Θέμα με Novabox HD831

MakMoris

New member
13 April 2017
45
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!! ΕΧΩ ΤΟΝ NOVABOX HD831. ΤΟΝ ΠΗΡΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ ´11 ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΤΟ FULL PACK.ΕΚΟΨΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟΝ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ ΤΟΥ ´12 ΤΗΝ ΕΚΟΨΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΗΜΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΤΟΝ ΔΕΚΤΗ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΙΑΤΟ.ΕΧΩ ΤΟ SOFTWARE 1.25.1.63 (ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟ)!!ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑΥΤΟ?? ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΑ FREE ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥ HOTBIRD.


(ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΗΡΑ ΤΟ 65CM ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ NOVA ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΧΩ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ ´17 ΕΝΑ 80CM ΠΙΑΤΟ ENGEL)

ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟ ΝΟVA TO 65ΑΡΙ

ΣΟΡΡΥ ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΑ ΛΙΓΑΚΙ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΑΥΤΑ!!!
 
Re: ΘΕΜΑ ΜΕ NOVABOX HD831

Μπορεί απλά να μην έχει σήμα όπως είπες!!! Και να θέλει υο πιάτο ρυθμιση κάνα lab κλπ.
 
Απάντηση: ΘΕΜΑ ΜΕ NOVABOX HD831

Καταρχήν θα πρέπει να κάνεις μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο δέκτη, και να δεις αν θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.
Αφού βεβαιωθείς ότι δεν είναι θέμα δέκτη, έλεγξε καλώδια, φις τύπου F, LNB, και το πιάτο μήπως έχει κουνηθεί όπως σωστά λέει και ο φίλος fakiris.
Αν δεν μπορείς μόνος σου φώναξε κάποιο φίλο που έχει γνώση η τεχνικό.

Σε κάθε περίπτωση σου προτείνω μια αγορά ενός HD δέκτη του εμπορίου, έτσι ώστε να εκμεταλευτείς στο έπακρο τις δυνατότητες του δέκτη και να λαμβάνεις όλους του τρανσπόρτερ και τις συχνότητες. Οι δέκτες nova όπως και κάθε ιδιόκτητος δέκτης είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του εκάστοτε πάροχου.
Υπάρχουν αρκετοί φθηνή δέκτες σε καλή ποιότητα.

Προσπάθησε να μην γράφεις με κεφαλαία, είναι σαν να φωνάζεις.

Καλώς ήρθες στο φόρουμ και στην παρέα μας γενικότερα. :smile:
 
Re: ΘΕΜΑ ΜΕ NOVABOX HD831

σίγουρα θέλει αναβάθμιση.
έχουν γίνει πλέον HD οι συχνότητες κ δεν τις κατεβάζει ο δέκτης γιατί ψάχνει την 11823
πάτα το 2 φορές πράσινο κουμπί να μας πείς το Load ver/var.
 
Re: ΘΕΜΑ ΜΕ NOVABOX HD831

Παιδιά το πιατο,το καλωδιο και τα f βυσματα ειναι ολα καινουργια.Δοκιμασα σε εναν SD δεκτη φιλου και κατεβαζε κανονικα τις συχνοτητες και εβλεπα κανονικα τα καναλια
 
Re: ΘΕΜΑ ΜΕ NOVABOX HD831

Αν αγαπας τα δορυφορικα ελευθερα καναλια καλυτερα να πας σε αγορα νεου φθηνου δεκτη απο το εμποριο
Μη ψαχνεσαι με τους δεκτες της νοβα
 
Την καταφερα τελικα την ανεβασα γιατι δεν ηξερα πως ανεβαζουν φωτογραφιες!!!(Επειδη ειμαι καινουργιος)
 

Attachments

  • 20170608_231518.jpg
    20170608_231518.jpg
    81.8 KB · Views: 215
Last edited:
φιλαράκι θέλεις αναβάθμιση όπωσδήποτε.
βγάζεις ρευμα βάζεις ξανά και μόλις πρασινίσει το κόκκινο φωτάκι πατάς διαδοχικά στα κουμπιά του δέκτη
standby επάνω κάτω και standby
ίσως να ξεκινίσει αναβάθμιση απο δορυφόρο
δεν έχεις πολλές πιθανότητες όμως
κάνε αυτό κ εάν δε δουλέψει τα λέμε ξανά

Ο αριθμός δέκτη ξεκινάει απο P5000 ή Ρ6000 ?
 
με αυτον τον τροπο το εκανες και εσυ???

επισης τι ειναι τα αρχικα π.μ.

ξαναεπισης θελω να με πεις τι διαδικασιες εκανες
 
Απάντηση: Re: Θέμα με Novabox HD831

αυτο ειναι το αναβαθμισμενο το καινουργιο???Αυτο που λενε "η μεγαλη αναβαθμιση"????

Δηλαδη ειναι το ιδιο απλα αναβαθμησμενο ή αυτο το καινουργιο???
 

Attachments

  • 10719-111.jpg
    10719-111.jpg
    20.1 KB · Views: 292
  • 20160127032347.jpg
    20160127032347.jpg
    37.9 KB · Views: 291
Επιασα τελικα να κανω την αναβαθμιση.Την εκανα κανονικα αλλα καποια στιγμη στιγμη με εβγαλε ενα download error δεν θυμαμαι τους αριθμους που ελεγε.Τον παρατησα αλλα αργοτερα ειπα να κανω μια ακομη προσπαθεια.Την εκανα και με εβγαζε παλι download error, καποια στιγμη πατησα παρατεταμενα το κουμπι on/off του κοντρολ ετσι για να δω μπας και γινει κατι και ξαφνικα μου φορτωσε το νεο μενου και κατεβασε κανονικα καναλια και μπουκετα.οποτε με λιγο παιδεμα η αναβαθμιση εγινε με επιτυχια!
 
Χαιρετώ την παρέα και μπαίνω στο ψητό. Πριν λίγες μέρες χάθηκαν όλα τα κανάλια και εμφανίστηκε το μήνυμα "Συνδέστε την κεραία". Σαν να αποσυνδέθηκε το πιάτο από τον αποκωδικοποιητή. Δοκίμασα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, επανεκκίνηση, τον έβγαλα λίγο απ την πρίζα, όλα χωρίς αποτέλεσμα. Κάλεσα το δίκτυο εξυπηρέτησης και αφού δεν υπήρξε αποτέλεσμα μου είπαν ότι θα πρέπει να έρθει τεχνικός με δικά μου!!! έξοδα να το ελέγξει. Κάτι που θεωρώ απαράδεκτο. Υπάρχει τρόπος να κάνω κάτι μόνος μου? Το καλώδιο και οι ενώσεις φαίνονται άθικτα, έχω τον 831, η Ακρίβεια και η Στάθμη είναι στο 0% και το πιάτο δεν έχει κουνηθεί. Τα φώτα σας θα είναι πολύ χρήσιμα...

Δεν ξέρω αν έκανα σωστά που έγραψα εδώ το προβλημά μου.
 
Καταρχήν καλό ήρθες στην παρέα μας.

Δυο πολυ εύκολες λύσεις έχεις για να διαπιστώσεις το πρόβλημα. Η πρώτη ειναι να βάλεις κάποιον αλλο δέκτη είτε της nova είτε κάποιο του εμπορίου απο κάποιο γνωστό η συγγενή να διαπιστώσεις αν υπάρχει όντως σήμα απο το πιάτο. Και δεύτερον αν όντως το πιάτο σου ειναι ok πάρε των δέκτη της nova και πήγαινε ο ίδιος σε κάποιο κατάστημα εξουσιοδοτημένου service της nova να ελέγξουν τον δέκτη. Τα 30 ευρώ τα ζητούν γιατί θα έρθουν στο χώρο σου.
 
Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ για την απάντηση. Σκεφτόμουν μήπως μπορούσα να κάνω κάτι μόνος μου. Θα προσπαθήσω να ελέγξω αυτά που είπες και θα επανέλθω.