Thunderbolt Display

chrisssb

Μέλος Σωματείου
26 August 2008
29,860
Kingdom of Rain
Σκεφτόμουνα την αγορά του Thundebolt display το οποίο θα συνοδεύει τέλεια το καινούριο macbook pro.
Είναι καταπληκτικό αν και ακριβό display, το οποίο με την σύνδεση thunderbolt σου προσφέρει τα πάντα (ήχο, ethernet, usb hub), ανάλυση 2560X1440 και τροφοδοσία για το macbook.
Είναι όμως αρκετά παλιά σχεδίαση και ανά πάσα στιγμή μπορεί και να εγκατασταθεί από νέα έκδοση 4Κ..
Οι επιλογές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι οθόνες της DELL με 4Κ αλλά χωρίς πολλά από τα καλούδια του Τ.D.
Τι πιστεύετε? να περιμένω?
Αν βγεί καινούριο Τ.D. σίγουρα θα είναι ακριβότερο. Καλή η ανάλυση 4Κ αλλά αξίζει(κόστος στην επεξεργαστική ισχύ της κάρτας γραφικών) συνολικά?

Χρησιμοποιώ εκτός από τα γνωστά προγράμματα, Photoshop, lightroom, deepskystacker (θέλει πολύ υπολογιστική ισχύ) και autocad.

Τι γνώμη έχετε?

Οι φήμες αναφέρουν ότι προς τα τέλη του 2015 θα εμφανιστεί νέο τέτοιο monitor στα 4 ή 5κ.
Βέβαια για να παίξει 5κ πρέπει να έχει DisplayPort 1.3.
Το DisplayPort 1.2 υποστηρίζει μέχρι 4κ.
Μεγάλο ρόλο παίζει και η τιμή, όπου τα 5κ για παράδειγμα θα ανεβάσουν πολύ το κόστος.
Αν θες κάτι τώρα πας είτε για το υπάρχον monitor, είτε για κάτι σε άλλη εταιρεία χωρίς τα επιπλέον καλούδια που προσφέρει η Apple.

Μια οθόνη που σύντομα έρχεται και στην ελληνική αγορά σε καλή τιμή είναι η
http://www.digitaltrends.com/monitor-reviews/dell-p2715q-review/
dell p2715q
Είναι 4Κ , IPS-H, 99% sRGB, tilt to portrait
Νομίζω είναι η πρώτη 4Κ που αξίζει να αγοράσει κανείς
Δεν είναι U σειρά, και δεν υποστιρίζει AdobeRGB, εάν δε σε ενδιαφέρει το AdobeRGB, τότε πιθανά είναι ότι καλύτερο μπορείς να βρεις φέτος σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Το macbook υποστηρίζει 4Κ στα 60 Hz.
Υπάρχει η φήμη ότι όταν βγει το καινούριο T.D. προκειμένου να υποστηρίζουν όλες οι συσκευές 5Κ (όσες έχουν Display port 1.2) θα βάλει G.P.U. μέσα το display, με αντίστοιχο κόστος βέβαια.
Για μόνιτορ άλλο από TD δεν το συζητάω. Η ποιότητα των υπόλοιπων είναι πολύ κάτω.
Τέλος δεν ξέρω αν πραγματικά αξίζει η διαφορά των 4Κ ή 5Κ. Με την έννοια πόσο αντιληπτή γίνεται στο μάτι σε σχέση με μια ανάλυση 2550Χ1440 (3,3 κ), την επιβάρυνση στην κάρτα γραφικών και την τιμή....

Το macbook υποστηρίζει 4Κ στα 60 Hz.
Υπάρχει η φήμη ότι όταν βγει το καινούριο T.D. προκειμένου να υποστηρίζουν όλες οι συσκευές 5Κ (όσες έχουν Display port 1.2) θα βάλει G.P.U. μέσα το display, με αντίστοιχο κόστος βέβαια.
Για μόνιτορ άλλο από TD δεν το συζητάω. Η ποιότητα των υπόλοιπων είναι πολύ κάτω.
Τέλος δεν ξέρω αν πραγματικά αξίζει η διαφορά των 4Κ ή 5Κ. Με την έννοια πόσο αντιληπτή γίνεται στο μάτι σε σχέση με μια ανάλυση 2550Χ1440 (3,3 κ), την επιβάρυνση στην κάρτα γραφικών και την τιμή....

To παραπάνω dell έχει DP και USB3, και εάν το ψάξεις τα χαρακτηριστικά του είναι πρωτοφανή για την κατηγορία τιμής του.
Από συνδεσιμότητα δηλαδή δε θα σου λείψει κάτι.
Τι ποσό προτείνεσαι να διαθέσεις?
Σε ενδιαφέρει το AdobeRGB ?

Ναι το adobeRGB το θέλω...

Έχω διαβάσει και για πολλά προβλήματα (ποιότητας) στην Dell.
Ότι μετά από 1-2 χρόνια εμφανίζονται κιτρινίλες κλπ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το δίλημμά μου τελικά είναι: υπάρχον TD με ανάλυση 2550Χ1440 ή αναμονή για το καινούριο?

Αν θες κάτι τώρα πας για το υπάρχον.
Το νέο monitor οι φήμες λένε ότι θα έρθει αργότερα στο τρέχον έτος, όπως έγραψα κ παραπάνω.
Εσύ αποφασίζεις... :chinscratch:

Ναι το adobeRGB το θέλω...

Έχω διαβάσει και για πολλά προβλήματα (ποιότητας) στην Dell.
Ότι μετά από 1-2 χρόνια εμφανίζονται κιτρινίλες κλπ

Δε ξέρω τι έχεις διαβάσει και για πιο μοντέλο – έχω την U2711 η οποία συντροφεύει πολλούς από εμάς απροβλημάτιστα χρόνια. Η dell έχει καταναλωτικές σειρές, οι P είναι professional, και τα U Ultracolor για επαγγελματίες που ασχολούνται με foto/video.
HP, NEC, EIZO κοκ έχουν επαγγελματικά πέραν της dell
Αλλά σήμερα τα 4Κ που κυκλοφορούν στην πιάτσα είναι ΤΝ … μακριά…
Το Z27q της HP περιμένουμε σε κάνα δίμηνο τρίμηνο που έχει IPS 5Κ AdobeRGB και Rec.709 , αλλά θα έχει 1300 ευρώ περίπου – δε ξέρω εάν σε παίρνει το budget σου
Δε ξέρω εάν έχεις ψάξει και τι άλλο μπορεί να σου έχει κάνει κλικ στο μάτι,
Νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένεις δυο μήνες για κάποιο από τα επερχόμενα μοντέλα
Από εκεί και πέρα σίγουρα το ’16 θα έχουμε καλύτερες οικονομικές επιλογές. Αλλά φέτος το τι θα δούμε πάνω κάτω το είδαμε και στη CES

Ν

[/COLOR]Το δίλημμά μου τελικά είναι: υπάρχον TD με ανάλυση 2550Χ1440 ή αναμονή για το καινούριο?

Σε ποιο αναφέρεσε ?

Το υπάρχoν Thunderbolt Display.

Ποιο? της Apple λές ?
Αυτο δεν ήταν καλή αγορα ουτε στην αποχή του αν θυμαμε καλα

χμμμμ .... λες να παίζει μεταχειρισμένο ?

Αυτή την στιγμή το υπάρχουν apple μοντέλο κοστίζει εν Ελλάδι 1100 ευρώ περίπου.
Το νέο μοντέλο θα κοστίζει σίγουρα παραπάνω, ειδικά αν είναι στα 5κ. Αν είναι 4κ η αύξηση δεν ξέρω αν θα είναι μεγάλη, 100-300 ευρώ ίσως.
Τώρα αν αξίζει...νομίζω ότι αξίζει να περιμένεις.

Απάντηση: Re: Thunderbolt Display

Τ

Χρήστο το 2550x1440 δεν είναι 3,3Κ, αλλά 3,6 megapixels. 2,5Κ είναι. Οι 4Κ οθόνες είναι των 8 μεγκαπίξελ.
H Dell πάντως που λέει ο συνονόματος είναι μάλλον καλή περίπτωση στις 28 ίντσες, και δεν το συζητώ για τα επίπεδα όπου έχει πέσει πλέον η τιμή της (κάτω από 400 ευρώ!!!!!)

Re: Απάντηση: Thunderbolt Display

Αυτή την στιγμή το υπάρχουν apple μοντέλο κοστίζει εν Ελλάδι 1100 ευρώ περίπου.
Το νέο μοντέλο θα κοστίζει σίγουρα παραπάνω, ειδικά αν είναι στα 5κ. Αν είναι 4κ η αύξηση δεν ξέρω αν θα είναι μεγάλη, 100-300 ευρώ ίσως.
Τώρα αν αξίζει...νομίζω ότι αξίζει να περιμένεις.

Σε αυτά τα λεφτά δεν αξίζει σε καμία περίπτωση το παλιό, ειδικά σήμερα που υπάρχουν τόσες άλλες επιλογές
μονο μτχ θα το αγόραζα και στα 400 ευρώ το πολύ
criss, το τι εννοείς καλό δε ξέρω ... δες στο tft central
καλύτερα περίμενε

Χρήστο το 2550x1440 δεν είναι 3,3Κ, αλλά 3,6 megapixels. 2,5Κ είναι. Οι 4Κ οθόνες είναι των 8 μεγκαπίξελ.
H Dell πάντως που λέει ο συνονόματος είναι μάλλον καλή περίπτωση στις 28 ίντσες, και δεν το συζητώ για τα επίπεδα όπου έχει πέσει πλέον η τιμή της (κάτω από 400 ευρώ!!!!!)

Τασο, Δε λέω για την 28αρα - η 28αρα P2815Q είναι TN, και θα την απέφευγα σε καθε περίπτωση
Λεω για την επερχόμενη P 27αρα που είναι IPS - συντομα κοντά μας

Εγώ έλεγα για το φθηνό μοντέλο 28'' με ΤΝ πάνελ, 368 μόλις ευρώ στο σκρουτζ (P2815Q)... ο συνονόματός μου λέει για την P2715Q, με IPS, που δεν το βλέπω στη χώρα μας αλλά βγαίνει κάπου στα 550 (+μεταφορικά) από Γερμανία. IPS, 3840x2160 και 27 ίντσες.,... ε είναι και εδώ κίλερ η τιμή.

Για ποια Dell λέτε παιδιά? για να ρίξω μια ματιά...

Όπως λένε κι αυτοί, Don't Buy!
Κατά τ' άλλα, 4Κ που αξίζει είναι το ASUS.

Εντός του έτους λογικά η Apple θα βγάλει και το νεο display Thunderbolt βασιζμένο στην καταπληκτική - όπως όλοι λένε - οθόνη του iMac 27 4K.