Θέμα ήχου στο windows partition του bootcamp

ian_

New member
23 March 2007
87
Καλησπέρα σε όλους.
Σε unibody 13άρι macbook, στο partition που έχω φορτωμένο με windows vista home premium έχω πρόβλημα με τον ήχο.
Η ένταση του ήχου -ακόμη και όταν είναι ρυθμισμένη στο 100%- είναι σχεδόν η μισή από το mac partition και επίσης έχω την αίσθηση ότι στο ένα κανάλι είναι ακόμη πιο χαμηλή!
Δεν μπαίνω συχνά πλέον σ'αυτό το partition αλλά μερικές φορές δουλεύω κάποια αρχεία για την δουλειά μου κι είναι πολύ κουραστικό.
Γνωρίζει κανείς το θέμα? Υπάρχει κάποια λύση?

Το κυρίως λειτουργικό τι είναι ; leopard ή snow leopard ;
Εγώ με leopard όταν έκανα την εγκατάσταση του 2ο partition με windows xp δεν είχα πρόβλημα. Τώρα που αναβαθμίστηκα σε snow leopard, τα xp παραμένουν μια χαρά.

Το λειτουργικό μου είναι Snow Leopard, τώρα πιά και 10.6.2.
Αλλά και από το Leopard ακόμη, στα Vista είχα πάντα αυτό το πρόβλημα.
Περίμενα μήπως με το Snow ή με το τελευταίο Bootcamp Update λυθεί το πρόβλημα αλλά ..τίποτα δυστυχώς.

Κι εμένα το ίδιο συμβαίνει στα Windows 7.

Κρίμα. Και ότι σκεφτόμουν να αγοράσω τελικά τα 7, μόνο και μόνο για το θέμα αυτό, γιατί πλέον όλο και περισσότερο με κουράζει.
Με συνήθη θόρυβο περιβάλλοντος εργασίας είναι ζήτημα αν ακούγεται και ο παραμικρός ήχος.

Μηπως να βρεις ποιος ειναι ο κατασκευαστης της καρτας ηχου και να βαλεις απο εκει τους drivers ή να αφησεις τα windows να τους βρουν μονα τους αν υπαρχουν στο windows update?

Ετσι θα εχεις αποφυγει να βαλεις τους drivers της apple οι οποιοι δυστυχως αρκετες φορες ειναι προβληματικοι..

Με λιγα λογια κανε απεγκατασταση τους drivers που εβαλε το bootcamp για τον ηχο και πες στα windows να κοιταξουν στο windows update.

Απάντηση: Re: Θέμα ήχου στο windows partition του bootcamp

Xistoforos σ' ευχαριστώ. Ψάχνοντας λίγο πάλι το θέμα στο ίντερνετ ανακαλύπτω ότι το έχει πολύς κόσμος το συγκεκριμένο πρόβλημα, περισσότερο συμβαίνει σε συσκευές unibody late 2008-early 2009.
Πολλοί αναφέρουν πως είναι η κάρτα δικτύου της Broadcom που προκαλεί το πρόβλημα, δεν γνωρίζω γιατί.

Λίγοι έχουν λύσει το πρόβλημα.
Άλλοι αναφέρουν πως για να επανέρθει ο ήχος έκαναν απενεργοποίηση στο ασύρματο δίκτυο.
Το δοκίμασα. Καμιά διαφορά.

Αυτη η ασυρματη καρτα δικτυου στα unibody εχει βγαλει γενικα αρκετα προβληματα..
Εχω γνωστους (και ειναι και απειρεσ οι αναφορες στο νετ) οπου συνεχεια πεφτει το airport και χανει την συνδεση.(σε mac os x)

Ορισμένοι αναφέρουν πως -όπως είπατε κι εσείς- έλυσαν το πρόβλημα με αλλαγή στους drivers αλλά της Broadcom όμως.
Ψάχνοντας βρήκα αυτούς που προτείνονται, Broadcom 4322ag,
αλλά τα βρίσκω σκούρα να τους περάσω στα Vista.
Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει...

Μόλις συνηδειτοποιώ ότι είναι λιγουλάκι άτοπο να γράψει κανείς σε thread για mac διαδικασία εγκατάστασης drivers στα Vista. Και συγνώμη.
Άν υπάρχει πάντως κάποιος χριστιανός που να´χει ασχοληθεί με το πρόβλημα κι έχει διάθεση, άς μου στείλει ένα pm με καμιά οδηγία. Ευχαριστώ πολύ.

Επίσης άν κάποιος έλυσε οριστικά το πρόβλημα με κάποιον άλλο τρόπο ή μέσο, hardware ή software, άς μας το αναφέρει εδώ. Και πάλι ευχαριστώ.

ian δεν υπάρχει πρόβλημα.

Παρόλο που αφορά windows, το πρόβλημα στην βάση του πιθανότατα να προέρχεται από το bootcamp και το hardware των mac.

ian δεν υπάρχει πρόβλημα.

Παρόλο που αφορά windows, το πρόβλημα στην βάση του πιθανότατα να προέρχεται από το bootcamp και το hardware των mac.

Από εκεί ακριβώς προέρχεται Μιχάλη, σε ευχαριστώ πολύ. Για αυτό και ζήτησα βοήθεια εδώ, να 'σαι καλά.
Από όσα έψαξα τουλάχιστον, η κάρτα δικτύου της Broadcom που χρησιμοποιεί η Apple είναι που προκαλεί το πρόβλημα και όχι η κάρτα ήχου.