Θερμότητα πάνελ σε LED Tv Samsung

BasilP

New member
21 January 2014
8
καλησπέρα στα μέλη του φόρουμ,
έχω μια απορία που μου δημιουργήθηκε καθώς σήμερα χάζευα τηλεοράσεις στο Πλαίσιο. Κάποια στιγμή πλησίασα μια Tv για να δω τις συνδέσεις στο πίσω μέρος και από τη διπλανή συσκευή (μία 40'' Samsung) ένιωσα αρκετή θερμότητα. Ακουμπώντας το χέρι στο πάνελ (στο γυαλί δηλαδή) όντως ήταν αρκετά ζεστό. Από περιέργεια τσέκαρα και άλλες συσκευές και διαπίστωσα κάτι ακόμη πιο περίεργο : μόνο οι Samsung είχαν αυτό το θέμα, άσχετα αν ήταν τα νέα μοντέλα ή παλαιότερα, όλες τους έκαιγαν λιγότερο ή περισσότερο αλλά πάντως αισθητά. Όλες οι άλλες μάρκες (LG, Panasonic, Philips, Sharp) ήταν ουσιαστικά ψυχρές (στην επαφή πάντα με το γυαλί) ακόμη και οι Turbo-x δεν είχαν κάποια θερμότητα. Τα παραπάνω ασχέτως αν οι συσκευές ήταν κοντά στον τοίχο ή σε ελεύθερο χώρο.

Ξέρετε γιατί γίνεται συτό και αν είναι φυσιολογικό ; και γιατί μόνο στις Samsung ; Είχα την εντύπωση ότι οι Samsung είναι ποιοτικές τηλεοράσεις αλλά αυτό με έβαλε σε σκέψεις ;;;

Για να κάνεις σωστά την σύγκριση πρέπει να έχουν ρυθμιστεί όλες οι τηλεοράσεις στην ίδια φωτεινότητα , αν οι Samsung έχουν μεγαλύτερη φωτεινότητα από τις υπόλοιπες στο κατάστημα τότε θα λειτουργούν και σε υψηλότερη θερμοκρασία.

Πρακτικά πάντως σου λέω επειδή έχω Samsung 55" εδώ και σχεδόν 1 χρόνο τέτοιο θέμα δεν υπάρχει (με τις ρυθμίσεις για θέαση σε σπίτι).

Απάντηση: Re: Θερμότητα πάνελ σε LED Tv Samsung

yperion ποιες ειναι ρυθμίσεις για θέαση σε σπίτι γιατι εχω και γω μια40 led b8000 καιει υπερβοληκα εχει δικιο ο φιλος ποιο πανω

περνας στο 1 μετρο και καταλαβαινεις την μεγαλη θερμοκρασια

το χειμωνα δεν αναβω ουτε καλοριφερ ,δεν κανω πλακα .

Στο "κινηματογραφική ταινία" την έχω με οπ. φωτισμό στο 16 για θέαση ημέρα και 12 για νύχτα.

Πάντως επειδή έχω φίλους/γνωστούς με 46F6500 , 40F6400 , 50F6800 (πολύ Samsung σειρά 6 έχει πέσει) κανείς δεν έχει τέτοιο πρόβλημα όπως το περιγράφετε. Η B8000 θυμάμαι πως ήταν από τις πιο λεπτές τηλεοράσεις που είχαν κυκλοφορήσει , ίσως να παίζει και αυτό ρόλο.

Στο "κινηματογραφική ταινία" την έχω με οπ. φωτισμό στο 16 για θέαση ημέρα και 12 για νύχτα.

Πάντως επειδή έχω φίλους/γνωστούς με 46F6500 , 40F6400 , 50F6800 (πολύ Samsung σειρά 6 έχει πέσει) κανείς δεν έχει τέτοιο πρόβλημα όπως το περιγράφετε. Η B8000 θυμάμαι πως ήταν από τις πιο λεπτές τηλεοράσεις που είχαν κυκλοφορήσει , ίσως να παίζει και αυτό ρόλο.

ειχα την b7000 46 ιντσες και ζεσταινοταν πολυ πιο πολυ απο την es7000 που εχω παρολο που ειναι 55 ιντσες..με αυτην κανενα προβλημα..ακομα και την πλατη που ακουμπαω στην μερια του τροφοδοτικου μετα απο ωρες δεν εχω θεμα

Yperion με τα τεχνικά (ρυθμίσεις κλπ) είμαι άσχετος, όπως είπα και αρχικά μου έκανε εντύπωση ότι μόνο οι Samsung (όλα τα μοντέλα που είχε το κατάστημα) είχαν αυτό το "πρόβλημα" σε αισθητό βαθμό, όπως λέει και φίλος πιο πάνω περνούσα μπροστά και ένιωθα τη θερμότητα.
Αν όπως λες ήταν ρυθμισμένες διαφορετικά ως προς τη φωτεινότητα σε σχέση με (όλες; ) τις άλλες μάερκες, ώστε τελικά στο μαγαζί να δείχνουν όλες παρόμοια εικόνα, αυτό δεν δημιουργεί αρνητική εικόνα για τις Samsung ;
Δηλαδή αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε αυτό δε σημαίνει ότι για να πετύχουν ίδια εικόνα με τις άλλες οι Samsung χρειάζονται μεγαλύτερη τιμή στη φωτεινότητα οπότε "καίνε" περισσότερο ; βέβαια όπως είπα είμαι άσχετος με την τεχνολογία των LED-LCD οπότε μπορεί το παραπάνω συμπέρασμα να είναι χονδροειδώς λάθος;;

επίσης να σημειώσω ότι μιλάω πάντα για την μπροστινή επιφάνεια του πάνελ, όχι άλλα σημεία των συσκευών (πίσω, πλάι, κλπ)

Last edited: