Θέμα: Ηοme Cinema έως 2300 ευρώ.

Βασίλης Α.

Supreme Member
10 September 2007
3,523
Βέλγιο
Xαιρετώ όλη την παρέα.Αν και έχω αναφερθεί ξανά, μιας και επειδή αυτή τη στιγμή είμαι αποφασισμένος σας έχω μια ερωτησούλα.Επειδή σκοπεύω να αγοράσω τον Ιανουάριο ενισχυτή και ηχεία για την καινούργια μου Tv(46Χ3500) θα ήθελα να σας ρωτήσω αν η σκέψη μου για τον Pioneer LX60 είναι σωστή. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η απόδοσή του στη μουσική,μιας και δεν ακούω καθόλου,μόνο η θέαση μέσω ps3 blue ray ταινιών. Ο χώρος είναι το δωμάτιό μου και για το λόγο αυτό χωρούν μόνο 2 ηχεία βάσεως,1 στην κάθε πλευρά της tv και ένα ακόμα το οποίο θα μπεί πάνω απ την tv στα ράφια της βιβλιοθήκης. Μπορείτε να μου προτείνετε με συνολικό διαθέσιμο ποσό το πολύ 2300 ευρώ για ηχεία και ενισχυτή,ποιά είναι η βέλτιστη επιλογή για μένα? Τον ενισχυτή τον βρήκα με 1100 ευρώ αλλά από ηχεία δεν έχω ιδέα.Kαι αν γίνεται η επιλογή αυτή να είναι όσο το δυνατόν value for time(υποστήριξη hdmi εισόδων,ΤΗΧ προτύπου κλπ) μιας και δεν με βγάζει οικονομικά κάτι παραπάνω.Θα ήθελα να αναφέρω πως δεν με ενδιαφέρει η λύση των δορυφόρων ηχείων.Τέλος προτίμηση έχω όχι τόσο στην απόδοση χαμηλών συχνοτήτων από τα ηχεία αλλά κυρίως στην καθαρότητα και οξύτητα του ήχου που θα βγάζουν. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Καλήσπέρα...
Ο Pioneer lx60 πρέπει να είναι μιά πολύ καλή λύση σε αυτά που ζητάς......7χ145w και με δυνατότητα 1080p/24.Νομίζω ότι γιά τον χώρο σου αρκεί και περισεύει, ιδιαίτερα όταν οι απαιτήσεις σου περιορίζονται κυρίως γιά κινηματογράφο.
Εγω όμως θα σου πρότεινα,όπως έχω πει και σε κάποιο άλο θέμα εδω, να κοιτάξεις σοβαρά τον νέο ONKYO ΤΧ-SR875.Είναι πολύ πιό δυνατός 7χ180, πράγμα που σημαίνει πιό <αεράτος>,έχει και αυτός υποστήριξη 1080p/24 έρχεται πάνοπλος με 7χhdmi!!!και θα τον βρείς η στα ίδια χρήματα που έχεις βρει τον Pioneer η και πιό φτηνά.
Στα ηχεία τώρα ,κατάλαβα ότι θές 2 κυρίως ηχεία και ένα κεντρικό,και μάλιστα όχι βάσης αλά δαπέδου.
Αν είναι έτσι τα πράγματα και με την αγορά κάποιου απο τους δύο προηγούμενος ενισχυτές, υποθέτουμε ότι σου μένουν περίπου 1200 ευρώ γιά 3 ηχεία.Αυτο στην ουσία σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι τρία ηχεία της ίδιας εταιρείας.Ομως απο την στιγμή που δεν θα έχεις sub δεν μπορεί να μην σε ενδιαφέρει η απόδοση των χαμηλών στα ηχεία που θα πάρεις....κινηματογράφος χωρίς καλά χαμηλά δεν γίνεται.
Θα σου πρότεινα λοιπόν να ακούσεις τα Αudio Spectrum ΑVS4 MKii σχετικά εύκολα στην οδήγηση με ευαισθησία 90db.Υπολογίζεις κόστος λίγο πιό κάτω απο το χιλιάρικο.Γιά κεντρικό και με την προυπόθεση ότι θα πάς γιά τα spectrum θα κοιτάξεις τα κεντρικά της, και με καμιά 400 ευρώ θα βρείς την λύση.Καλύτερη περίπτωση θα ήταν να βρείς την estia(όχι την ακριβή v2 σειρά...) απο την spectrum.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο......καλή συνέχεια στις αναζητήσεις σου και καλές αγορές

Eυχαριστώ πολύ για τις συμβουλές Γιάννη.Να σε ρωτήσω όμως κάτι, η τιμή του ONKYO 875 που αναφέρεις νομίζω στην Ελλάδα είναι πολύ παραπάνω από 1300 ή κάνω λάθος?Αν είναι εύκολο μέσω pm υποδείξτε μου καταστήματα που τον πωλούν,μιας και τον βρίσκω μόνο από τον επίσημο εισαγωγέα τους.Δεν θέλω να προβώ σε αγορά από εξωτερικό,βλέπε Γερμανία.Όσο για τα ηχεία που θα μπορούσα να πάω να τα ακούσω,μιας και δεν έχω γνώση.Και αν είναι εύκολο να μου υποδείξετε και κάποια καταστήματα που έχουν site για να τα δω πως είναι? Ευχαριστώ και συγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις!

Απάντηση: Re: Θέμα: Ηοme Cinema έως 2300 ευρώ.

Eυχαριστώ πολύ για τις συμβουλές Γιάννη.Να σε ρωτήσω όμως κάτι, η τιμή του ONKYO 875 που αναφέρεις νομίζω στην Ελλάδα είναι πολύ παραπάνω από 1300 ή κάνω λάθος?Αν είναι εύκολο μέσω pm υποδείξτε μου καταστήματα που τον πωλούν,μιας και τον βρίσκω μόνο από τον επίσημο εισαγωγέα τους.Δεν θέλω να προβώ σε αγορά από εξωτερικό,βλέπε Γερμανία.Όσο για τα ηχεία που θα μπορούσα να πάω να τα ακούσω,μιας και δεν έχω γνώση.Και αν είναι εύκολο να μου υποδείξετε και κάποια καταστήματα που έχουν site για να τα δω πως είναι? Ευχαριστώ και συγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις!

Κάνεις λάθος...ο ONKYO είναι στα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις.
Τα audio spectrum νομίζω ότι μπορείς να τα ακούσεις στην έκθεση της spectrum που πρέπει να είναι στο τέλος Αριστοτέλους πρός Πατήσια.Κάνε ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία και θα σου πούν.Δυστυχώς site δεν έχει εδω η audio spectrum ακόμη εκτός και εαν έχει φτειάξει τελευταία και δεν το γνωρίζω.