θερμοκρασία στο ps3

sakisart

Senior Member
17 January 2008
578
Θεσσαλονίκη-Δράμα
Παιδιά παρατήρησα ότι σε κάποια παιχνίδια ανάβει σχετικά γρήγορα το ανεμιστηράκι.Στο pes 2009 όταν ζεσταινόταιν κάποιες φορές και κολλούσε την ώρα που έπαιζα και αναγκαζόμουν να πατάω reset.Το άλλαξα θέση το ps3 τώρα για να αερίζεται καλύτερα.Μέχρι στιγμής δεν μου ξανακόλλησε.Δεν είμαι σίγουρος αλλά μάλλον είναι θέμα θερμοκρασίας.Μόνο στο pes και στο gta iv σε κανένα άλλο game δεν μου το εχει κάνει.Συνέβει σε άλλον από εσας;

Να κολλήσει όχι, αλλά ο θόρυβος είναι μεγάλος. Το καταλαβαίνω μόλις την κλείσω. Όταν παίζω δεν μου αποσπά τη προσοχή, αλλά η διαφορά όταν κλείσει η κονσόλα είναι μεγάλη.

όταν η θερμοκρασία του χώρου μου είναι πάνω απο 23 βαθμούς έχω παρατηρήσει ότι ανάβει στην μεγάλη σκάλα μετά απο ~1 ώρα.

Το καλοκαίρι πολύ πιο γρήγορα!

Εχω την εντυπωση οτι εαν ειναι καθετα τοποθετημενο ειναι καλυτερα (απο πλευρας θερμοκρασιας)
Εχετε προσεξει κατι τετοιο στα δικα σας ?

Εχω την εντυπωση οτι εαν ειναι καθετα τοποθετημενο ειναι καλυτερα (απο πλευρας θερμοκρασιας)
Εχετε προσεξει κατι τετοιο στα δικα σας ?

οριζόντιο είναι καλύτερα... μάλιστα κάπου στο internet είχα πετύχει τεστ με φωτογραφίες απο υπερυθρη κάμερα και απο τις δύο "στάσεις" του.

Η οριζόντια κέρδισε.

@sakisart: όχι ..ποτε.

Το είδα και εγώ αυτό το Test και οριζόντια ήταν καλύτερα.
Για το ότι κολλάει το PS3 ίσως να είναι σημάδι ότι θα μείνει από Laser.

Το είδα και εγώ αυτό το Test και οριζόντια ήταν καλύτερα.
Για το ότι κολλάει το PS3 ίσως να είναι σημάδι ότι θα μείνει από Laser.
Όχι γιατί σε 2 games μονο το έκανε αυτό.Τώρα που το άλλαξα θέση δεν ξανακόλλησε,σκέψου ότι άναβε πριν στο full το ανεμιστηράκι μετά από 15 λεπτά.Το είχα δίπλα στον πύργο του pc και μάλλον "άναβε".Τώρα το έβαλα εκεί που το είχα παλιότερα και όλα ok δεν ξανακόλλησε.

οριζόντιο είναι καλύτερα... μάλιστα κάπου στο internet είχα πετύχει τεστ με φωτογραφίες απο υπερυθρη κάμερα και απο τις δύο "στάσεις" του.

Η οριζόντια κέρδισε.

@sakisart: όχι ..ποτε.
συμφωνω και εγω,οταν απο καθετα το εβαλα οριζοντια,ζεσταινεται λιγοτερο

Hi guys απο μενα. Τωρα τελευταια εχει αρχισει και κολλαει το ps3 μου!! Καμια φορα κολλαει το frame (ακομα και στο pro οταν γινεται της μουρλης μεσα στην περιοχη!!), και μεσα στην εβδομαδα μου εκανε 2 freeze (κολλησε τελειως η εικονα, και αναγκαστηκα να κανω reset!) στο drake's fortune και στο kill zone 2! Του εχω βαλει το τελευταιο firmware και ειναι η εκδοση με τα 80GB. Λετε να υπερθερμαινεται, ή να φταιει κατι αλλο?? Τι με συμβουλευετε να κανω??

