τι ακριβως χρειαζομαι?(home cinema 5.1 η ενισχυτη η απλα (ηχεια για το pc)

romeosr21

Senior Member
16 May 2010
332
Καλησπερα παιδια,εχουμε και λεμε τα εξης αγορασα προσφατα μια tv65lg 4k,και εχω μονιμως το pc συνδεδεμενο στη tv (συνδεω το καρφακι του dvd player με καρφακι τωρα στη mobo του pc)

για αρχη εχω αυτα τα ηχεια Home cinema 5.1 Sony DAV-DZ300 συνδεδεμενα και βγαζω καποιν ηχο ετσι :P

αυτο που ζηταω ειναι να με συμβουλευεσετε ακριβως τι ειναι καλυετερα να αγορασω και τη οχι για να εχω 5.1 ηχο στο σαλονι (30-40cm) μου κυριως για ταινεις σειρες και gaming

χρειαζομαι αλλο home cinema?χρειαζομαι ηχεια και ενισχυτη?μηπως θα με κανουν και τη δουλεια αυτα http://www.skroutz.gr/s/328224/Logitech-Speaker-System-Z906.html?from=most-popular&keyphrase=z+906

ψαχνω να κανω κατι οικονομικο ετσι ωστε να εχω ενα καλο αποτελεσμα. (το ποσο καθαρος θα ειναι ο ηχος δεν εχω ιδεα καθολου)

ευχαριστω προκαταβολικα.

Για να καλύψεις όλο το σαλόνι με ήχο 5.1 χρειάζεσαι έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή AV. Φυσικά και ηχεία.

Με budget κάτω από 1300 δεν γίνεται δουλειά. Αλλιώς μένεις και έτσι όπως είσαι.... γιατί με κάτι ενδιάμεσο ουσιαστική διαφορά δεν θα δεις.

Φιλος προ διμηνου ξεκινησε να στηνει συστημα. Το συζητησαμε και τελικα πηρε yamaha 481, zensol vokal, zensor 3 x2 (μπροστινα). Subwoofer, επειδη δεν ηθελε να δωσε πολλα χρηματα, του προτεινα αυτο https://www.amazon.de/Mivoc-Hype-HiFi-Subwoofer-Schwarz/dp/B00F0JPUFQ/ref=sr_1_1?s=ce-de&ie=UTF8&qid=1479120972&sr=1-1&keywords=mivoc επειδη οταν εψαχνα και για τον εαυτο μου ειχα διαβασει καλες κριτικες. Ειναι 10αρι μεν, οποτε δεν βοηθαει σε μεγαλους χωρους, αλλα απο την μια η τιμη ειναι καλη και απο την αλλη ο χωρος του (οπως και ο δικος σου) δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλος. Πισω θα αγορασει τα zensor 1 οταν μαζεψει λιγα χρηματα ακομη. Το συστημα αυτο, επειδη το εχω ακουσει ειναι μια χαρα για τα τετραγωνικα του (χωρος 4 Χ 7 περιπου). Εχει κρατησει τα πισω ηχεια ενος παλιου home cinema, οποτε εκει εχουμε λιγο προβλημα, αλλα αυτο δεν ειναι κατι που απασχολει καποιον που στηνει καινουριο απο την αρχη. Θα μπορουσες ομως και εσυ να κρατησεις καποια απο τα ηχεια του σονυ, αν δεν θελεις να δωσεις ολο μαζι το χρηματικο ποσο για το 5.1 Προσωπικα εχω yamaha 679, magnat 202x2, 102x2, 252 (κεντρικο) και 302 (sub). Αυτα ειναι πιο οικονομικες λυσεις απο τα zensor, αλλα επειδη εχω ακουσει απο εδω να προτεινουν τα zensor, μετεφερα την πληροφορια και στον φιλο.

Ο φιλος μου πηγε προς yamaha επειδη ειχε δει τον δικο μου 679 και προτιμησε να μεινει σε κατι που εχουμε εξοικειωση και θα μπορουσα να τον βοηθησω με το σεταρισμα. Denon ειναι επισης πολυ καλες λυσεις (για τον 1200 θα εβλεπες μαλλον). Εχε επισης υποψιν οτι ειναι καλο timing να αγορασεις, οταν γινεται η αλλαγη στα μοντελα (η yamaha αλλαζει το καλοκαρι απο οτι εχω παρατηρησει και τοτε αγορασα και εγω τον 679. Ειχε μολις βγει ο 681 και ηθελαν να ξεφορτωθουν τα παλια μοντελα)

Δεν ειμαι ειδημων, απλα παραθετω ηχοσυστηματα που εχω ακουσει και (στο δικο μου αυτι) μου αρεσαν.

τα Logitech Speaker System Z906 δεν θα με κανουν δουλεια?

κυριως θελω να εχω 5.1 οταν θα πεζω τις ταινιεις απο το pc,αυτη τη στιγμη βγανει ο ηχος μου stereo σε μονο.

μπορω να βγαλω καπως με το υπαρχον συστημα 5.1 ηχο?