Θορυβος σε ψηφιακο ραδιοφωνο ενισχυτη

ilise

Supreme Member
3 August 2006
3,271
Καλημερα σε ολα τα παιδια,
Ηθελα τη βοηθεια σας,
Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα. Ειτε προκειται για το ενσωματωμενο ραδιοφωνο του ενισχυτη μου ειτε εξωτερικο tuner κανοντας ανιχνευση συχνοτητων ακουω απελπιστικο θορυβο σαν να ειναι απο καποιος και τρυπαει με τρυπανι,
Ορισμενες συχνοτητες ειναι καθαρες. Οι περισσοτερες ομως εχουν απελπιστικο θορυβο.
Στο troubleshooting γραφει οτι σε τετοια περιπτωση προκειται για καποια ψηφιακη πηγη κοντα η οποια δημιουργει το θορυβο και πρεπει να ναπομακρυνθει.
Η ερωτηση μου ειναι η εξης. Πως εντοπιζουμε την πηγη?
Ξερω εναν τροπο με τα μεσαια κυματα ραδιοφωνου φορητου που δημιουργει θορυβο οταν πλησιαζει σε πηγη που προκαλει παρασιτα οπως φουρνος μιοκροκυματων η τηλεοκτρολ.
Εχετε καμμια αλλη ιδεα να μου προτεινετε?
Ευχαριστω,
Νικος

Σβήνεις πρώτα όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που έχεις μέσα στο σπίτι. Ο θόρυβος ακούγετε σε όλες τις μπάντες; Μόνο στο ραδιόφωνο ακούγεται ή και στις άλλες πηγές;

Eυχαριστω γισ την απαντηση,
Μονο στο ραδιοφωνο ακουγεται σε καμμια αλλη πηγη. Με ενδιαφερουν μονο τα fm ουτως η αλλως στα μεσαια παντα ειχα θορυβο αλλα δεν με πειραζε αφου δεν αξουω ποτε.
Τα fm ομως χρειαζομαι οποτε πρεπει να βρω τι φταιει. Θεωρητικα το προβλημα πρεπει να ξεκιναει απο το δωματιο που ειναι ο ενισχυτης. Θα το ψαξω οσο καλυτερα μπορω,
Νικος

Η κεραια που εχεις συνδεσει εναι καλή ?Μηπως εχεις προβλημα με την κεραια,χρησιμοποιεις ξεχωριστη η κεντρικη κεραια?
Αν δεν υπαρχει προβλημα με την κεραια,τοτε υποθετω οτι μαλλον εχεις καπου προβλημα στη τροφοδοσια,αν θελες ανεφερε και ποιο ειναι το tuner

Last edited:
Re: Απάντηση: Θορυβος σε ψηφιακο ραδιοφωνο ενισχυτη

H κεραια βρισκεται μεσα στο δωματιο ξεχωριστη αλλα δεν μου δημιουργουσε προβλημα στο παρελθον αλλα θα δοκιμασω και καινουργια,
Αν ηταν τροφοδοσια θα αφορουσε μονο το ενα tuner οχι και τα δυο,
Ακουω ραδιοφωνο απο δυο tuner,
1. Ενα παλιο ψηφιακο ΑΚΑΙ tuner,
2. Απο το ενσωματωμενο ραδιοφωνο του Yamaha RXV3067
Οπου εχω θορυβο στο ενα tuner εχω και στο αλλο. Αρα φευγουμε απο τη βλαβη τροφοδοτικου, Λαμπα με ρτοοστατη εχω οπως αναφερει φιλος πιο πανω αλλα ειναι συνχεως κλειστη θα τη βγαλω πμως τελειως απο το ρευμα να δω τιθ παιζει.
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Νικος

πολλες φορες οι ροοστατες δεν κλεινουν πραγματικα..

δοκιμασε το συστημα σου σε αλλο δωματιο η ακομα καλυτερα σε αλλο σπιτι να δεις αν επαναλαμβανεται το προβλημα