θορυβος με v dac

Υπάρχει κι ένα πρακτικό ζήτημα. Οταν ο υπολογιστής σου είναι στα 5 μέτρα απόσταση από τον ενισχυτή (και το DAC), τότε το 5-μετρο USB είναι πιο πρακτικό (πιο φθηνό) από ένα spdif.

Θα το δοκιμάσω αν και δε βλέπω γιατι θα πρεπει να υπάρχει συσχετιση από τη στιγμή που στο control panel του υπολογιστή θέτω ως output sound device το v-dac. Οποτε το hdmi ειναι σα να μην υπαρχει.

Επίσης, γιατί να καταργησω τη γειωση του laptop;

Η γείωση της πρίζας του laptop περνάει θόρυβο στην USB και δεν ξέρω που αλλού. Έστω και ένα μικρό κομματάκι μέταλλο της γείωσης να ακουμπάει με την πρίζα του τοίχου ακούγεται ο ίδιος θόρυβος από τα ηχεία. Καν' το και θα δεις.

Last edited:
Ανοιγω καινουριο θεμα σε συνεχεια του θεματος (μια απορια με m2 hiface) διοτι τελικα η αγορα του m2 δεν εγινε διοτι η συλλογη μου δεν εχει αρχεια flac και δεν υπηρχε λογος.
........
Αυτό δεν το κατάλαβα καθόλου! Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Άλλα σχόλια:
Γιατί 5 μέτρα καλώδιο usb και όχι μισό μέτρο; Εδώ θα βοηθούσε καθοριστικά η συνδρομή ενός hiface όπου θα μετέτρεπε το "κακο" usb σε "καλο" spdif και μετά στο v dac. Θα μου πεις το V dac έχει είσοδο usb. Τότε βάλε το κοντά στο λάπτοπ και χρησιμοποίησε μακριά ιντερκονεκτ. Ίσως τελικά να συμφέρει οικονομικά η αγορά του hiface ή του πολύ φτηνότερου musiland σαν usb ενδιάμεσο.
Όσον αφορά στους θορύβους θα έλεγα να παίξεις μόνο με την μπαταρία του λαπτοπ και αν συνεχίσει ο θόρυβος τότε μάλλον έρχεται από την τηλεόραση μέσω του hdmi, (κάποιος βρόχος; ) οπότε βγάλε το hdmi. Αλλά να απομονώσεις την γείωση του τροφοδοτικού που βάζει ο κατασκευαστής μου ακούγεται εν δυνάμει επικίνδυνο

Αυτο το vdac ειδα οτι υποστηριζει και SPDIF in. Αρα για ποιον λογο χρησιμοποιεις αυτο το απλοϊκο μεσο συνδεσης που το μονο θετικο που εχει ειναι οτι υπαρχει και σε μηχανηματα της κουτσης μαριας;

ισως ο λογος ειναι οτι θα χρειαστει να ξοδεψει αλλα 130ε για το hifacε +20e για ενα καλωδιο spdif οποτε το πακετο θα εβγαινε οσο το dac

Last edited by a moderator:
Λοιπον, επανερχομαι,
τα προβληματα περι θορυβου εχουν εξαλειφθει.
Η μονη αλλαγη που εγινε ειναι οτι το laptop μεταφερθηκε κοντα στο v-dac και το καλωδιο usb ειναι 0,5 μετρο και ειναι ολα οκ.Ο ηχος που φτανει στα αυτια μου ειναι ικανοποιητικος, θα ελεγα πολυ καλος αλλα δεν εχω μεγαλη εμπειρια απο ακουσματα και για αυτο δεν λεω μεγαλα λογια. Παντως ακουω καλα τα τραγουδια μου και τα χαιρομαι.
Τωρα, τελικα παραγγειλα και το hiface και τις επομενες μερες θα συνδεθω μεσω spdif με το vdac και ευελπιστω για ακομα καλυτερο αποτελεσμα.
Την hdmi την αφησα στο laptop μιας και δεν με ενοχλει πλεον και αφετερου θελω να βλεπω απο την panasonic το foobar.

Το hiface ηρθε και το συνδεσα με το vdac με ενα καλωδιο της wireworld. Ολα ωραια και καλα.Ευχαριστημενος ειμαι απο το αποτελεσμα.Δεν νομιζω οτι χρειαζομαι κατι αλλο.