Τι αξίζει να πάρω απο προβολέα αυτη τη στιγμή??

laios23

Senior Member
15 September 2006
346
καλησπερα.λεω να παρω και εγω τον πρωτο μου προβολεα επιτελους και να μπω στο κλαμπ.το βασικο ερωτημα μου ειναι αν αξιζει να παρω 720ρ η πρεπει να περιμενω να πεσουν οι τιμες στους 1080ρ.το μπατζετ μου ειναι περιορισμενο.μεχρι 500ε αν ειναι μ,εταχειρισμενο και μεχρι 1000ε αν ειναι καινουργιο και αυτα σε δοσεις.
το σαλονι μου ειναι 60τ.μ περιπου και θελω να τον κρεμασω στον τοιχο και να χτυπαει πανω απο το τζακι.
εχω βαλει στο ματι
1)ΑΧ200(Ξερει κανεις που τον δινουνε σε χαμηλοτερη τιμη???καπου τον ειδα 735ε αλλα δεν θυμαμαι που)
2)epson tw700
3)OPTOMA HD65
Επισης βρισκω στις αγγελιες του φορουμ τον μεταχειρισμενο τον PANASONIC AE900 στα 400ε με 500 ωρες προβολη.
βρισκω και εναν SANYO Z3 σε χαμηλη τιμη.
απαραιτητη προυποθεση ειναι να εχει HDMI.
Τι λετε αξιζει να δωσω λεφτα για καινουργιο η να παρω εναν καλο μεταχειρισμενο και οταν πεσουν οι τιμες στους FULL HD να χτυπησω εναν??
επισης αν τον παρω μεταχειρισμενο τι πρεπει να προσεξω??
ευχαριστω εκ των προτερων

Βασικα, γνώμη μου να μη παρεις τιποτε τώρα... έρχεται καλοκαιρι και δεν ειναι και οτι καλυτερο ουτε για τον προβολεα να δουλευει σε καυσωνες, ουτε για σενα να περιμενεις να παει 10 το βραδυ για να δεις σαν ανθρωπος μια ταινια... (την ωρα που ολοι θα βγαινουν εξω).

Απο Σεπτεμβρη, και νεα μοντελα ερχονται, και οι τιμες θα πεσουν στα ηδη υπαρχοντα...

Αν επιμενεις η λογικη λεει οτι πρεπει να παρεις κατι σε 1080 που δε θα βρεις ομως στο 1000ρικο, ακομα και μεταχειρισμενο.

Αν παρεις 720 και ειδικα αν ειναι και ο πρωτος σου προβολεας, θα μεινεις απολυτα ευχαριστημενος για 2 χρονια τουλαχιστον με την εικονα σου (εκτος αν εισαι κανενας γεροπαραξενος :ernaehrung004:) οποτε πανε σε καινουριο να μην εχεις και "ψυχολογικα"... :Banane0:

Όλα τα 720 που αναφερεις ειναι καλα μοντελα (για τα χρηματα τους) και δοκιμασμενα... Το θεμα ειναι αν θα υπαρχουν καινουργια το Σεπτεμβρη, μια και οι εταιρειες στρεφονται αποκλειστικα σε 1080 και το κοστος δεν το βλεπω να πεφτει για καινουργια μοντελα κατω απο τα 1800Ε.

μεταχειρισμενο βρισκεις στο 1000 αλλα δεν μπορεις λες γιατι θες δοσεις.
το καλητερο να περιμενεις μεχρι το σεπτμβρη που θα βγει και ο καινουργιος σονυ και ειναι 1080

βασικα αν παρω 1080ρ θα πρεπει να εφοδιαστω και με ενα σωρο πραγματα απο ενισχυτες-πηγες καλους μεχρι και blue ray player.ειναι πολλα τα λεφτα αρη.παντως και σε 2-3 μαγαζια που πηγα να ρωτησω ολοι μου ειπανε οτι οι 720ρ εχουνε πεθανει και πως σε λιγο καιρο θα πεσουν αρκετα οι τιμες σε full hd projector.......

Re: Απάντηση: Τι αξίζει να πάρω απο προβολέα αυτη τη στιγμή??

μεταχειρισμενο βρισκεις στο 1000 αλλα δεν μπορεις λες γιατι θες δοσεις.

