Θορυβος Πικακ..Insert coin

tsip

AVClub Addicted Member
19 January 2008
1,912
Cambridge
Εδω και καιρο εχει γίνει το αγαπημένο μου παιχνιδι, αλλα ακομα δεν έχω νικησει.
Εχουμε και λεμε, το πλατο ειναι ενα systemdek iixe με εξωτερικη τροφοδοσία, το phono ειναι της Moth με εξωτερικη τροφοδοσία και κεφαλή η d-160. Ενισχυτες οι mole χωρις θέση για γειωση.

Το προβλημα, ελαφρος θορυβος σε σταθμη ακροασης με το phono στο mm, και δυνατος με την σταθμη τερμα. Να σημειωσω οτι ειναι πολυ πιο χαμηλος σε σχεση με το παλιο μου Phono, αλλα ο θορυβος υπαρχει. Υπηρχε και με αλλη κεφαλη.

Προχθες το εξετασα για τα καλα και παρατηρώ τα εξης:

Γειωση πικαπ ----> στο μεταλλικο μου ρακ
Τσεκαρα με πολυμετρο και λειτουργει , απο το μοτερ, στην αναρτηση και απο την αναρτηση προς το τροφοδοτικο.

Γειωση τροφοδοτικου----> τοιχος
Το καλωδιο ρευματος βγαζει το καλωδιο της γειωσης εξωτερικα και συνδεται με το σημειο γειωσης στο μεταλλικο κουτι του τροφοδοτικου (ετσι ηταν κατασκευαστικα)

Γειωση βραχιονα------> Γειωση στο phono
Τσεκαρα επισης με πολυμετρο και λειτουργει απο τον βραχιονα μεχρι το phono. Ο βραχιωνας εχει υποστει, επιτυχη diy ανακαλωδιωση.

Παρατηρήσεις:
Εαν συνδεσω την γειωση του πικαπ με το τροφοδοτικο, καμια αλλαγη. Εαν βγαλω την γειωση του βραχιονα, καμια αλλαγη. Εαν βγαλω απο την μπριζα ολα τα μηχανημα πλην ενισχυτων και phono, καμια αλλαγη. Εαν βγαλω απο την μπριζα το τροφοδοτικο του πικαπ, καμια αλλαγη. Εαν βγαλω απο την μπριζα το phono φυσικα δε ακουγεται τιποτα:grinning-smiley-043. Εαν βγαλω το καλωδιο απο την πλευρα του βραχιωνα με το phono σε λειτουργια πιανω χιονι. Εαν πιασω με το χερι τον βραχιωνα, την αναρτηση, την κεφαλη, ακουω και το σώμα μου. Εαν κλεισω φωτα, πορτες, παραθυρα, ασυρματα τηλεφωνα, κινητα, την κοπελα μου στο μπαλκονι, καμια αλλαγη.

Υπαρχει καμια προταση η στο τελος της πιστας κερδιζω "κανονακι"?

Αυτό το είχες από πριν, ή παρουσιάστηκε εν μια νυκτί;

Μήπως έγινε καμιά στραβή όταν έκανες την ανακαλωδίωση;

Αυτό το είχες από πριν, ή παρουσιάστηκε εν μια νυκτί;

Μήπως έγινε καμιά στραβή όταν έκανες την ανακαλωδίωση;

Δε ήθελα να το προτείνω… γιατί θα τον βάλουμε σε μπελά. Χειροτέρα και από την έξωση της κοπελιάς δηλαδή… :grinning-smiley-043

Τώρα για να προτείνω και ένα από τα τελευταία που έχουν απομείνει…

Άλλο πικάπ δοκίμασες?

Επίσης εάν μπορείς διευκρίνισε λίγο παραπάνω τη συμπεριφορά του:
Αποσύνδεσε το phono cable + Phono on + preamp on phono + amp volume up

το προβλημα υπηρχε και εν μερη η ανακαλωδιωση εγινε μπας και το προβλημα ηταν εκει...κυριως λογω γειωσης rega που εχει την ταση να κοβεται η να πεφτει το ελασμα...αλλα οχι η γειωση και τα καλωδια της ειναι καλυτερα απο ποτε. Μαλιστα, έχω ξησει και λιγο το χρωμα του βραχιονα στο arm lift για να τσεκαρω την γειωση μεχρι εκει, και ολα ειναι καλα. Οταν κουναω το καλωδιο ειμαι σχεδον σιγουρος πως δεν ακουω διαφορα αλλα θα το κοιταξω γιατι δεν θυμαμαι.

Μαλιστα, έχω ξησει και λιγο το χρωμα του βραχιονα στο arm lift για να τσεκαρω την γειωση μεχρι εκει, και ολα ειναι καλα.

:grandpa: Εχμ... Disclaimer: Δεν χρειαζόνταν να τον ξύσεις. Αρκούσε να μετρήσεις τη γείωση από το βαρίδι...

Δε ήθελα να το προτείνω… γιατί θα τον βάλουμε σε μπελά. Χειροτέρα και από την έξωση της κοπελιάς δηλαδή… :grinning-smiley-043

Τώρα για να προτείνω και ένα από τα τελευταία που έχουν απομείνει…

Άλλο πικάπ δοκίμασες?

Επίσης εάν μπορείς διευκρίνισε λίγο παραπάνω τη συμπεριφορά του:
Αποσύνδεσε το phono cable + Phono on + preamp on phono + amp volume up

χαχα,

οχι αλλο πικαπ δεν εχω δοκιμασει, εχω ορκιστει το πανω μερος του ρακ να παραμεινει σκωτσεζικο εδαφος και δεν μου βρισκετε κανενα Linn ευκαιρο.

αποσυνδεοντας το βυσμα του βραχιωνα με τα rca συνδεδεμενα στο phono, εχουμε: phono cable+phono on +preamp on aux+amp volume tsita = θορυβος χιονιου και οχι το μπζζζζζ

αυτο εννοεις?

:grandpa: Εχμ... Disclaimer: Δεν χρειαζόνταν να τον ξύσεις. Αρκούσε να μετρήσεις τη γείωση από το βαρίδι...

ναι βρε αλλα μετα πως θα φαινεται οτι ειμαι ασχετος και 4οδεσμιτης?

Επειδη κατι μου .... θυμιζει αυτο .... ποσο κοντα στο πικαπ ειναι τα τροφοδοτικα αλλων συσκευων ενισχυτων/cd/κλπ ?

το πικαπ ειναι σε ραφι αμμου, πανω σε μεταλλικο ραφι και στο κάτω ραφι βρισκεται το εξωτερικο τροφοδοτικο του πικαπ. Το τροφοδοτικο του phono και οι μετατροπεις τασεις των ενισχυτων βρισκονται στο πάτωμα. Άλλα τροφοδιτκα δεν έχω. Ολα τα μηχανηματα συνδεονται με 8πλο πολυμριζο που εχει ενδειξη γειωσης.

Τι να πω βρε παιδι μου.....:hmmmm2:

Τωρα μπορει να μην επιφερει τιποτα αλλαγες αλλα για δοκιμασε πρωτα ν' απομακρυνεις λιγο το τροφοδοτικο που ειναι στο απο κατω ραφι. Μετα δοκιμασε μηπως βγαζοντας μια-μια τις συσκευες απο το πολυπριζο (αν κατι συμβαινει εκει) ακουσεις διαφορα....

χαχα,

οχι αλλο πικαπ δεν εχω δοκιμασει, εχω ορκιστει το πανω μερος του ρακ να παραμεινει σκωτσεζικο εδαφος και δεν μου βρισκετε κανενα Linn ευκαιρο.

αποσυνδεοντας το βυσμα του βραχιωνα με τα rca συνδεδεμενα στο phono, εχουμε: phono cable+phono on +preamp on aux+amp volume tsita = θορυβος χιονιου και οχι το μπζζζζζ

αυτο εννοεις?

Συγνώμη προκαταβολικά εάν δεν κατάλαβα καλά.
Υποθέτω από τα παραπάνω ότι το πικάπ έχει rca και βάζεις interconnect (phono cable) μέχρι το Phono.
Στην δοκιμή που αναφέρεις αφήνεις τo interconnect πάνω στο phono.
Μιας και αυτό μπορεί να λειτουργεί σαν κεραία ή γενικά να παρεμβάλετε κάποιο άλλο σήμα…
Δοκίμασες και με αποσύνδεση του interconnect?

Εάν υποθέσω ότι το interconnect δεν αλλάζει το ‛ραδιοφωνικό’ θόρυβο που ακούς…

Τελικά καταλήγουμε από τη μια πλευρά ότι το Phono+Amp (πικάπ αποσυνδεδεμένο) έχουν ένα μόνιμο θόρυβο. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό… αρκετά phono σε αυτή την κατάσταση βγάζουν ένα μικρό ‛ραδιοφωνικό’ θόρυβο (σαν τα κύματα της θάλασσας λολ ).

Αλλά από την άλλη συνδέοντας το βραχίονα… αλλάζει ο θόρυβος…

Όλα αυτά τα γράφω προσπαθώντας να συμβάλω στην ‛εις άτοπον απαγωγή’ …

Συγνώμη προκαταβολικά εάν δεν κατάλαβα καλά.
Υποθέτω από τα παραπάνω ότι το πικάπ έχει rca και βάζεις interconnect (phono cable) μέχρι το Phono.
Στην δοκιμή που αναφέρεις αφήνεις τo interconnect πάνω στο phono.
Μιας και αυτό μπορεί να λειτουργεί σαν κεραία ή γενικά να παρεμβάλετε κάποιο άλλο σήμα…
Δοκίμασες και με αποσύνδεση του interconnect?

Εάν υποθέσω ότι το interconnect δεν αλλάζει το ‛ραδιοφωνικό’ θόρυβο που ακούς…

Τελικά καταλήγουμε από τη μια πλευρά ότι το Phono+Amp (πικάπ αποσυνδεδεμένο) έχουν ένα μόνιμο θόρυβο. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό… αρκετά phono σε αυτή την κατάσταση βγάζουν ένα μικρό ‛ραδιοφωνικό’ θόρυβο (σαν τα κύματα της θάλασσας λολ ).

Αλλά από την άλλη συνδέοντας το βραχίονα… αλλάζει ο θόρυβος…

Όλα αυτά τα γράφω προσπαθώντας να συμβάλω στην ‛εις άτοπον απαγωγή’ …

παρακαλω, και ευχαριστω για την μεχρι τωρα βοηθεια σε ολους...

ο βραχιωνας συνδεται με καλωδιο din 90 μοιρων και βγαζει σε rca (ειναι τα bullet κιολας τα πλαστικα)που καταληγουν στο phono. Σε μια δοκιμη λοιπον, εβγαλα το καλωδιο του βραχιονα εντελώς απο το phono (τα rca δηλαδη) και ο θορυβος απο βουητο έγινε χιονι ραδιοφωνικο...συνδεοντας τα καλωδια παλι εχω ξανα τον γνωριμο θορυβο. Ισως πρεπει να δοκιμασω με τα rca του phono επανω και το din του βραχιονα εκτος. Παντως το καλωδιο του βραχιωνα ειναι καλα θωρακισμενο και με φεριτη.

Λοιπον το κουνημα των καλωδιων δεν εκανε τιποτα....το κλεισιμο διαδοχικα συσκευων τιποτα....εβαλα και ενα εξτρα καλωδιο γειωσης απο το παξιμαδι του βραχιωνα, στην γειωση του phono, αλλα τιποτα. Μεχρι και την κεραια της τηλεορασης εβγαλα. Με λιγα λογια δεν νομιζω πως ειναι καποια παρεμβολη που αντιμετωπιζεται απλα. Παιζει να έχω θεμα με το δικτυο του σπιτιου? Αν ναι τι μπορω να κάνω?

Το αλλο που μπορω να κανω ειναι να ανοιξω το τροφοδοτικο του πικαπ να δω μπας και καποιο παξιμαδι γειωσης εσωτερικα χάσκι που δεν νομιζω. Υπαρχει περιπτωση να φταιει καποια απο τις ασφαλειες, πχ του τροφοδοτικου?

πιστα δεν βλεπω να περναμε ευκολα......

Το να αποσυνδέσεις τα plugs της κεφαλής για να δεις αν φταίει αυτή είναι κάτι το εύκολο για σένα;
Ή σαν 4οδεσμίτης σκέφτεσαι να το κάνεις με κοφτάκι; :BDGBDGB53:

Το να αποσυνδέσεις τα plugs της κεφαλής για να δεις αν φταίει αυτή είναι κάτι το εύκολο για σένα;
Ή σαν 4οδεσμίτης σκέφτεσαι να το κάνεις με κοφτάκι; :BDGBDGB53:

:flipout:
με επιασες πριν πιασω το ψαλιδι....βρε μιλας με σπανια ρατσα τεταρτοδεσμιτη που εκανε ανακαλωδιωση μονος του:grinning-smiley-043
Αυτο οντως δεν το έχω δοκιμασει, θα το κάνω και θα σου πω...

:chinscratch: Μμμ... Για αυτό τόσο αναλυτικός όσον αφορά το ιστορικό του προβλήματος...

Πάντως όλα οδηγούν σε πρόβλημα κεφαλής ή στην εσωτερική καλωδίωση...

Το ιστορικο της ανακαλωδιωσης ειναι εδω:

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=25666
(εχει αλλαξει το interconect με cardas 90 μοιρων και bullter rca, αγοραστο)

το προβλημα υπηρχε και με τα μαμισια καλωδια, αν και έχω την εντυπωση οτι τωρα το προβλημα δεν ειναι τοσο εντονο οσο παλια. Το προβλημα υπηρχε και με το phono της project και με την παλια μου Α&R κεφαλη. Την μονη κεφαλη που δεν έχω δοκιμασει και έχω ευκαιρη ειναι μια om-10 της ortofon.....

tsip… ντάξ πήζω μεν πολύ… αλλά άμα είσαι Αθήνα είτε από εμένα είτε από άλλο συνφορουμίτη θα μπορούσες να δανειστείς ένα ψευτο-πικάπ (δηλαδή όχι απαραίτητα αξιώσεων) (επισκευάζω ένα πρόσφατα διασωθέν από τον κάδο ανακύκλωσης) απλά για να ερευνηθεί το εάν και με άλλο πικάπ έχεις το ίδιο πρόβλημα.
Επίσης καθώς θυμάμαι και ανάλογες αναφορές σου για κάποιο diy phono … ίσως και αυτό αξίζει να δοκιμαστεί σε εναλλακτικό σύστημα. Ποιο είναι το phono σήμερα?