Τι Χρειάζομαι ????

dantzio

Established Member
3 September 2008
115
Thessaloniki
Καλησπέρα...είναι θέμα ημερών να παραγγείλω την SAMSUNG 55LEA956 και θα ήθελα να πάρω πληροφορίες σχετικά με την μέγιστη προστασία της τηλεόρασης...
Μιλάω σχετικά με το χάλια ΡΕΥΜΑ της ΔΕΗ ....
Έχω ακούσει πολλά...UPS, προστασία απο κεραυνούς, σταθεροποίηση - εξομάλυνση τάσης κλπ κλπ...:hmmmm:

Στο πολύμπριζό μου θα είναι συνολικά συνδεμένα τα εξής:

H LED LCD Samsung που προανέφερα
PS3
DVD Recorder (HDD 160GB)
Δορυφορικός δέκτης
Home Cinema PHILIPS CINEOS HTS9800W (Τάσης 800W)

Επειδή λοιπόν θέλω να είμαι σίγουρος θα μπορούσα να δώσω έως 200€ ...
ΤΙ μου προτείνετε....?? -bye-

Βέβαια η τάση που έγραψα 800W αφορά ισχύ εξόδου...:smash:
!! Ισχύ λειτουργίας δεν ξέρω ...
Κάποιος γνωστός είπε οτι αθροίζω όλα τα μηχανήματα την συνολική τουσ ισχύ και ένα UPS με καλύπτει...μάλλον έτσι είναι...?!

To UPS παντως δεν ειναι καλη λυση αν σε ενδιαφερει η ποιοτητα ηχου, αλλα και εικονας...

Tnks chriselme....αυτό δηλαδή παρέχει προστασία, εξομάλυνση και καλή ποιότητα ήχου και εικόνας...??
Που το πουλάνε και πόσο κάνει >>?-bye-

To συγκεκριμενο απο ebay.de Υπαρχουν παντως πολλες λυσεις σε διαφορες τιμες. Εγω μαζι με καλο καλωδιο και μεταφορικα περιπου 400, μεσω δημοπρασιας. Ειναι ομως κατασκευαστικα τανκς....

Διόρθωσε με αν κάνω λάθος ...
αλλά αν μετρήσεις το ρεύμα της ΔΕΗ οι καμπύλες που θα πάρεις παίζουν με μεγάλες διαφορές η μία με την επόμενη...μεγάλη αστάθεια...με την εξομάλυνση εννοώ να έρθουν πολί κοντά η μία στην άλλη..να γίνει πιο ομαλό το ρεύμα...(όταν λέω καμπύλες εννοώ σε γραφικές παραστάσεις..)-bye-

Σε αυτη τη περιπτωση χρειαζεσαι και καποιο φιλτρο. Η εταιρια που ανεφερα εχει αντιστοιχα προιοντα*, αλλα με κοστος που υπερβαινει πολυ τα διαθεσιμα χρηματα σου.
Δυστυχως δεν εχω επαφη με αλλο αντιστοιχο προιον στα λεφτα σου...
*http://www.dss-sound.com/starteng.htm

Για εξομάλυνση και καλή ποιότητα ήχου και εικόνας μου πρότεινε ο τεχνικός όπου αγόρασα την δικιά μου lcd και ενα ups 2000v στα 90 Ευρώ αντί για τα πολύπριζα ασφαλείας. Θεωρώ ότι είναι καλύτερη επιλογή απο την στιγμή που ακουμπάς πάνω τους κάποιες χιλίαδες ευρώ σε μηχανήματα...

Το ίδιο μου είπε και ενας γνωστός....πάρε ενα UPS που τα κάνει όλα και είναι και οικονομικό ....εσύ Chriselme, λές ότι με UPS χάνεις σε ποιότητα ήχου , εικόνας...? Τελικά ποιά είναι η καλύτερη λύση..?:chinscratch:

To UPS παντως δεν ειναι καλη λυση αν σε ενδιαφερει η ποιοτητα ηχου, αλλα και εικονας...

Επειδή αυτό το σχόλιο το διαβάζω ξανά και ξανά, αλλά δε το βλέπω να τεκμηριώνεται πουθενά, μπορείς να μας το τεκμηριώσεις λίγο;

Καταλαβαίνω πως ο τετραγωνικός παλμός που βγάζει το UPS διαφέρει από το ημίτονο του εναλλασόμενου ρεύματος, αλλά πως μπορεί κάτι τέτοιο να επηρεάζει συσκευές καθαρά ψηφιακές που εσωτερικά δουλεύουν με DC ρεύματα, όπως οι τηλεοράσεις LCD; Μπορώ επίσης να δεχτώ πως θεωρητικά μπορεί να αλλιώνεται ο ήχος σε ενισχυτές που το κύκλωμα τάσης τους λειτουργεί καθαρά από εναλλασόμενο (υπάρχουν τέτοιοι;), αλλά δε μπορώ να δεχτώ το ίδιο για τους τρανζιστοράτους που μετατρέπουν και πάλι το ρεύμα σε DC. Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να τεκμηριωθεί με θεωρία αλλά και με blind δοκιμές A-B για τον τρόπο με την οποία ο τετραγωνικός παλμός των UPS βλάπτει την ποιότητα εικόνας/ήχου, και σε ποιες υλοποιήσεις.

Last edited: