Θέσεις και βάσεις ηχείων Crystal Audio THX-D και THX-C.

scooterlord

Established Member
9 December 2007
236
Καλησπέρα και πάλι σε όλους...

...ηρθαν τα ηχεία μου!!! Πήρα το σετ TX-T2-12 ...αλλά δεν έχω ακόμα τον ενισχυτή :/ Άλλη μια βδομάδα υπομονή...

Στο μεταξύ όμως, είμαι σε αναζήτηση stands και θέσεων για το κεντρικό και τα περιφερικά δίπολα.

α) Το κεντρικό πρέπει να τοποθετηθεί κάπως πάνω από την τηλεόραση, πίσω από την οποία υπάρχει γυψοσανίδα. Είναι όμως μεγαλούτσικο, οπότε θα ήθελα τη γνώμη σας, stand ή βραχίονα στη γυψοσανίδα; Αν στηριχτεί στη γυψοσανίδα όμως, θα πρέπει να φέρνει το ηχείο περίπου 30 πόντους μπροστά. Το ηχείο έχει βάρος 7 κιλά και διαστάσεις 550 x 215 x 162.

β) Τα πίσω ηχεία είναι δίπολα. Από την αριστερή πλευρά του καναπέ και σε απόσταση περίπου ενός μέτρου υπάρχει καλοριφέρ. Αν τοποθετήσω τα ηχεία σχεδόν κολλητά με τον καναπέ υπάρχει πρόβλημα; Εννοώ υπάρχει πρόβλημα που θα είναι πολύ κοντα; Η άλλη λύση είναι λίγο πιο πίσω και κρεμασμένα στον τοίχο. Εκεί όμως είναι πολύ μακριά προς τα πίσω από τον καναπέ και πολύ κοντά στον πίσω τοίχο.

Επισυνάπτω φώτο του χώρου.

myhouse1.jpg

myhouse2.jpg

myhouse3.jpg

myhouse4.jpg

Καμιά προταση/ιδέα παιδιά; Έχω χάσει τον ύπνο μου :( Δεν έχω και τον ενισχυτή να κάνω δοκιμές και τρελαίνομαι ακόμα περισσότερο! :(

Καλησπέρα και πάλι σε όλους...

...ηρθαν τα ηχεία μου!!! Πήρα το σετ TX-T2-12 ...αλλά δεν έχω ακόμα τον ενισχυτή :/ Άλλη μια βδομάδα υπομονή...

Στο μεταξύ όμως, είμαι σε αναζήτηση stands και θέσεων για το κεντρικό και τα περιφερικά δίπολα.

α) Το κεντρικό πρέπει να τοποθετηθεί κάπως πάνω από την τηλεόραση, πίσω από την οποία υπάρχει γυψοσανίδα. Είναι όμως μεγαλούτσικο, οπότε θα ήθελα τη γνώμη σας, stand ή βραχίονα στη γυψοσανίδα; Αν στηριχτεί στη γυψοσανίδα όμως, θα πρέπει να φέρνει το ηχείο περίπου 30 πόντους μπροστά. Το ηχείο έχει βάρος 7 κιλά και διαστάσεις 550 x 215 x 162.

β) Τα πίσω ηχεία είναι δίπολα. Από την αριστερή πλευρά του καναπέ και σε απόσταση περίπου ενός μέτρου υπάρχει καλοριφέρ. Αν τοποθετήσω τα ηχεία σχεδόν κολλητά με τον καναπέ υπάρχει πρόβλημα; Εννοώ υπάρχει πρόβλημα που θα είναι πολύ κοντα; Η άλλη λύση είναι λίγο πιο πίσω και κρεμασμένα στον τοίχο. Εκεί όμως είναι πολύ μακριά προς τα πίσω από τον καναπέ και πολύ κοντά στον πίσω τοίχο.

Επισυνάπτω φώτο του χώρου.

myhouse1.jpg

myhouse2.jpg

myhouse3.jpg

myhouse4.jpg

Καμιά προταση/ιδέα παιδιά; Έχω χάσει τον ύπνο μου :( Δεν έχω και τον ενισχυτή να κάνω δοκιμές και τρελαίνομαι ακόμα περισσότερο! :(

Α. Διαφωνώ για την θέση που θες να βάλεις τον κεντρικό. Πρώτα από όλα είναι ψηλά εκεί που θες να το βάλεις. Εκτός όμως από αυτό θα χαλάσεις και τη γυψοσανίδα αλλά και είναι δύσκολο να κρατήσει το βάρος η γυψοσανίδα.
Εγω στην θέση σου θα το έβαζα στο έπιπλο πάνω. Υπάρχουν κάποιες βάσεις με ορθοστάτες για να δημιουργήσεις ένα έξτρα ράφι και να τοποθετήσεις και την τηλεοραση σου πάνω.
Β. Αν και δεν θα έχεις πρόβλημα να τα κολλήσεις στον καναπέ ίσως να είναι καλύτερο να τα κρεμάσεις στον τόιχο που λές.

