Τη βοήθειά σας στον άσχετο!

manosfp

AVClub Addicted Member
30 July 2008
1,538
Ήρθε η ώρα που θα μπω στο σπιτάκι μου! Και επίσης ήρθε η ώρα που θα στήσω το πρώτο μου home cinema! Θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνετε ένα καλό ενισχυτή και 5.1 ηχεία. Η χρήση του θα είναι για τα πάντα, θα παίρνει σήμα απο 3 σύγχρονες κονσόλες, το pc μου και nova και θα τροφοδοτεί projector και tv. Το σαλόνι στο οποίο θα στεγαστεί είναι 35 τ.μ. και τα ηχεία θα κρεμαστούν ψηλά. Κύριος γνώμονας είναι να κρατηθεί το κόστος χαμηλά (500-700 ευρώ????). Δε θα με χαλούσε κάτι σε μεταχειρισμένο απο τις αγγελίες κάποιου αξιόπιστου συμφορουμίτη. Κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη!

Καλή αρχή! Για καινούριο ενισχυτή στα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις θα σου πρότεινα τα εισαγωγικά μοντέλα της Pioneer (πχ VSX 521) και ότι μείνει το δίνεις για ηχεία. Ο χώρος σου είναι μεγαλούτσικος οπότε καλό θα ήταν τα δύο μπροστά ηχεία να είναι δαπέδου με σχετικά μεγάλη ευαισθησία γιατί οι AV ενισχυτές, ειδικά αυτής της κατηγορίας δεν φημίζονται για τις ικανότητες τους στην οδήγηση ηχείων.

Ευχαριστώ για την απάντηση, ο συγκεκριμένος Βλέπω ότι έχει μόνο ένα hdmi out. Πως θα τροφοδοτήσει tv και projector? Γίνεται με hdmi splitter?

Γίνεται με hdmi splitter?

Ναι γινετε.
Βεβαια υπαρχουν περιπτωσεις που "μπορει" να υπαρξει προβλημα με πολλα μετρα καλωδιο μεχρι το προβολι και splitter.

ο συγκεκριμένος Βλέπω ότι έχει μόνο ένα hdmi out. Πως θα τροφοδοτήσει tv και projector?

χε χε και οικονομια θέλουμε (sorry τα 500-700 ειναι και σετ 5 ηχείων και για ενισχυτη?) και 2 hdmi!!! Ζόρικα τα πράγματα!!! Ή πάρε ένα έτοιμο σύστημα 5.1 home cinema ή ανέβα λίγο να πιάσεις τουλαχιστον το χιλιάρικο (500 για ενισχυτη εγώ πήρα τον yamaha 671 (1 hdmi out βεβαια) με 470. Σου προτείνω βέβαια και αυτον που έχω σε αγγελία δεν έχει βέβαια τα τελευταία φορμα ήχου , αλλά @@μαει σε δυναμη!!! με 2 κατοσταρικα (!) και με άλλα 550 παίρνεις και αυτά τα ηχεια και έχεις ήχο που θα χοροπηδάς!!!-bye-

Αυτά τα λεφτά δεν φτάνουν ούτε για τον ενισχυτή με 2 hdmi out.

ε, ναι ο φθηνοτερος ενισχυτης από εξω με 2 ειναι στα 650-700. Απο σεπτεμβριο θα βρισκεις και εδω σε αυτα τα λεφτα- μπορει και ποιο κάτω- τον 771 γιαμι με εγγυηση του Νακα.

Τα ηχεία θα είναι οροφής και χρειαζόμαστε 2 hdmi out. Οπότε αν δεν κάνει σωστή δουλειά το splitter θα πρέπει να πάρουμε ενισχυτή με 2.αλήθεια φίλε thankin, όταν θέλεις να αλλάξεις από tv σε π.χ. projector τι κάνεις; Ξεσυνδέεεις καλώδια ή μου διαφέυγει κάτι;το budget δεν μπορεί να πάει πάνω από 700, αυτό είναι σίγουρο. Επαναλαμβάνω ότι δε με χαλάει να είναι μεταχειρισμένα.

.αλήθεια φίλε thankin, όταν θέλεις να αλλάξεις από tv σε π.χ. projector τι κάνεις; Ξεσυνδέεεις καλώδια ή μου διαφέυγει κάτι;ότι δε με χαλάει να είναι μεταχειρισμένα.

ακριβώς

http://www.amazon.co.uk/Duronic-Switch-input-output-Switcher/dp/B0020426AG/ref=pd_cp_ce_0
Με αυτό εγώ κάνω μια χαρά την δουλειά μου. Αλλάζει αμέσως απ' την μία συσκευή στην άλλη εφόσον απενεργοποιηθεί αυτή που χρησιμοποιείς και ενεργοποιήσεις αυτή που θες. Ακυρο δεν σου κάνει γι' αυτό που θες τώρα το ξαναείδα

Last edited: