TI AΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ;

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΜΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΕΝΑΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΞΟΔΟ COMPONENT 1080ρ ΝΑ ΚΑΝΕΙ UPSCALING ΣΤΑ STANDARD DEFINITION ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΠ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΝΑ ΧΕΙ MPEG 2 & MPEG 4, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΤΑΙΡΙΑΞΩ ΜΕ ΤΟΝ INFOCUS IN80 ΠΟΥ ΕΧΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤV. ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ HDMI ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΩ ΗΔΗ ΣΥΝΔΕΜΕΝΟ ΤΟΝ ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑ ΜΕ DVD WRITTER ΜΕ COMPONENT ΑΚΡΙΒΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΗΛΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ HDMI, ΑΣΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΧΡΗΣΤΟ 1000 ΕΥΡΩ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΗΣ AUDIOQUEST 10 ΜΕΤΡΩΝ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Θα σε παρακαλούσα να γράφεις με πεζά, τα κεφαλαία είναι εξαιρετικά κουραστικά στην ανάγνωση, άσε που στην διαδικτυακή γλώσσα σημαίνει ότι φωνάζεις..

Αν αναφέρεσαι σε δορυφορική λήψη:
Ο δέκτης που χρειάζεσαι είναι είναι κάποιος σύγχρονος high definition DVB-S/DVB-S2, MPEG-2/MPEG-4 AVC/H.264 που ανάλογα με τις απαιτήσεις και τα χρήματα που διαθέτεις κοστίζει από 150 - 1000 .

Ολοι εξάγουν σήμα 720p και 1080i τόσο από την HDMI όσο και από την Component. To 1080i είναι το στανταρ της δορυφορικής μετάδοσης στην μέγιστη ανάλυση. (576-720p-1080i). Δεν υπάρχει δορυφορική εκπομπή στα 1080p.

Επιπρόσθετα αν διαθέτεις μεράκι, επένδυσε σε Linux δέκτη, όπου και θα πρέπει να είσαι έτοιμος να αφιερώσεις πολλές μέρες για να τον μάθεις σε βάθος.

Δεν υπάρχουν δέκτες με definition 1080p αλλά με 1080ι. Είναι αδύνατο να υπάρξει μετάδοση σε ποιότητα 1080p για το λόγο ότι το bit rate είναι πολύ ψηλό και φυσικώς αδύνατο να μεταδοθεί !

Ευχαριστώ και συγγνώμη για τα κεφαλαία δεν το ήξερα. Ο azbox elite που είδα ότι δοκίμασε κάποιος από δω γράφει 1080ρ, αυτό σημαίνει ότι απλά θα μου κάνει ένα upscaling στο 1080ι; Αν ναι, τον προτείνετε ως επιλογή και θα ήθελα αν ξέρετε ο συγκεκριμένος δέκτης βγάζει το 1080 i ή ρ από την component;

Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κουράζω

Σου απάντησα ήδη στο ερώτημα που έθεσες στο θέμα του Azbox:

Γειά σας παιδιά. Καινούριος στο κλαμπ είμαι και επι τη ευκαιρία του θέματος με τον elite έχω κάποιες απορίες και ερωτήσεις. Πρώτα απ όλα ξέρετε αν τα 1080ρ τα βγάζει κι από την component; Ρωτάω γιατί έχω ήδη συνδεμένο ένα dvd writer συνδεμένο με αυτή και μάλιστα μου δίνει 576ρ, πάνω στον infocus in 80, και θα θελα να το εκμεταλλευτώ μιας και την hdmi του προτζέκτορα την σύνδεσα στο ps3, και παρόλο που έχει και 2η θα πρέπει να τραβήξω ξεχωριστό καλώδιο καθώς το hdmi splliter που έχω είναι μιάς εισόδου και τεσσάρων εξόδων για να παίζω παιχνίδια στην τηλεόραση αλλά να βλέπω ταινίες στο προτζέκτορα και δεν θέλω να συνδέσω στη σειρά κι άλλο splliter δύο εισόδων και μιας εξόδου ώστε να διαλέγω πηγές γιατί τις άλλες εξόδους θα τις χρησιμοποιήσω για ήχο. Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα, ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να δοκιμάσω την component/1080p αλλά αν θυμάμαι καλά κατά το στάδιο των αρχικών δοκιμών, λειτούργησε χωρίς πρόβλημα. Ομως το Deinterlacing του Azbox είναι μέτριο, όπως και το upscaling.
Στο θέμα των εισόδων/εξόδων ίσως θα έπρεπε να δεις αυτή την 4/2 ενδιαφέρουσα πρόταση που χρησιμοποιώ με επιτυχία. (τηλεχειρισμός και αυτόματη επιλογή εισόδων)
http://www.plaisio.gr/product.aspx?...6CD39E7F4A5F651D41D90A433DCC9AF7C67AEB56617D1

