Θερμομόνωση - Ηχομόνωση

AS Mocca

Supreme Member
19 June 2006
4,805
Athens
Παρουσιάζεται το εξής πρόβλημα στο σπίτι το ότι είναι 3φατσο (από την μια πλευρά μόνο εφάπτεται με άλλο σπίτι), ρετιρέ και τα αλουμίνια που έχει είναι 25ετίας.

Επίσης είναι σε 1ο όροφο και κάτι ψιλά σε ύψος σε γειτονιά όπου υπάρχει echo λόγω σχολείου κοντά και η φασαρία από τα αυτοκίνητα κτλ είναι πολύ μεγάλη.

Τι προτείνετε ώστε το χειμώνα να μην είναι Σιβηρία, το καλοκαίρι να μην είναι Σαχάρα και να μειωθούν αρκετά τα επίπεδα φασαρίας από εξωτερικούς θορύβους.

Έχει δει κανείς αντίστοιχη λύση με καλής ποιότητας αλουμίνια ?
Triplex τζάμια ίσως ?
Σε ποια μάρκα να επικεντρωθώ ?

Παρακαλώ σοβαρές προτάσεις γιατί θα δαπανηθεί αρκετά μεγάλο ποσό.

Κάποια άλλη λύση ίσως ? (στυλ μετακόμισης αλλού απορρίπτονται άμεσα)

Ευχαριστώ.

Αν η περιοχη σου ειναι Βορεια Προαστεια , να ασχοληθεις με τη θερμοδιακοπη των αλουμινιων. Τα διπλα τζαμια, ειναι μια χαρα. Οσο μεγαλυτερο το διακενο, τοσο καλυτερη η θερμομονωση τους.Τα λαστιχα να ειναι μασιφ οχι σωληνωτα. Τα ανοιγομενα ειναι καλυτερα στη μονωση του αερα και θορυβου απο τα συρομενα με βουρτσακι

Επισης να ξερεις οτι εκτος της εταιριας, τη μεγαλυτερη σημασια εχει ο συναρμολογητης των αλουμινιων. Να ζητησεις να δεις ετοιμη δουλεια του

Δ. Προάστια είμαι αλλά δεν έχει διαφορά.

Παράδειγμα αν μπεις στο σπίτι τώρα μέσα έχει τουλάχιστον 36 βαθμούς, ενώ έξω έχει 33. Όλη την ημέρα έχει βράσει το σπίτι.

Στην ταράτσα το να βάλω άλλη μια μόνωση πατώματος θα κάνει κάτι ή μπαρπούτσαλα. Μήπως καμία τέντα να πιάνει όλη την ταράτσα ώστε να μην χτυπάει ο ήλιος κατευθείαν την ήδη υπάρχουσα πλάκα ?

Η θερμοδιακοπη των αλουμινιων τι ακριβώς είναι ?

γενικά πάντως θέλει ιστορία. και καλή (θέρμο- και ύγρο-) μόνωση πάνω στην ταράτσα (αν αντέχει λόγω στατικών!!!) αλλά και στους τοίχους που τρώνε όλη μέρα τη ζέστη, αλλά και καλά αλουμίνια.

επίσης, αυτό που λέει ο Βασίλης, και η τοποθέτηση αλουμινίων παίζει μεγάλο ρόλο. Έχω κάτσει σε σπίτι με πολύ καλά αλουμίνια και μου ερχόταν ψυχρό αεράκι το χειμώνα, από κενά ανάμεσα με τον τοίχο.

Last edited:
Το πιο σημαντικό είναι η πλάκα όπου την χτυπάει ήλιος σχεδόν όλη την ημέρα και τα αλουμίνια όπου έχουν τις σημαντικότερες απώλειες.

Σε παλαιότερης κατασκευής κτίσματα οι μονώσεις ήταν σχεδόν μηδαμινές (λογικό, τα τότε υλικά δεν έχουν καμιά σχέση με τα νέα)

Ισως χρειαστεί να μονώσεις και τοίχους που χτυπάει ήλιος μεσημερι.
Οπότε ξεκινάς απο πλάκα + αλουμίνια . Θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε εξειδικευμένους ανθρώπους, ειδικά για την μόνωση της πλάκας.

Ισχύει κλασσικά το what you pay what you get...