Φίλε mr rebelos, ρωτάω για διευκρινήσεις. Γιατί θεωρείται ότι είναι ψηλά ακριβώς πάνω στην τηλεόραση; Το πάνω μέρος της τηλεόρασης είναι σχεδόν στο υψος των αυτιών, οπότε πάει +20 πόντους ψηλά.

Αυτό που προτείνεις δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, είναι να δημιουργήσω ενδιάμεσο ράφι για το ηχείο και να ανέβει ψηλότερα και η οθόνη; Τι λες για stand? Αρκεί να βρεθεί κάποιος να προτείνει κάτι που θα κάθεται πίσω απο την τηλεόραση, δηλαδή θα έχει σχετικά μικρή βάση -για να μην έχω πρόβλημα με τη βάση της τηλεόρασης- και μεγάλο "κεφάλι" για να κάθεται άνετα το κεντρικό ηχείο...

Το σημαντικότερο που θέλω να μάθω... επειδή τα πίσω ηχεία είναι δίπολα, δε θα επηρεαστούν τα ηχεία αν κρεμαστούν στον τοίχο πίσω; Το πίσω αριστερά θα μπει δηλαδή κάπου αριστερά από το πακέτο στην τρίτη φώτο και το πίσω δεξιά στη γυψοσανίδα του τζακιού στην τέταρτη φώτο...

Α. Το ηχειο κατω απο την TV, η TV στον τοιχο
Β. Αλλαγη των διπολων με συμβατικα. Το ενα στην μια γωνια (πανω απο την οθονη του pc, το αλλο απο την αλλη.

Database...

α) αυτό συζητιέται... αντέχει το βάρος LCD η γυψοσανίδα;

β) αυτό δε συζητιέται! Ακόμα δεν τ'αγόρασα, θα τ'αλλαξω? :/ Καμιά άλλη λύση με το υπάρχον setup?

Απάντηση: Re: Θέσεις και βάσεις ηχείων Crystal Audio THX-D και THX-C.

Φίλε mr rebelos, ρωτάω για διευκρινήσεις. Γιατί θεωρείται ότι είναι ψηλά ακριβώς πάνω στην τηλεόραση; Το πάνω μέρος της τηλεόρασης είναι σχεδόν στο υψος των αυτιών, οπότε πάει +20 πόντους ψηλά.

Νομίζω ότι είναι πολυ ψηλά. Το ιδανικό θα ήταν το ηχείο να είναι έως το υψος του αυτιου. Εκτός όμως από αυτό αν το βάλεις εκει που θες θα καταστρέψεις την γυψοσανίδα.

Αυτό που προτείνεις δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, είναι να δημιουργήσω ενδιάμεσο ράφι για το ηχείο και να ανέβει ψηλότερα και η οθόνη;

Σωστά.

Τι λες για stand? Αρκεί να βρεθεί κάποιος να προτείνει κάτι που θα κάθεται πίσω απο την τηλεόραση, δηλαδή θα έχει σχετικά μικρή βάση -για να μην έχω πρόβλημα με τη βάση της τηλεόρασης- και μεγάλο "κεφάλι" για να κάθεται άνετα το κεντρικό ηχείο...

Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου. Έχεις δει κάτι τέτοιο??

Το σημαντικότερο που θέλω να μάθω... επειδή τα πίσω ηχεία είναι δίπολα, δε θα επηρεαστούν τα ηχεία αν κρεμαστούν στον τοίχο πίσω;

Να επηρεαστούν από τί? Δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου. Συνήθως τα δίπολα τα κρεμάς σε τοίχο

Το πίσω αριστερά θα μπει δηλαδή κάπου αριστερά από το πακέτο στην τρίτη φώτο και το πίσω δεξιά στη γυψοσανίδα του τζακιού στην τέταρτη φώτο...

Αν είναι να κρεμαστεί σε γυψοσανίδα το ξεχνάς εκτός και αν έχει γίνει πρόβλεψη για κάτι τέτοιο.