Hi guys απο μενα. Τωρα τελευταια εχει αρχισει και κολλαει το ps3 μου!! Καμια φορα κολλαει το frame (ακομα και στο pro οταν γινεται της μουρλης μεσα στην περιοχη!!), και μεσα στην εβδομαδα μου εκανε 2 freeze (κολλησε τελειως η εικονα, και αναγκαστηκα να κανω reset!) στο drake's fortune και στο kill zone 2! Του εχω βαλει το τελευταιο firmware και ειναι η εκδοση με τα 80GB. Λετε να υπερθερμαινεται, ή να φταιει κατι αλλο?? Τι με συμβουλευετε να κανω??

Καλησπέρα!

Το έχεις σε κλειστό χώρο, χωρίς διέξοδο εξαερισμού;

Υπάρχει και η περίπτωση να είναι στα τελευταία το ματάκι κεφαλής laser.

Στο XBOX 360 με την τελευταια ανανεωση που εγινε περυσι προσθεσαν την δυνατοτητα αυτη και πλεον ο θορυβος εχει γινει σχεδον μηδενικος ενω και η θερμοτητα (σε συνδυασμο με την νεα motherboard) ειναι πολυ ελαχιστη.

μου κολλούσε κι εμένα και το άλλαξα θέση.Επίσης είχα παρατηρήσει(πριν το αλλάξω θέση) ότι αν άνοιγα το ps3 και το άφηνα να δουλέψει πριν βάλω το δισκάκι μέχρι να ανάψει το ανεμιστηράκι(5'-10') μετά δεν κολλόυσε ποτέ.Πάντως ενω κολλούσε αρκετά σε 2 συγκεκριμένα παιχνίδια τώρα είναι ευτυχώς όλα ok χωρίς να κάνω αυτή τη διαδικασία που ανάφερα πριν.

Στο XBOX 360 με την τελευταια ανανεωση που εγινε περυσι προσθεσαν την δυνατοτητα αυτη και πλεον ο θορυβος εχει γινει σχεδον μηδενικος ενω και η θερμοτητα (σε συνδυασμο με την νεα motherboard) ειναι πολυ ελαχιστη.

Γιάννη μην το ψάχνεις, το PS3 είναι πολύ κακό σαν υλοποίηση. Ζεσταίνεται πάρα πολύ, και βγάζει συνεχώς ζεστό αέρα που θερμαίνει οτιδήποτε αντικείμενο είναι τριγύρω του, ειδικά πίσω. Είναι τουλάχιστον 2 φορές πιο θορυβώδες από το πιο θορυβώδες HTPC που είχα φτιάξει, ένα με έναν 125W phenomII...
Άσε πια ο θόρυβος από το drive...

Δεν ξέρω παιδιά αλλα το δικό μου PS3 είναι εντελώς αθόρυβο. Κάπου είχα διαβάσει ότι είναι μερικές παρτίδες που βγήκαν και ήταν θορυβώδες αλλα η πλεοψηφία είναι αθόρυβα.
Τώρα το 360 μου ο θόρυβος από το drive του είναι πολύ δυνατός και εκνευριστικός αλλα όπως είπε ο Γιάννης τώρα με το νέο update και την εγκατάσταση των παιχνιδιών στον σκληρό είναι εντελώς αθόρυβο.

Δεν ξέρω παιδιά αλλα το δικό μου PS3 είναι εντελώς αθόρυβο. Κάπου είχα διαβάσει ότι είναι μερικές παρτίδες που βγήκαν και ήταν θορυβώδες αλλα η πλεοψηφία είναι αθόρυβα.

Χμ, έχω 2 από διαφορετικές παρτίδες (ένα 60άρι και ένα 40άρι).
Μάλλον η διαφορά σείναι στον ορισμό του αθόρυβου...
Για εμένα αθόρυβο σημαίνει να μην ακούω τίποτα. Να μην καταλαβαίνω από τον ήχο ότι λειτουργεί σε απόλυτη ησυχία...