Εαν η ταράτσα δεν ειναι επισκεψιμη τη βγάζεις μονο με μια πολυουρεθανη και για τα 2 (θερμο-υγρο μονωση) αλλιώς θα χρειαστείς και μια τσιμεντοκωνια πανω απο την πολυουρεθανη. Οσο για τα αλουμινια πριν απο 4 χρονια αλλαξαμε τα συρρόμενα δικα μας (τα παλια ηταν σαν τα δικα σου 25+ ετων) και το αποτελεσμα μερα με νυχτα. Σκεπσου το σοβαρά αξίζει τον κόπο και η πολουουρεθανη δεν είναι ιδιαιτερα ακριβή 3000 με 4000 τα 100 τετραγωνικά.

απλά το αναφέρω ως θέμα μήπως κάποιος είχε παρόμοιο πρόβλημα και βρήκε λύση που να είναι ευχαριστημένος.

Re: Απάντηση: Θερμομόνωση - Ηχομόνωση

Εαν η ταράτσα δεν ειναι επισκεψιμη τη βγάζεις μονο με μια πολυουρεθανη και για τα 2 (θερμο-υγρο μονωση) αλλιώς θα χρειαστείς και μια τσιμεντοκωνια πανω απο την πολυουρεθανη. Οσο για τα αλουμινια πριν απο 4 χρονια αλλαξαμε τα συρρόμενα δικα μας (τα παλια ηταν σαν τα δικα σου 25+ ετων) και το αποτελεσμα μερα με νυχτα. Σκεπσου το σοβαρά αξίζει τον κόπο και η πολουουρεθανη δεν είναι ιδιαιτερα ακριβή 3000 με 4000 τα 100 τετραγωνικά.

Δυστυχώς η ταράτσα πάνω από το σπίτι είναι 180τμ.
Έχουμε μεγάλο σπίτι για αυτό έχει και μεγάλες απώλειες.
Βράδυ ακόμα και αεράκι να έχει έξω αν δεν βάλεις air-condition και να κλείσεις παράθυρα δεν κοιμάσαι γιατί το σπίτι βράζει στην κυριολεξία !!
Το χειμώνα δε μόλις σβήσουν τα καλοριφέρ χαιρετίσματα, άσε που όταν έχει χιονιά έξω έχει και μέσα.

Μου φαίνεται πιο φθηνά χτίζω νέο σπίτι παρά να επισκευάσω το ήδη υπάρχων. :smash:

Το πιο σημαντικό είναι η πλάκα όπου την χτυπάει ήλιος σχεδόν όλη την ημέρα και τα αλουμίνια όπου έχουν τις σημαντικότερες απώλειες.

Σε παλαιότερης κατασκευής κτίσματα οι μονώσεις ήταν σχεδόν μηδαμινές (λογικό, τα τότε υλικά δεν έχουν καμιά σχέση με τα νέα)

Ισως χρειαστεί να μονώσεις και τοίχους που χτυπάει ήλιος μεσημερι.
Οπότε ξεκινάς απο πλάκα + αλουμίνια . Θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε εξειδικευμένους ανθρώπους, ειδικά για την μόνωση της πλάκας.

Ισχύει κλασσικά το what you pay what you get...

Το γέλιο στην υπόθεση είναι πως η ταράτσα έχει διπλή μόνωση (των τότε ετών βέβαια) αλλά δεν κάνει τίποτα δυστυχώς.

Αν δεν υπάρχει στατικό πρόβλημα, ίσως να ήταν ευεργετική η δημιουργία κήπου στην ταράτσα. Εκτός από την παροχή οξυγόνου τα φυτά παίζουν μια χαρά τον ρόλο της μόνωσης το καλοκαίρι (για χειμώνα δεν ξέρω). Πριν λίγους μήνες διάβασα αντίστοιχο άρθρο σε εφημερίδα, αλλά δεν έχω κάποιο link. Αν υπάρχουν σχετικοί με τον χώρο ας μας διαφωτήσουν.

Μια λύση για αυτο το καλοκαιρι (προσωρινη).
Πηγαινε παρε τσιμεντοχρωμα σε ανοικτό χρώμα.Οσο πιο λευκό αντέχεις τόσο καλλίτερα.
Βάψε με αυτό την ταράτσα και θα έχεις 5 βαθμούς λιγότερο από οτι έχει έξω.
Λυση δευτερη.
Υπολόγισε ποσο περλιτη θελεις (να καλυψει την ταρατσα με ενα παχος 2-3 ποντους. Ο περλιτης ειναι πανάλαφρο υλικο και πολυ ευκολος στην κατασκευη περλομπετου. Με ενα αναδευτηρα σε ενα δραπανο κανεις το περλομπετο.
Μετα επειδη ειναι πορωδες, κανεις με μια σπατουλα επαλειψη σε ολη την επιφανεια της ταρατσας με στοκο για πλακακια σε ανοικτο χρωμα.
Με 1-1,5 χιλιαρικο και προσωπικη εργασια καθάρισες απο την ταρατσα.
Λυση τριτη.
Υπολογισε ενα 5χιλιαρο , παρε 3-4 προσφορες και βαλε ενα επαγγελματια να το κανει.