Για να πω πάντως την αλήθεια το δίπολο δεν είναι ιδανικό για τον χώρο σου (θα συμφωνήσω με τον Ντίνο δηλαδή αλλά δεν θα σε προτρέψω να πουλησεις καινούργιο ηχείο. Θα βρούμε λύση να έχεις το καλυτερο δυνατό αποτέλεσμα).

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω όλους για το ενδιαφέρον σας για το πρόβλημά μου!

kblachos, το setup το έχω διαβάσει, το θέμα είναι πως όπως προανέφερα, εκατέρωθεν του καναπέ δεν έχω πολύ χώρο, περίπου 1 μέτρο και κάτι περιθώριο έχω από την αριστερή πλευρά, κι αυτό κοντά στο καλοριφέρ. Οπότε το ιδανικότερο από πλευράς ήχου (αλλά όχι πολύ πρακτικό γιατι θα χρειάζεται μετακίνηση κάθε φορά που θα παίζω ή θα βλέπω ταινία) είναι σχεδόν κολλητά με τον καναπέ. :/

mr rebelos, η ανησυχία μου σχετικά με το ότι θα είναι στον τοίχο είναι πως η λοξή πλευρά του ηχείου που θα έβλεπε τον πίσω τοίχο θα ήταν σχεδόν κολλητά με αυτόν. Επιπρόσθετα δε θα έχω, εχμ.. ας πω απώλειες απο το να είναι τα ηχεία τόσο πίσω από τη θέση ακρόασης;

Όσον αφορά τα stands με μεγάλο κεφάλι, επειδή δε βρίσκω κάτι, σχεδιάζω ήδη κάτι δικό μου. Βέβαια διαβάζω πως πρέπει να είναι αντικραδασμικά κτλ, οπότε έχει λίγη μελέτη, αλλά στο σχεδιασμό είναι εύκολα. Σε λίγο θα δημοσιεύσω renders να μου πείτε γνώμη!

Τελικά πως σε τρελαίνουν αυτά τα πράματα, λίγα είχαμε στο κεφάλι μας, τώρα πρέπει να έχουμε και το βέλτιστο ήχο! Δε φτάνει που από τα Logitech πάμε στα Crystal Audio θέλουμε νάναι και τέλεια!

Το θέμα με την ανύψωση της τηλεόρασης το σκέφτομαι ήδη σοβαρά, αν και ανησυχώ μήπως πάει πολύ ψηλά η τηλεόραση. Αρκετά συχνά βλέπουμε ξάπλα με τη γυναίκα..

.....το θέμα είναι πως όπως προανέφερα, εκατέρωθεν του καναπέ δεν έχω πολύ χώρο, περίπου 1 μέτρο και κάτι περιθώριο έχω από την αριστερή πλευρά, κι αυτό κοντά στο καλοριφέρ. Οπότε το ιδανικότερο από πλευράς ήχου (αλλά όχι πολύ πρακτικό γιατι θα χρειάζεται μετακίνηση κάθε φορά που θα παίζω ή θα βλέπω ταινία) είναι σχεδόν κολλητά με τον καναπέ...

Αυτό που γράφεις θα κάνεις. Κολλητά στον καναπέ, και όταν βλέπεις ταινία θα τα μετακινείς στις σωστές θέσεις.

Σωστή θέση, δηλαδή όσο πιο μακριά από τον καναπέ έτσι;

Μόλις ετοίμασα αυτό

wenge-stand.jpg

Πώς σας φαίνεται;

Εχμ, προσαρμόσιμο είναι, μόλις το σχεδίασα :) Αυτό όπως φαίνεται το έχω κάνει για 80cm ύψος. Έχω φίλο ξυλουργό που ίσως μπορέσει να το κάνει, βέβαια θα ήθελα να έχει και κάποιο κενό τμήμα για να γεμίσω με άμμο, οπότε ίσως αλλάξω από στρόγγυλες βάσεις σε παραλληλόγραμες, από κάτω καρφιά, πάνω gel για απορρόφηση κραδασμών... κάτι άλλο να προσέξω; :/

Δηλαδή από τα φτιάξω και μια τέτοια custom βάση για το κεντρικό, λέτε κάτω από την tv ε; Τότε ίσως για να μην ανέβει πολύ και το ύψος της τηλεόρασης ίσως ένα κοντό 5 πόντους ψηλότερο, ώστε ίσα ίσα να μην κρύβει το twitter του κεντρικού την εικόνα.. τι λέτε;

Τελικά παιδιά μέτρησα και για να μη φαίνεται το κεντρικό η τηλεόραση πρέπει να ανέβει 15 εκατοστά. Μεγάλη διαφορά ύψους για τις ξάπλες. Οπότε καταστάλλαξα στο ακόλουθο δεξιά:

mystands2.jpg

..Η τηλεόραση μου είναι μια Samsung LE40A656, η όλη ιδέα για το σταντ, είναι να είναι "κενή" από κάτω ώστε να μπαίνει μέσα της η βάση της τηλεόρασης. Νομίζω έτσι έρχεται πιο κοντά το κέντρο βάρους του σταντ-ηχείου σχεδόν πάνω από την τηλεόραση!

