Τι ακριβως ειναι το dual tuner

Poppy

New member
15 January 2015
3
Καλημέρα και καλως σας βρηκα!
Νέο μέλος γαρ

Ενδιαφερομαι να αγορασω καινουρια tv. Ειμαι μεταξυ της samsung 6400 & 6500. Η διαφορα στο dual tuner.
Και εδω η ερωτηση μου: τι ακριβως ειναι ? Μπορει να στειλει δευτερο tv σημα σε tablet ωστε αλλος να βλεπει αλλο τηλεοπτικο κανάλι? Ή ειναι κατι τελειως διαφορετικο?

Leonid

AVClub Addicted Member
29 June 2010
2,813
Καλημέρα και καλως σας βρηκα!
Νέο μέλος γαρ

Ενδιαφερομαι να αγορασω καινουρια tv. Ειμαι μεταξυ της samsung 6400 & 6500. Η διαφορα στο dual tuner.
Και εδω η ερωτηση μου: τι ακριβως ειναι ? Μπορει να στειλει δευτερο tv σημα σε tablet ωστε αλλος να βλεπει αλλο τηλεοπτικο κανάλι? Ή ειναι κατι τελειως διαφορετικο?
Αυτό που λες δε ξέρω αν γίνεται, αν και δε νομίζω. Πάντως ο διπλός δέκτης επί της ουσίας σημαίνει ότι μπορεί να παρακολουθείς ένα κανάλι ενώ ταυτόχρονα γράφεις κάποιο άλλο ( στο μονό δέκτη , ότι γράφεις ταυτόχρονα και βλέπεις, δε μπορείς να αλλάξεις κανάλι ) και επίσης μπορείς ταυτόχρονα να παρακολουθείς δύο κανάλια μοιρασμένα στην οθόνη η εικόνα τους , με επιλογή όμως από ποιο θα έχεις ήχο. Δε ξέρω αν δίνει και κάποια άλλη δυνατότητα.

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Απάντηση: Re: Τι ακριβως ειναι το dual tuner

( στο μονό δέκτη , ότι γράφεις ταυτόχρονα και βλέπεις, δε μπορείς να αλλάξεις κανάλι )

Με μονό δέκτη (επίγεια και δορυφορική) δεν μπορείς να γράφεις και να βλέπεις, ταυτόχρονα, σταθμούς που εκπέμπουν από διαφορετικές συχνότητες.

Στην επίγεια και δορυφορική ψηφιακή εκπομπή, όταν τα κανάλια είναι στην ίδια συχνότητα(επίγεια) ή στον ίδιο transponder (δορυφορική) μπορείς άλλο να βλέπεις (ή να αλλάζεις) και άλλο να γράφεις.

Για παράδειγμα, αν κάποιος στην Αττική λαμβάνει σήμα από Υμηττό, τότε στο κανάλι 47 (682ΜΗz) μπορεί να βλέπει ή να εναλλάσει τους σταθμούς MEGA, STAR, SKAI, E TV και ταυτόχρονα να "γράφει" κάποιον από αυτούς.

Αν δεν κάνω λάθος, την ώρα που "γράφει" κάποιον σταθμό (και ο θεατής παρακολουθεί κάποιον άλλο στην ίδια συχνότητα), αν προσπαθήσει κάποιος να κάνει zapping σε σταθμούς που εκπέμπουν από άλλες συχνότητες, ο δέκτης δεν "ακούει" και δεν "αλλάζει" συχνότητα, μέχρι να σταματήσει η λειτουργία εγγραφής.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υ.Γ.: Προφανώς όταν υπάρχει διπλός δέκτης, ο ένας "κλειδώνει" στην συχνότητα του σταθμού που εγγράφουμε και ο άλλος αναλαμβάνει την απεικόνιση των σταθμών που εκπέμπουν από άλλες συχνότητες.