τι ειναι αυτο ????

peripolo

Established Member
31 August 2011
182
καλημερα ηθελα να ρωτησω τι πριζα ειναι αυτη που εχει μεσα στο διαμερισμα μου καθως ειμαι λιγο ασχετος ρωταω μηπως εχει η πολυκατικοια κεντρικη δορυφορικη εγκατασταση ( αν και δεν το νομιζω )για να μην κατεβαζω καλωδιο απο την ταρατσα καθως εχω παραγγειλει ειδη το nova in a box βαζω και μια φωτογραφια απο τον ενισχυτη που βρισκεται στην ταρατσα μηπως βοηθαει
επισεις να ρωτησω επειδη σκεφτωμαι να το εγκαταστησω μονος μου το πεδιομετρο ειναι αναγκαιο χωρις αυτο δεν γινεται να βρεις τον δορυφορο ??
σας ευχαρηστω εκ των πρωτερων

Attachments

• 100_0923.jpg
    100_0923.jpg
    43.3 KB · Views: 41
  • 100_0924.jpg
    100_0924.jpg
    63.6 KB · Views: 38
Αυτή είναι μία απλή πρίζα διελεύσεως TV.

Και στην 2η φωτογραφία είναι ο κεντρικός ενισχυτής της πολυκατοικίας.

Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις νέο καλώδιο για το NOVA. Ο τεχνικός θα χρησιμοποιήσει έναν TV/SAT combiner, σαν αυτόν:

triaxcomb340110.jpg

Στις κάτω εισόδους θα μπει αριστερά το καλώδιο που έρχεται απ' το κάτοπτρο της Nova, και δεξιά το καλώδιο για τα επίγεια κανάλια που βγαίνει απ' τον ενισχυτή. Η έξοδος θα έχει ένα καλώδιο το οποίο και θα πηγαίνει στο διαμέρισμά σου.

Στο διαμέρισμα συνδέεις πάλι μία τέτοια συσκευή ανάποδα και γίνεται ξανά διαχωρισμός του σήματος σε sat και επίγειο. Το μειονέκτημα είναι ότι θα πρέπει να βρεις ποιά είναι η 1η πρίζα στην οποία καταλήγει το καλώδιο που έρχεται απ' την ταράτσα και σε αυτήν να συνδέσεις τον combiner και τον δέκτη της Nova, καθώς στις άλλες πρίζες θα υπάρχουν απώλειες. Συνήθως (όχι όμως πάντα) η 1η πρίζα του διαμερίσματος είναι η πρίζα του σαλονιού.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, ρίξε μία ματιά εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=42496&page=2

Last edited: