Θόρυβος κατά την εκκίνηση CRT monitor

CRTMan

New member
2 August 2010
27
Στο CRT monitor μου που το χρησιμοποιώ και ως τηλεόραση όταν μερικές φορές ανάβω το pc και πάει να ανάψει και αυτό δεν κάνει έναν κλασσικό θόρυβο που έκανε πάντα αλλά έναν δυνατό θόρυβο περίπου σαν να σκάει μια μικρή κροτίδα.... Από οτι κατάλαβα ετοιμάζεται κάτι να κάει, αυτό τον θόρυβο τον κάνει εδώ και 2-3 χρόνια. Από ποιο εξάρτημα μπορεί να προέρχεται αυτός ο θόρυβος ? Τροφοδοτικό ή κάτι άλλο ?

Mήπως απλώς πρόκειται για το κύκλωμα απομαγνητισμού (degauss) της μάσκας;

Ενεργοποίησέ το χειροκίνητα, για να δεις αν είναι ο ίδιος ήχος...

Δεν νομίζω να είναι αυτό,έκανα και τώρα degauss αλλά και όσες φορές έκανα δεν το κάνει αυτό. Μόνο κατά την εκκίνηση.

Το είχα ψάξει παλιότερα σε κάποιες CRT Sony 21" και δεν θυμάμαι ποιο κύκλωμα ήταν, το θέμα είναι ότι το "ανταλλακτικό" δεν μπορούσαμε να το βρούμε για να κάνουμε την επισκευή στο εργαστήριο της δουλειάς.
Ο θόρυβος ήταν "μεταλλικός" και έμοιαζε με της διαδικασίας του degauss και όχι σαν κρότου.
Το πολύ αρνητικό ήταν ότι οι οθόνες αυτές όταν άνοιγαν και έκαναν αυτόν τον θόρυβο, ξεκινούσαν με πολύ κακή ευκρίνεια σε σημείο να πονάνε τα μάτια σου... μετά από 20 λεπτά κατά μέσο όρο έδειχναν πολύ καλά. Μιλώντας με την Sony μας είπαν να τις ξεφορτωθούμε καθώς υπήρχε η πιθανότητα η εικόνα να είχε βγει εκτός προδιαγραφών και κυρίως η έκθεση της οποιασδήποτε ακτινοβολίας για τα μάτια μας να ήταν σε επικίνδυνο βαθμό.
Με λίγα λόγα η οθόνη πλέον μπορεί να είναι επικίνδυνη και να μην το καταλαβαίνεις.
Μάλλον πρέπει να περάσεις σε μια LCD...

Εννοείται θα βάλω LCD έχω ήδη μια, απλά ρωτάω από περιέργια, αυτό που είπες με την ευκρίνια και την κούραση στα μάτια συμβαίνει και σε εμένα. Αυτές τις sony πόσα χρόνια τις είχατε σε χρήση ? Φαντάζομε αρκετά για να σας είπαν από τη sony να τις ξεφορτωθείτε

Στο CRT monitor μου που το χρησιμοποιώ και ως τηλεόραση όταν μερικές φορές ανάβω το pc και πάει να ανάψει και αυτό δεν κάνει έναν κλασσικό θόρυβο που έκανε πάντα αλλά έναν δυνατό θόρυβο περίπου σαν να σκάει μια μικρή κροτίδα.... Από οτι κατάλαβα ετοιμάζεται κάτι να κάει, αυτό τον θόρυβο τον κάνει εδώ και 2-3 χρόνια. Από ποιο εξάρτημα μπορεί να προέρχεται αυτός ο θόρυβος ? Τροφοδοτικό ή κάτι άλλο ?

Αν κατάλαβα καλά ?:hmmmm2:

"σκάει" ο μετασχηματιστής υψηλής τάσης ….έχει πάρει τον δρόμο της….ανακύκλωσης -bye-

Αν κατάλαβα καλά ?:hmmmm2:

"σκάει" ο μετασχηματιστής υψηλής τάσης ….έχει πάρει τον δρόμο της….ανακύκλωσης -bye-
Ετσι ακριβος...ραγισμενος μετ/στης υψηλης τασης...

Master Sat...>

Και πως ραγίζει ο Μ/Σ ? Μερικοί Μ/Σ που έχω δεί είναι κατασκευασμέοι από πολύ ανθεκτικά υλικά. Υποθέτω οτι ράγισε από την διαστολή λόγω των θερμοκρασιών της υψυλής τάσης μετασχηματισμού (220/22000V) και την επιπλέον θερμοκρασία από τα άλλα εξαρτήματα του monitor + τις θερμοκρασίες από τους καάυσωνες του καλοκαιριού που συμβάλλουν στην μείωση του χρόνου ζωής του Μ/Σ.

Και πως ραγίζει ο Μ/Σ ? Μερικοί Μ/Σ που έχω δεί είναι κατασκευασμέοι από πολύ ανθεκτικά υλικά. Υποθέτω οτι ράγισε από την διαστολή λόγω των θερμοκρασιών της υψυλής τάσης μετασχηματισμού (220/22000V) και την επιπλέον θερμοκρασία από τα άλλα εξαρτήματα του monitor + τις θερμοκρασίες από τους καάυσωνες του καλοκαιριού που συμβάλλουν στην μείωση του χρόνου ζωής του Μ/Σ.

Τι πως και γιατί... τώρα πάει ,έγινε, αναλώσιμο υλικό είναι.

φιλε ολα ειναι αναλοσιμα και ανακυκλοσιμα..οπος κι εμεις....