα........

Ο father έχει την 46C750 και παίζει παντού (από πολύ φως μέχρι νύχτα) μια χαρά. Αν δε σε νοιάζει να είναι led δες την είναι πολύ καλή.

Για φωτεινο χωρο και σκοτεινο θα επελεγα την G30 , για υπερβολικα φωτεινο χωρο θα διαλεγα την C650.

εισαι και παλι υπερβολικος! :flipout:
σε πειραζω... χαρηκα με την αποψη σου γιατι αυτο εχω καταλαβει κι εγω.
πχ βλεπεις σε ενα καφε το ματσακι σου και (αν πεσεις σε καλη, σωστα ρυθμισμενη lcd) η εικονα ειναι μια χαρα, ζωηρη κι ευχαριστη.
δεν εχω δει πλασμα σε καφετερια, αλλα λογικα θα ζοριζεται. Kαι θα φταιει ο χωρος και οχι η tv. Εκτος αν ειναι κανας μερακλης μαγαζατορας που εχει φτιαξει και το αναλογο κλιμα....
Τωρα θα μου πεις ποσα φωτα θα χεις πια σε συνθηκες δωματιου; Αλλα ξερω το χωρο μου (ειδικα ημερα, ειναι γωνιακο δωματιο και ειναι ολο παραθυρα με λιγο τοιχο) κι εχω κανει παλιοτερα μια αποπειρα με πλασμα της lg (ψιλομαπα οικονομικο μοντελο, pq2000 αν θυμαμαι καλα) και μου χει μεινει λιγο ενας φοβος με τις πλασμα (εννοειται πως δεν ειναι ολες ιδιες)

Τελικα ευτυχισμενοι αυτοι που δε "βλεπουν" και πολλα και τους πεφτει το σαγονι με το παραμικρο........ :party:

Ο father έχει την 46C750 και παίζει παντού (από πολύ φως μέχρι νύχτα) μια χαρά. Αν δε σε νοιάζει να είναι led δες την είναι πολύ καλή.

ωραιος ο φαδερ! :grinning-smiley-043
την εχω σταμπαρει κι αυτην αλλα ψιλοξεφευγει η τιμουλα........ :bigcry:

εισαι και παλι υπερβολικος! :flipout:
σε πειραζω... χαρηκα με την αποψη σου γιατι αυτο εχω καταλαβει κι εγω.
πχ βλεπεις σε ενα καφε το ματσακι σου και (αν πεσεις σε καλη, σωστα ρυθμισμενη lcd) η εικονα ειναι μια χαρα, ζωηρη κι ευχαριστη.
δεν εχω δει πλασμα σε καφετερια, αλλα λογικα θα ζοριζεται. Kαι θα φταιει ο χωρος και οχι η tv. Εκτος αν ειναι κανας μερακλης μαγαζατορας που εχει φτιαξει και το αναλογο κλιμα....

Εχω γνωστο με bar με πλασμα LG 50PS3000 (2 χρονια πισω σαν μοντελο) σε αρκετα ανοιχτο χωρο απο τα πλαγια (αλλα σκεπασμενο απο πανω) και η τηλεοραση πραγματικα δειχνει πολυ καλα και σε τηλεοπτικο αλλα και αψογα σε Sky Αγγλιας (δορυφορικη).

Αν δεις στο διπλανο μαγαζι μια 40" Toshiba LCD (περυσινο μοντελο με πανελ SPVA αλλα δεν θυμαμαι τωρα τον κωδικο της) θα νομιζεις οτι ειναι χαλασμενη.Τοσο μεγαλη ειναι η διαφορα στην εικονα.

λογω χωρου και συνθηκων θεασης ψαχνομαι για lcd, αλλιως δε θα με χαλουσε να χτυπησω μια πλασμα.
δεν απορριπτω καμια τεχνολογια, εγω να φχαριστηθω εικονα θελω!
αλλα σε φωτεινο δωματιο μια lcd δε δειχνει πιο εντυπωσιακη σε σχεση με μια πλασμα; εστω και αν ξεγελαει ο φωτισμος και σβηνοντας τα φωτα δειχνει τις οποιες αδυναμιες της........

σηκωνει συζητηση το διλημμα 46c650 ή 46g30; ή υπαρχει ξεκαθαρος νικητης;

για να ευχαριστηθεις εικονα παρε μια g30.

πάντως πέρα από την πλάκα - αν κλείνεις προς c650 πρέπει να την επισπεύσεις την αγορά (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) γιατί σε λίγο δεν θα τη βρίσκεις ή θα την βρίσκεις σε ασύμφορη τιμή.

από εκεί και πέρα αν θελήσεις lcd και 100hz θα πρέπει να ανέβεις στα 1100-1200 για 3d.

δυσκολη η επιλογη...
απο τη μια εχω χωρο με (μαλλον μπολικο) φως.
απο την αλλη ειμαι ποδοσφαιροφιλος αλλα και ταινιακιας, επομενως: κινηση + σινε αισθηση= plasma;;

αν μπορει να γινει συγκριση των 2, θα δω κατι διαφορετικο στην κινηση σε ενα ματς; ειναι βασικο σημειο επιλογης αυτο. ειναι κι αυτο το bug των 50hz που με προβληματιζει.
κι εχω ξαναπει πως δεν ειμαι lcdακιας, απλα μου μπηκε πως λογω χωρου θα ειναι καλυτερη λυση. εχω κανει και μια αποπειρα με μια πλασμα περσι, την LG 42pq2000 και δεν εμεινα καθολου ευχαριστημενος. (πισω κι επιστροφη χρηματων)

αν και λογικα δε συγκρινονται με τη G30 αλλα πηρα μια πρωτη γευση απο πλασμα.
ηταν μουντη με ηλιο ή φωτα, αντανακλασεις, IR. Και θολωνε ενοχλητικα στη γρηγορη οριζοντια κινηση σε ενα ματς.
(αν και αυτο ακομα και οι crt το εχουν αλλα οχι σε τοσο εντονο βαθμο, ισως και λογω ιντσων)