Τι είναι DAC?

andreas_spec

New member
31 January 2013
91
Καλησπέρα , καινουργιος στον χώρο του hi-fi έχω χαθεί λίγο , γίνετε να μου εξηγήσετε με απλά λόγια τι ειναι το dac ;, τι κάνει ;, και αν όντως αξίζει; , ευχαριστώ .

Re: Τι είναι το dac ;

και με ένα απλό ψάξιμο το βρίσκεις.

είναι από τις λέξεις digital (to) analog converter.

με λίγα λόγια είναι η συσκευή ή τμήμα συσκευής που μετατρέπει το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό για να ακούσεις μουσική όπως άκουγες μέχρι τώρα με βινύλια κλπ.
(εννοείται ότι το ψηφιακό σήμα από το αρχικό αναλογικό έχει μετατραπεί με την αντίστροφη διαδικασία adc (analog to digital converter).
και τα δυό είναι αναπόσπαστο μέρος της σημερινής ψηφιακής μουσικής.

Αξίζει?
τί σημαίνει αξίζει?
χωρίς αυτό δεν έχει (ψηφιακή) μουσική.

Ευχαριστώ φίλε , όταν λέω αξίζει , εννοώ αν όντως βελτιώνει τον ήχο , και αξίζει κάποιος να δώσει τα λεφτά ωστε να το πάρει !

Μα δεν πήγα πουθενά!! -bye-

Το "καλώς μας ήρθες" το πήγαινα στην είσοδό σου στα dac/computer audio... αν κάνω λάθος, ε, και πάλι δεν πειράζει... ένα γουελκαμ ευπρόσδεκτο είναι πάντα... -bye-

Ευχαριστώ!!! Απλά δε γράφω συχνά! Λίγα και καλά! Και δε κατάφερα να παω σε καμια μάζωξη να δω φάτσες! Υποθέτω και στο media player να το βάλω θα κάνει δουλειά! ΘΑ ψαχουλέψω λιγάκι να δω τιμές!

Φίλε μου από την στιγμή που χρησιμοποιείς τον υπολογιστή για να ακούς μουσική πρέπει να πάρεις έναν DAC!

πάντως να μην γενικεύουμε ότι ένα οποιοδήποτε εξωτερικό dac είναι καλύτερο από το εσωτερικό dac οποιουδήποτε ενισχυτή.

καλημερα να κανω κι εγω 2 ερωτησουλες ρε παιδια...
1. ειχε βγει το usb dragon fly το ειχε παρουσιασει και το ηχος-εικονα το περιοδικο, αξιζει σε συσκευη usb-dac να αγορασει κανεις?
2. dac ειναι μονο hardware συσκευες ή υπαρχουν και software ?

1. ειχε βγει το usb dragon fly το ειχε παρουσιασει και το ηχος-εικονα το περιοδικο, αξιζει σε συσκευη usb-dac να αγορασει κανεις?

1. Ψήνεται πολύ κόσμος για δαύτο αλλά δεν έχει πάρει το μάτι μου κάποιον να το έχει πάρει... lead the way... :SFGSFGSF:
2. Από τα λίγα που γνωρίζω, μόνο hardware.

-bye-

1) αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο γ......η θα το έπαιρνα κ ας μην έχω λαπτοπ κ ας έχω DAC.
2) μόνο h/w