Θόρυβος από το Audio Line-out

djx33

AVClub Addicted Member
26 July 2007
1,713
Tokyo, JP
Γεια σε όλους! Έχω μια m/b (gigabyte p35-ds4) που δίνει αναλογική έξοδο (6 καρφάκια) και ψηφιακή spdif (coaxial κ optical).
Στην αναλογική στο line-out (πράσινο καρφάκι) έχω συνδέσει ένα ζεύγος απλών desktop ηχείων. Μου συμβαίνει το εξής: όταν δυναμώνω αρκετά την ένταση και χωρίς να παίζει κανένας ήχος ακούγεται απ'τα ηχεία ένας θόρυβος σαν να περνάει ρεύμα "ζζζζζζζζζζζ". Όταν παίζει ήχος ακούγεται πάλι, αλλά λιγότερο γιατί τον καλύπτει.
Αντίθετα απ'την spdif που τη στέλνω στον ενισχυτή, όσο και να δυναμώσω την ένταση δεν ακούγεται τίποτα.
Είμαι σίγουρος ότι το έχετε παρατηρήσει και εσείς γιατί και στο προηγούμενο pc μου κάτι παρόμοιο γινόταν. Και δεν φταίνε τα ηχεία γιατί το κάνει και όταν έδωσα τη line-out στον ενισχυτή (με καρφάκι σε διπλό rca)...
Διορθώνεται αυτό;

Οχι , γι αυτο και οι περισσοτεροι παιρνουν extra soundcard και μαλιστα ακριβες.
Το spdif ειναι ψηφιακος ηχος και αρα δεν εχει παρασιτα (που εχουν οι αναλογικες εξοδοι της motherboard) .

Οριστε και μια καλη καρτα ηχου...http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977761&product=1037234

Last edited:
Thanx Γιάννη!
Μήπως υπάρχει κάρτα πιο φτηνή που όμως να δίνει σωστά (χωρίς παράσιτα) μόνο αναλογική έξοδο; Έτσι θα'χω την ψηφιακή απ'τη m/b και την αναλογική απ'την κάρτα...

Οχι , γι αυτο και οι περισσοτεροι παιρνουν extra soundcard και μαλιστα ακριβες.
Το spdif ειναι ψηφιακος ηχος και αρα δεν εχει παρασιτα (που εχουν οι αναλογικες εξοδοι της motherboard) .

Οριστε και μια καλη καρτα ηχου...http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977761&product=1037234

Mπα και με spdif μου κανει παρασιτα εμενα (audigy) αλλα ακουγονται μονο οταν παιζει σιγα, οταν δυναμωνει καλυπτει τα παρασιτα.

Γεια σε όλους! Έχω μια m/b (gigabyte p35-ds4) που δίνει αναλογική έξοδο (6 καρφάκια) και ψηφιακή spdif (coaxial κ optical).
Στην αναλογική στο line-out (πράσινο καρφάκι) έχω συνδέσει ένα ζεύγος απλών desktop ηχείων. Μου συμβαίνει το εξής: όταν δυναμώνω αρκετά την ένταση και χωρίς να παίζει κανένας ήχος ακούγεται απ'τα ηχεία ένας θόρυβος σαν να περνάει ρεύμα "ζζζζζζζζζζζ". Όταν παίζει ήχος ακούγεται πάλι, αλλά λιγότερο γιατί τον καλύπτει.
Αντίθετα απ'την spdif που τη στέλνω στον ενισχυτή, όσο και να δυναμώσω την ένταση δεν ακούγεται τίποτα.
Είμαι σίγουρος ότι το έχετε παρατηρήσει και εσείς γιατί και στο προηγούμενο pc μου κάτι παρόμοιο γινόταν. Και δεν φταίνε τα ηχεία γιατί το κάνει και όταν έδωσα τη line-out στον ενισχυτή (με καρφάκι σε διπλό rca)...
Διορθώνεται αυτό;

Υπάρχει περίπτωση να είναι βρόγχος γείωσης που δημιουργείται σε συνδυασμό με κάποια άλλη συσκευή που έχεις στο ρεύμα.

Επειδή το πιο πιθανό είναι να σου δημιουργεί πρόβλημα η παροχή ρεύματος των εξωτερικών ηχείων σου, δοκίμασε πρώτα να αφαιρέσεις από επάνω μία μία τις εξωτερικές συσκευές που έχεις συνδεμένες επάνω.

Αν δεν το αποφύγεις τότε δοκίμασε να μονώσεις για λίγο τη γείωση της συγκεκριμένης πρίζας που σου αναφέρω.

Αν το πρόβλημα εξαφανιστεί τότε θα πρέπει να βρεις άλλη παροχή για τη συγκεκριμένη συσκευή...

Να κάνω μια ηλίθια ερώτηση; Μήπως έχεις ενεργοποιημένο στο "μίκτη" το μικρόφωνο και αυτο μάλλον δεν είναι συνδεδεμένο στην κάρτα ήχου;
Για τσέκαρε και αυτό!

@djx33

Επίσης, με την ένταση των ηχείων στο τέρμα, ανεβοκατέβασε την ένταση από τον μίκτη των Windows. Αν ανεβοκατεβαίνει και ο θόρυβος, προέρχεται από την on-board κάρτα ήχου σου.
Δημήτρη το έκανα και δεν αυξομειώνονται τα παράσιτα. Δηλ. άνοιξα τέρμα την ένταση απ'τα ηχειάκια και μετά έπαιξα με την ένταση των windows. Kαμία διαφορά.
Άρα;;;

Λοιπόν παιδιά με σώσατε! Έκανα ακριβώς αυτό που είπε ο Κώστας Παπαγεωργίου. Έβγαλα τα ηχεία απ'το πολύπριζο και όταν τα έβαλα σ'άλλη πρίζα τα παράσιτα εξαφανίστηκαν... Βέβαια όταν είναι στο τέρμα ακούγεται ένα φςςςςςςςςς αλλά φαντάζομαι ότι αυτό είναι φυσιολογικό.
Πάντως αυτό το περιοδικό ζζζζζζ-ζζζζζζζ που μου το'κανε ακόμα και σε χαμηλή ένταση τέλος!
Να'στε καλά, 1000 thanx...

Λοιπόν παιδιά με σώσατε! Έκανα ακριβώς αυτό που είπε ο Κώστας Παπαγεωργίου. Έβγαλα τα ηχεία απ'το πολύπριζο και όταν τα έβαλα σ'άλλη πρίζα τα παράσιτα εξαφανίστηκαν... Βέβαια όταν είναι στο τέρμα ακούγεται ένα φςςςςςςςςς αλλά φαντάζομαι ότι αυτό είναι φυσιολογικό.
Πάντως αυτό το περιοδικό ζζζζζζ-ζζζζζζζ που μου το'κανε ακόμα και σε χαμηλή ένταση τέλος!
Να'στε καλά, 1000 thanx...

Το ρεύμα κάνει πολλά παιχνίδια κάποιες φορές.

Περισσότερο έχει να κάνει με τη φιλοσοφία γείωσης κάθε συσκευής.

Να είσαι καλά...
;)

Επειδη το παθαινω και εγω συχνα συνδέοντας τον φορητο υπολογιστη σε ενισχυτή απο την ιδια μπρίζα σκέφτομαι μήπως πάρω μια μπρίζα προστασιας υπερτασης (BELKIN) με ενσωματωμένο φίλτρο για παράσιτα τέτοιου τύπου και να την συνδεσω στο ενισχυτή.
Θα κάνω όμως δουλειά? το εχει δοκιμάσει κανεις?

Τελικα αυτο που λένε ολα τα αναλογικα να συνδέονται σε διαφορετική παροχή απο ολα τα ψηφιακά ισχύει

Last edited: