Θερμοκρασία λειτουργίας.

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,746
Αθήνα
Θα ήθελα να ρωτησω μέχρι πια θερμοκρασία θεώ βρεθεί πως το κινητό δουλεύει μέσα στα όρια κ στις προδιαγραφές του;
Μιας κ έχω μπολικα MB mobile Internet κάποιες φορές ξεχνιέμαι σερφαροντας με αποτέλεσμα το κινητό να ζεσταίνεται αρκετά. Το cpu-z αν θυμάμαι καλά, μια φορά είχε δείξει θερμοκρασία μπαταρίας 42-43 βαθμούς αν όχι πιο πάνω.
Μέχρι ποια λοιπόν θερμοκρασία είναι οκ να λειτουργεί η συσκευή και η τυχών υπερθέρμανση της ποσό μπορεί να της κάνει ζημιά;
Ευχαριστώ

Με το gnex - Μην ανησυχείς
Τα κινητά έχουν αυτόματα κυκλώματα και λογισμικό προστασίας και όταν υπερθερμανθούν ‛αφήνουν το γκάζι’ κάνουν throttle down κατεβάζοντας MHz κατανάλωση και παραγόμενη θερμότητα .

Απάντηση: Re: Θερμοκρασία λειτουργίας.

χρησιμοποιώντας το gnexus για GPS, ενώ ήταν στον ήλιο (παρμπρίζ αυτοκινήτου, μέρα με καύσωνα), κάνοντας κλήσεις και με όλα ανοιχτα (3G, data κλπ) και ταυτόχρονα φορτίζοντας το, χτύπησε ένα 50C αν θυμάμαι καλά... και έκοψε την φόρτιση (δυστυχώς δεν μου έκοψε να τσεκάρω freq από περιέργεια....)

Ναι το χειρότερο είναι ο ελληνικός ήλιος σε συνδυασμό με φόρτιση
Πολλά ηλεκτρονικά γράφουν από 0 – 40 C , πράγμα λίγο αστείο
Αλλά θα έλεγα ότι οι μπαταρίες λίθου είναι το πιο ύποπτο από τα υπόλοιπα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Άρα μέχρι 42-43 που έχω δει είναι σχετικά οκ.
Άσε που από κει και πάνω το νιώθεις και στο χέρι ότι ξεφεύγει η θερμοκρασία...
Ευχαριστώ παιδία!!

Re: Απάντηση: Re: Θερμοκρασία λειτουργίας.

χρησιμοποιώντας το gnexus για GPS, ενώ ήταν στον ήλιο (παρμπρίζ αυτοκινήτου, μέρα με καύσωνα), κάνοντας κλήσεις και με όλα ανοιχτα (3G, data κλπ) και ταυτόχρονα φορτίζοντας το, χτύπησε ένα 50C αν θυμάμαι καλά... και έκοψε την φόρτιση (δυστυχώς δεν μου έκοψε να τσεκάρω freq από περιέργεια....)

το ιδιο ακριβως εχω παρατηρησει και εγω με το ιδιο κινητο.χρησιμοποιωντας το ως gps και φορτιζοντας το παραλληλα,εφτασε η θερμοκρασια της μπαταριας στους 50 βαθμους και διακοπηκε η φορτιση του κινητου.
μπορει να γινει κατι γι´αυτο?
το ωραιο ειναι οτι το κινητο ηταν στερεωμενο στις γριλλιες του air condition και το χτυπαγε δροσερος αερας?

Last edited:

το ιδιο ακριβως εχω παρατηρησει και εγω με το ιδιο κινητο.χρησιμοποιωντας το ως gps και φορτιζοντας το παραλληλα,εφτασε η θερμοκρασια της μπαταριας στους 50 βαθμους και διακοπηκε η φορτιση του κινητου.
μπορει να γινει κατι γι´αυτο?
το ωραιο ειναι οτι το κινητο ηταν στερεωμενο στις γριλλιες του air condition και το χτυπαγε δροσερος αερας?

Δε νομίζω να μπορεί να γίνει κάτι με αυτό
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλές άλλες συσκευές
Πιθανά να το βοηθούσε μεταλλική πλάτη ή ανακλαστική πλάτη,
αλλά και πάλι την απαγωγή θερμότητας μέσω ιδρωμένων χεριών και αφτιού δεν νομίζω να την πιάσεις μόνο με πλάτη που πιάνεται σε πλαστικό πιαστράκι

Όταν πέσει η θερμοκρασία του δεν συνεχίζει η φόρτιση ?

Όταν πέσει η θερμοκρασία του δεν συνεχίζει η φόρτιση ?

δεν το εχω ψαξει.
παντως για να πεσει η θερμοκρασια του πρεπει να σταματησω την φορτιση.
θα το δοκιμασω παλι σαν gps,χωρις να το φορτιζω παραλληλα για να συγκρινω συμπεριφορες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θερμοκρασία λειτουργίας.

για πες καμιά ιδέα για βάση... ποια έχεις? Για αεραγωγούς εννοώ....