Απάντηση: Re: TI AΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ;

Ευχαριστώ και συγγνώμη για τα κεφαλαία δεν το ήξερα. Ο azbox elite που είδα ότι δοκίμασε κάποιος από δω γράφει 1080ρ, αυτό σημαίνει ότι απλά θα μου κάνει ένα upscaling στο 1080ι; Αν ναι, τον προτείνετε ως επιλογή και θα ήθελα αν ξέρετε ο συγκεκριμένος δέκτης βγάζει το 1080 i ή ρ από την component;

Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κουράζω
Ο Azbox κάνει και τα δύο. Κάνει upscaling στα 1080i και μετατρέπει το πεπλεγμένο σήμα σε προοδευτικό (1080p)

Re: Απάντηση: Re: TI AΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ;

Ο Azbox κάνει και τα δύο. Κάνει upscaling στα 1080i και μετατρέπει το πεπλεγμένο σήμα σε προοδευτικό (1080p)

Αν ξέρεις ALexT_, το κάνει και ο DB 800 HD αυτό ?

οχι ο 800αρης δεν το κανει η μεγαλυτερη αναλυση που μπορει να δωσει ο 800αρης ειναι 1080i

Απάντηση: Re: TI AΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ;

Thank you nakata. Το upscale το κάνει η τηλεόρεση
Τι εννοείς? Το upscaling μπορεί να το κάνει τόσο ο δέκτης όσο και η τηλεόραση. Ποιο κύκλωμα από τα δύο κάνει καλύτερα τη δουλειά είναι θέμα αξιολόγησης και τελικά επιλογής.

Τι εννοείς? Το upscaling μπορεί να το κάνει τόσο ο δέκτης όσο και η τηλεόραση. Ποιο κύκλωμα από τα δύο κάνει καλύτερα τη δουλειά είναι θέμα αξιολόγησης και τελικά επιλογής.

Eννοώ ότι ίσως να μην είναι μεγάλη υπόθεση αν το upscaling δεν το κάνει ο Dreambox 800, αν μπορεί να κάνει τη δουλειά η τηλεόραση.

Εγώ απορώ όμως. Πως μπορεί ένας δέκτης όπως ο Dreamobox 800HD να αποδώσει ένα σήμα ευκρίνειας 720p αφού στο Οutput είναι 1080i ? Πού πάει το (p)progressive αφού το output είναι (i) interlaced ?
Anyway μου δημιουργούνται απορίες συνεχώς.

Θ.

Δεν υπάρχουν δέκτες με definition 1080p αλλά με 1080ι. Είναι αδύνατο να υπάρξει μετάδοση σε ποιότητα 1080p για το λόγο ότι το bit rate είναι πολύ ψηλό και φυσικώς αδύνατο να μεταδοθεί !

Αυτό δεν ισχύει. Φυσικά και είναι δυνατό να υπάρχει μετάδοση σε 1080p , απλώς δεν υπάρχουν ακόμα τέτοιες εκπομπές στην Ευρώπη. Στις ΗΠΑ υπάρχουν (το Dish network έχει δεκάδες κανάλια σε 1080p).

Το 1080p (24 ή 25) δεν απαιτεί μεγαλύτερο bandwidth. Επίσης το 1080p δεν είναι πανάκεια. Για ταινίες είναι ίσως καλύτερο γιατί πέρνεις τα αυθεντικά 24 frames του σινεμά. Για αθλητικά όμως το 1080i με τα 50 του καρέ (στην Ευρώπη, 60 στις ΗΠΑ) δίνει πολύ πιο ομαλή κίνηση από 1080p/25. Φυσικά καλύτερο θα ήταν το 1080p/50, αλλά εκεί μιλάμε για σημαντική αύξηση του bitrate, που όμως είναι και πάλι δυνατό να μεταδωθεί.

Eννοώ ότι ίσως να μην είναι μεγάλη υπόθεση αν το upscaling δεν το κάνει ο Dreambox 800, αν μπορεί να κάνει τη δουλειά η τηλεόραση.

Εγώ απορώ όμως. Πως μπορεί ένας δέκτης όπως ο Dreamobox 800HD να αποδώσει ένα σήμα ευκρίνειας 720p αφού στο Οutput είναι 1080i ? Πού πάει το (p)progressive αφού το output είναι (i) interlaced ?
Anyway μου δημιουργούνται απορίες συνεχώς.

Θ.

Ο scaler του DM800 είναι από τους χειρότερους που υπάρχουν. Η τηλεόρασή σου σίγουρα θα κάνει καλύτερη δουλειά. Οπότε για 720p περιεχόμενο είναι προτιμότερο να ρυθμίσεις τον DM800 να δίνει την native ανάλυση (μέσω autoresolution plugin) και να κάνει το upscale η τηλεόραση.

Στην απορία σου, το σήμα μετατρέπεται από 720 σε 1080 γραμμές (upscale), ενώ μετά για να μεταδωθεί σε 1080i ο scaler πέρνει από κάθε καρέ τις μισές γραμμές (540).

Αντίθετα, όταν το scaling το κάνει η τηλεόρασή σου, το τελικό αποτέλεσμα είναι 1080p.

Re: Απάντηση: TI AΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ;

Σου απάντησα ήδη στο ερώτημα που έθεσες στο θέμα του Azbox:
Τι εννοείς 4/2; 4 εισόδους και 2 εξόδους; Αν ναι όντως καλύτερο και φθηνότερο απ το δικό μου μιας και πλήρωσα 3πλάσια απ τα 59 ευρώ του πλαισίου, αλλά πάντως χωρίς καμμία απώλεια στην εικόνα και με το πλεονέκτημα ότι αν πάρω προενισχυτή με αποκωδικοποίηση 7:1 θα μου χρησιμεύσουν οι 2 περίσσιες έξοδοι για ήχο συμφωνείς;

Απάντηση: Re: Απάντηση: TI AΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ;

Τι εννοείς 4/2; 4 εισόδους και 2 εξόδους; Αν ναι όντως καλύτερο και φθηνότερο απ το δικό μου μιας και πλήρωσα 3πλάσια απ τα 59 ευρώ του πλαισίου, αλλά πάντως χωρίς καμμία απώλεια στην εικόνα και με το πλεονέκτημα ότι αν πάρω προενισχυτή με αποκωδικοποίηση 7:1 θα μου χρησιμεύσουν οι 2 περίσσιες έξοδοι για ήχο συμφωνείς;
Ναι, έχει 4 εισόδους και δύο εξόδους και μάλιστα με τηλεχειρισμό. Το τι θα επιλέξεις για τη διαχείριση των HDMI εισόδων και εξόδων είναι υποκειμενικό. Εγώ προτιμώ το εξωτερικό switcher ώστε να μη χρειάζεται να ενεργοποιώ τον AV ενισχυτή π.χ. για απλή θέαση δορυφορικών καναλιών.

Και μένα εξωτερικό είναι αλλά περισσεύουν 2 έξοδοι που μελλοντικά μπορώ να τους χρησιμοποιήσω ως έξοδο ήχου.

Ο scaler του DM800 είναι από τους χειρότερους που υπάρχουν. Η τηλεόρασή σου σίγουρα θα κάνει καλύτερη δουλειά. Οπότε για 720p περιεχόμενο είναι προτιμότερο να ρυθμίσεις τον DM800 να δίνει την native ανάλυση (μέσω autoresolution plugin) και να κάνει το upscale η τηλεόραση.

Στην απορία σου, το σήμα μετατρέπεται από 720 σε 1080 γραμμές (upscale), ενώ μετά για να μεταδωθεί σε 1080i ο scaler πέρνει από κάθε καρέ τις μισές γραμμές (540).

Αντίθετα, όταν το scaling το κάνει η τηλεόρασή σου, το τελικό αποτέλεσμα είναι 1080p.

Ευχαριστώ malakudi. Πολύ βοηθητική η απάντηση σου.