Προχθές,μετά τη δουλειά είπα να δω μια ταινία.Πάω ν'ανοίξω το ps3,βλέπω το κόκκινο να αναβοσβήνει.Πατάω μια,μένει αναμμένο,ξαναπατάω πρασινίζει και μετά off πάλι.Φρίκη και βουρ στα forum και στα googlια για ινφορμασιόν! YLOD και τα σχετικά η διάγνωση/πόρισμα.Πριν λίγο έκανα τη διαδικασία αποκατάστασης(με πιστόλι θερμού αέρα κλπ) και τώρα είναι οκ!

Τώρα, γιατί τα γράφω αυτά.Το σύστημά μου (40gb) σε λιγο καιρό κλείνει 2 χρόνια,το είχα πάρει χειμώνα.Το πρώτο καλοκαίρι άκουσα τον ανεμιστήρα πρώτη φορά στην ουσία,δυνατά δλδ,είχα ανοίξει και νήμα εδώ τότε(ΠΩ-ΠΩ ΘΟΡΥΒΟΣ).Η χρήση που κάνω είναι μόνο video μέσω PMS,5 ταινίες την εβδομάδα πάνω-κάτω.Πες μέσο όρο 10-15 ώρες/week.Μετά το καλοκαίρι και ώσπου να πιάσουν τα κρύα που ανάβουν τα καλοριφέρ είχαμε ησυχία.Από Οκτ-Νοεμ. όμως να σου τον πάλι στην τσίτα,μετά από 5-10 λεπτά.Θερμοκρασία στο σπίτι από 20 ως 24-25.Και έτσι είχαν τα πράγματα ως το τέλος.
Τις δυο μέρες που ήμουν χωρίς ps3 διάβασα τα άπειρα γύρω από σχετικά θέματα.Σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο ενός Άγγλου δημοσιογράφου (σόρυ αλλά δεν κράτησα λινκ,ήμουν σε άσχημη κατάσταση), ο τύπος έψαξε τη φάση με τα "νεκρά" ps3 αλλά και x-box, και πήγε σε ένα εργαστήριο αποκατάστασης (όχι σονυ). Αφού "κόλλησε" με τα βουνά των συστημάτων που περίμεναν, ο υπεύθυνος-ειδικός-μάστορας-ηλεκτρολόγος κι εγώ δεν ξέρω τι, του είπε πολύ απλά και καθαρά ότι όσο πιο πολύ χρησιμοποιείς την κονσόλα σου τόσο πιο γρήγορα είναι πιθανό να σου συμβεί αυτό.Περιπτώσεις από λίγους μήνες εώς και 3 χρόνια είχε αυτός.Συνήθως ξεκινάει με σταδιακή αύξηση των στροφών του ανεμιστήρα όλο και πιο συχνά "αδικαιολόγητα". Οφείλεται στην πολύ μεγάλη υπολογιστική ισχύ,άρα πολύ γρήγορη και υψηλή ανάπτυξη θερμοκρασίας με μεγαλύτερο "φταίχτη" τον πολύ μικρό χώρο μες στον οποίο κλείνονται αυτά.Κλείνει λέγοντας ότι κονσόλες σαν το ps3 slim,που μικραίνουν οι ενεργειακές απαιτήσεις άρα και οι θερμοκρασίες έχουν πιο αισιόδοξο μέλλον,πάντα κατά τη γνώμη του.
Βλέπω έχω ξεφύγει σε μέγεθος post,sorry guys,απλά ήθελα να μοιραστώ αυτή την....εμπειρία,αν θέλετε.
Αλήθεια,έχει σκεφτεί κανείς να χρησιμοποιήσει μια καλή βάση ψύξης laptop να δει αν βοηθάει την κατάσταση; Ή έστω καμια τρελή/πρωτότυπη πατέντα, μήπως και ησυχάσουμε κάποτε, κι από πιθανό τρέξιμο αλλά και από τον ενοχλητικό πολλές φορές θόρυβο.

Θυμάμαι τη πρώτη μέρα που το απέκτησα και το'βαλα να παίξει. Σε σχέση με το παλιό ps2 μου είχε φανεί άβυσσος ησυχίας... Δεν ακουγόταν τσικ....
Η αλήθεια είναι ότι ο θόρυβος μεγαλώνει πια με το χρόνο.