Θα το κοιτάξω Δευτέρα να δω αν γίνεται :)

Για το θέμα του κεντρικού ηχείου που είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα έφτιαξα μια κουρμπαριστή βάση από πλεξιγκλας με 80 ΕΥΡΩ και έβαλα μέσα το ηχείο και από πάνω την τηλεόραση.
Πήρα τα μέτρα του ηχείου, τα μέτρα και το βάρος της τηλεόρασης και τα πήγα σε ένα εργαστήριο με πλεχιγκλάς και μου την έφτιαξε.

Απορώ γιατί τόσες εταιρείες και ακόμα καμιά δεν έχει σκεφτεί να σχεδιάσει έπιπλο κεντρικού ηχείου φτιαγμένο για πάνω από την τηλεόραση. Σχεδίασα ένα καινούριο έπιπλο με τις διαστάσεις που το θέλω, και λαμβάνοντας υπόψιν ότι κάποια στιγμή μπορεί να αλλάξω τηλεόραση θα μιλήσω σήμερα με τον μεταλλά (αυτόν που ασχολείται με μεταλλικές κατασκευές πως τον λένε; :) για future-proof κατασκευή με.. ανταλλακτικά.

fullprod.jpg

Μου είπε υλικά/κατασκευή 40ε για σιδερένια κατασκευή.. αποτέλεσμα... είδωμεν!

Χμ, καλησπέρα, δεν ξέρω αν το παρακολουθεί κανείς, αλλά πήρα τη βάση που σχεδίασα από τον τύπο με τις μεταλλικές κατασκευές.

Βγήκε λίγο πιο ακριβά από ότι περίμενα -70 ευρώ παρακαλώ- αλλά ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα. Κόστισε ακριβά διότι εδώ στη Δράμα εκμετάλλευση τέρμα οι απατεώνες, για τη δημιουργία της βάσης (υλικό και κόψιμο) ζήτησαν 43 ευρώ (!!), τα υπόλοιπα ήταν εργασία, χρώμα, κτλ.

Συγχωρέστε το χαμό που γίνεται με τα καλώδια, αλλά κι εγώ κάνω υπομονή μιας και το sub παρουσίασε πρόβλημα και μέχρι να πάει Αθήνα και να γυρίσει πίσω με τις απεργίες σωθήκαμε. ΤΕΣΠΑ.

Η βάση είναι σιδερένα και ζυγίζει 23 κιλα (!!), ιδανική για να κρατήσει το βάρος από το ηχείο. Βέβαια δεν είμαι μηχανικός, αλλά είμαι σίγουρος πως θα μπορούσε να έχει την ίδια στηρικτική ικανότητα και με άλλο υλικό, φτηνότερο και ελαφρύτερο, αλλά εκ των υστέρων δεν έχει νόημα να το συζητώ.

base1.jpg

base2.jpg

base3.jpg

base4.jpg

Στην τρίτη εικόνα βλέπετε πως η βάση 'αγκαλιάζει' τη βάση της τηλεόρασης ώστε να φέρει το κέντρο βάρους του κεντρικού ηχείου πλησιέστερα προς την πρόσοψη της οθόνης - βέβαια με τέτοιο βάρος, δε χρειαζόταν, αλλά anyway...

Για τα πίσω ηχεία τελικά αγόρασα τις βάσεις B-Tech Atlas 80cm, κόλλησα τα ηχεία με Blu Tac και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.

products_14282_bt608-b1-main-image.jpg

Περιμένω τα σχόλιά σας!

Ευχαριστω! Δικια μου διακοσμηση... Χαιρομαι που βγηκε καλη η βαση, δεν υπηρχε τπτ παρομοιο online! Μακαρι να εβρισκα συνεργατη να μου κοβει κομματια, θα εφτιαχνα τις καλυτερες βασεις του εμποριου! :ρ και custom βασει αναγκων.. Ιδρωσα να βρω 80αρες! Αλλες 74, αλλες 86..