Εγω εχω κανει και τα 2 και δουλευουν περιφημα...
Παρε και αλλες γνωμες βεβαια.

Μια λύση για αυτο το καλοκαιρι (προσωρινη).
Πηγαινε παρε τσιμεντοχρωμα σε ανοικτό χρώμα.Οσο πιο λευκό αντέχεις τόσο καλλίτερα.
Βάψε με αυτό την ταράτσα και θα έχεις 5 βαθμούς λιγότερο από οτι έχει έξω.
Λυση δευτερη.
Υπολόγισε ποσο περλιτη θελεις (να καλυψει την ταρατσα με ενα παχος 2-3 ποντους. Ο περλιτης ειναι πανάλαφρο υλικο και πολυ ευκολος στην κατασκευη περλομπετου. Με ενα αναδευτηρα σε ενα δραπανο κανεις το περλομπετο.
Μετα επειδη ειναι πορωδες, κανεις με μια σπατουλα επαλειψη σε ολη την επιφανεια της ταρατσας με στοκο για πλακακια σε ανοικτο χρωμα.
Με 1-1,5 χιλιαρικο και προσωπικη εργασια καθάρισες απο την ταρατσα.
Λυση τριτη.
Υπολογισε ενα 5χιλιαρο , παρε 3-4 προσφορες και βαλε ενα επαγγελματια να το κανει.

Εγω εχω κανει και τα 2 και δουλευουν περιφημα...
Παρε και αλλες γνωμες βεβαια.

Εννοείς και τα 2 δηλαδή μετά τον περλίτη έβαλες το τσιμεντόχρωμα ?

Εχω δυο κτιρια.
Ενα παλιο οσο το δικο σου και ενα καινουργιο.
Επειδη και στα δυο θα γινει καποια στιγμη οροφος δεν βαζω σκεπη ακομα.
Στο παλιο εστρωσα περλομπετο για να φτιαξω τις κλησεις να μην κραταει νερα. Απο πανω το σπατουλαρισα με αυτο που βαζουν οι πλακαδες στους αρμους, για στεγανοποιηση.
Πανω απο αυτο καθε χρονο το βαφω με τσιμεντοχρωμα προς το λευκο.
Στο καινουργιο που εχει σωστες κλησεις εβαψα μονο την ταρατσα με το τσιμεντοχρωμα.
Σε αυτο το κτιριο, σε ενα κομματι ειναι ενα δυαρακι που πηγαινω οταν τσακωνομαι με το μωρο μου. Σε αυτο εβαλα και ψευδοροφη με μονωση.
Παντως το 80% της θερμοκρασιας επηρεαζεται απο το πανω μερος του κτιριου. Το απολυτο ειναι να φταξεις μια σκεπη.
Η να κτισεις απο πανω.
Αν περιμεμενεις λιγο ακομα , δεν θα υπαρχει λογος να το κανεις φετος.
Σε ενα μηνα τελειωνουν οι ζεστες..
Εδω τουλαχιστον εχει τα μαϊστρα και κατεβαζουν τα σωβρακα στη ζεστη.

απο φασαρια παντως,αν βαλεις κουφωματα αλουμινιου,θα ησυχασεις.
Εγω εχω τοσο απιστευτη φασαρια οταν ανοιγω τις μπαλκονοπορτες,που δεν μπορω να παρακολουθησω τηλεοραση οσο δυνατα και να την βαλω να παιξει!
μολις κλεισω ομως ειναι σαν να περασα σε αλλη διασταση!

Δοκίμασε την λύση του Δημήτρη Θ, δεν ξέρω από λεφτά, αλλά ακούω τα καλύτερα. Κάτι πιο φθηνό είναι ο περλίτης, ή οι λύσεις του ασφαλτόπανου, όλα όμως θέλουν καλό μάστορα.
Α, το πιό σημαντικό η μόνωση θέλει πάντα συντήρηση.

Επίσης πάντα καλή λύση είναι το κεραμίδι.

Last edited:
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, αλλά επειδή το έχω δει άπειρες φορές:
Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ A/C ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΚΙΑ