thorens TD-126

paulmarinis

Supreme Member
7 September 2007
4,653
Καλημερα, σκεφτομαι να παρω κανα thorens 126.
αξιζουν ακομα?
να παρω αυτο η να προτιμισω τα 166?
τα 126μκ3 που λενε εχουν προβλημα με την ταχυτητα να τα αποφυγω η ειναι μπουρδες του ιντερνετ?
εχω ενα σλ1200μκ2 θα ειναι καλυτερο το thorens?

Ενα παλιο πικαπ ολο και κατι θα θελει. Σαν πικαπ το 126 ΙΙΙ ειναι καλυτερο απο το 166 ακομη και απο το 160.
Εγω θα σκεφτομουν και το 125 ΙΙ.

• Like
Reactions: paulmarinis
εξ ορισμού το ΜΚ2 δεν είναι ηχητικά καλύτερο από (οποιοδήποτε) Thorens.. μάλλον το αντίθετο...
αλλά μην σκεφτείς να το πουλήσεις, θα το μετανιώσεις εκτός αν "πιάσεις" ένα χιλιάρικο από την πώληση.

για περισσότερες πληροφορίες σε ότι αφορά τα Thorens, ο @AUDIOLYTIC θα σου πει όταν διαβάσει το νήμα..

• Like
Οποτε απο το καλυτρρο προς το χειροτερο παει 124 125 126 160 166?
Τα 145 και κατι 320 αξιζουν?
Τα μκ2 εχω δυο, το ενα ειναι μαμα και το εχει ο πατερας μου τωρα, και το αλλο ειναι σωζμενο απο σκουπιδια που τωρα τελευταια χαροπαλευει:)

Αν ειναι στα υπ'όψιν και το 124, ναι θα ελεγα η σειρα ειναι αυτη , αλλα αφου μπηκε και το 124 , τοτε ισως δεις και για Garrard 301/401 , ή Lenco GL75

Οποτε απο το καλυτρρο προς το χειροτερο παει 124 125 126 160 166?
Τα 145 και κατι 320 αξιζουν?
Τα μκ2 εχω δυο, το ενα ειναι μαμα και το εχει ο πατερας μου τωρα, και το αλλο ειναι σωζμενο απο σκουπιδια που τωρα τελευταια χαροπαλευει:)
Σωσμενο ή Ζωσμενο ? :D

• Like
Οσον αφορα το 124, Garrard, Lenco, αυτα θελουν τη μεγαλυτερη προσοχη και εξοδα μεχρι να λειτουργησουν σωστα .

το mk2 το πηρα απο εναν τυπα που το ειχε σε μια αποθηκη με καμμενο τροφοδοτικο και με μια αποικια κατσαριδων μεσα.
του εβαλα εξωτερικο τροφοδοτικο , αλαξα καλωδιοσεις, αλλα τωρα τελευταια εχει προβλημα με ταχυτητα, και δεν κανει τιποτα ο slider, οποθ και να το παω η ταχυτητα ειναι ιδια και λαθος

Μεταξυ Garrard 401 & Sondek ( valhalla , που επισης ειχα με Jelco 750) , κρατησα το 401.
Τωρα , μεταξυ 125 & Sondek , νομιζω θα προτιμουσα το 125.
Ομως , το Sondek δεν παυει να ειναι ενα αξιολογο πλην πιο ιδιοτροπο πικαπ απο τα 125 ΙΙ /126 ΙΙΙ (τονιζω το ΙΙΙ στο 126 )

• Like
το mk2 το πηρα απο εναν τυπα που το ειχε σε μια αποθηκη με καμμενο τροφοδοτικο και με μια αποικια κατσαριδων μεσα.
του εβαλα εξωτερικο τροφοδοτικο , αλαξα καλωδιοσεις, αλλα τωρα τελευταια εχει προβλημα με ταχυτητα, και δεν κανει τιποτα ο slider, οποθ και να το παω η ταχυτητα ειναι ιδια και λαθος
μου φαίνεται ότι έχει πρόβλημα η πλακέτα του slider (pitch adj)
δοκίμασες να την αλλάξεις με το ΜΚ2 του πατέρα σου;;
αν ναι και όντως εκεί δεις το πρόβλημα, μπορεί να μην φταίει κάτι στην πλακέτα αλλά στο ποτενσιόμετρο μόνο.
σε αυτή την περίπτωση μπορείς να αλλάξεις μόνο το ποτ με γνήσιο μτχ, ή καινούργιο από ανεξάρτητους κατασκευαστές (Thakker πχ)

αν "ξεκουμπώσεις" τον κονέκτορα του pitch από την μητρική, κάνει κάτι διαφορετικό με πριν ;;

• Like
αν ναι και όντως εκεί δεις το πρόβλημα, μπορεί να μην φταίει κάτι στην πλακέτα αλλά στο ποτενσιόμετρο μόνο.

εννοεις το σλιδερ, η το ποτ στη πλακετα του πικαπ?

αν "ξεκουμπώσεις" τον κονέκτορα του pitch από την μητρική, κάνει κάτι διαφορετικό με πριν ;;
θα το δοκιμασω το βραδυ

εννοεις το σλιδερ, η το ποτ στη πλακετα του πικαπ?
Αυτό δεν εννοείς slider ;;;

IMG_20240919_142207.jpg

2 τμήματα είναι.
Το μεγάλο μακρύ ποτενσιόμετρο και μια ανάλογη πλακέτα με λίγα εξάρτημα πάνω της.

θα το δοκιμασω το βραδυ
Δοκίμασε και πες μπας και βρούμε τι φταίει

• Like
To εβγαλα το pitch control , αλλα κανει to pickup οταν δεν ειναι συνδεμενο , θα το καθαρισω και θα το μετρισω οπως λεει το service manual και βλεπουμε
To td126 μκ3 με linn basic plus ειναι καλος συνδιασμος?:)

Θα ελεγα οτι θα παει καλα με τον basik plus , ο οποιος μπορει να διαχειριστει και καλες κεφαλες.

• Like