Οι δόσεις είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου : προσωπικό (ή καταναλωτικό) δάνειο λέγεται, βγαίνει πανεύκολα από οποιαδήποτε τράπεζα (ειδικά αν είσαι πελάτης τους), και μάλιστα συμφέρει αφού το επιτόκιο κυμαίνεται στα 8,5 - 9,5% περίπου, έναντι των 16,5% και παραπάνω που πληρώνουμε (βλακωδώς...)στις κάρτες -bye-

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

βασικα αν παρω 1080ρ θα πρεπει να εφοδιαστω και με ενα σωρο πραγματα απο ενισχυτες-πηγες καλους μεχρι και blue ray player.ειναι πολλα τα λεφτα αρη.παντως και σε 2-3 μαγαζια που πηγα να ρωτησω ολοι μου ειπανε οτι οι 720ρ εχουνε πεθανει και πως σε λιγο καιρο θα πεσουν αρκετα οι τιμες σε full hd projector.......

Φίλε Λάιε, αν δεν κάνω λάθος, θα σε συμβούλευα και εγώ να κάνεις λίγη υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβρη και θα βγεις κερδισμένος.

Είναι κρίμα να αγοράσεις έναν προβολέα 720p σήμερα και για λίγους μήνες γιατί πολύ δύσκολα θα τον 'ξεφορτωθείς' μετά.

Αξίζει η 'λίγο' μεγαλύτερη επένδυση, αλλά στον σωστό χρόνο...

Σαφώς και ο χρόνος θα είναι σύμμαχος σου,
από προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι θα πρέπει να επιλέξεις ανάλογα με την χρήση και το τι θες να βλέπεις.

Π.χ. αν βλέπεις τηλεοπτικές σειρές, ακόμα και σε HD (οι περισσότερες κυκλοφορούν ελευθέρας βοσκής στα 720p), κανένα βιντεοπαιχνιδάκι, Τα 720p θα σε βολέψουν μια χαρά και θα αποφύγεις τα παραπάνω έξοδα. Αν πάλι θες να μπεις στο τριπάκι, του Full HD , εκτός ότι θα πρέπει να προμηθεύσετε ταινίες και διάφορο υλικό σε Full HD, η αγορά των επιπρόσθετων εξαρτημάτων, και κατά συνέπεια του μεγαλύτερου κόστους είναι μονόδρομος.

Περιμενε απο Σεπτεμβρη (κι εγω το ιδιο κανω...Σεπτεμβρη... και να δουμε αν).
Τωρα σαφως και θα βρεις μτχ 1080p με 1000 ευρωπουλα, οσο για καινουργιο 1080p ηδη υπαρχει ο epson tw980 με περιπου 1400-1500 ευρωπουλα.

με πεισατε βρε παλιοπαιδα.πανω που το ειχα παρει αποφαση να χτυπησω εναν απλο 720ρ θα περιμενω απο σεπτεμβρη τους full HD.Φυσικα δεν με τρομαζει τοσο να ξεφυγω 200-300ε απο το μπατζετ μου για αγορα προβολεα οσο τα περιφερειακα που χρειαζεται αλλα δεν βαριεσαι....

με πεισατε βρε παλιοπαιδα.πανω που το ειχα παρει αποφαση να χτυπησω εναν απλο 720ρ θα περιμενω απο σεπτεμβρη τους full HD.Φυσικα δεν με τρομαζει τοσο να ξεφυγω 200-300ε απο το μπατζετ μου για αγορα προβολεα οσο τα περιφερειακα που χρειαζεται αλλα δεν βαριεσαι....
Και οι τιμες απο τα περιφεριακα θα εχουν πεσει μεχρι το Σεπτεπμβρη... Για παραδειγμα θα μπορεις ανετα να φτιαξεις ενα καλο HTPC με πολυ λιγοτερα χρηματα απο οσα θες τωρα, και να παιζεις απο εκει ΟΛΟ το HD υλικο σου (Full HD κλπ), ή θα μπορεις να παρεις μια καλη φετα Blu-Ray, ή ενα PS3 σε μειωμενες τιμες κλπ....

Οσο περιμενεις, τοσο καλυτερα... Αλλωστε τωρα το καλοκαιρι ΔΕ λεει με τοση ζεστη να καθομαστε μεσα να βλεπουμε ταινιες... Εχουμε αλλα πιο ενδιαφεροντα πραγματα να κανουμε....:antlers:

πολυ σωστα .
προς το παρον στις παραλιες με γκομενακια.
το σεπτεμβρη θα εχεις και πιο πολλα χρηματα....