ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ HI END ?

gathan

New member
6 February 2007
61
Εχω τρελαθεί τελείως μ´αυτό hi end

Εχω αποκτήσει ένα συστηματάκι ο φουκαράς με κόπο και προσπαθώ να το χαρώ (1600euro)
του βγάζω συνεχώς ελλατώματα οτι μου χρωματίζει οτι δεν έχει βάθος οτι δεν εχει τόνα δεν εχει το άλλο .....
Προχθες πήγα σε φίλο με 12000 εύρώ σύστημα Audio spectrum - Parasound και τέτοια πράγματα ΔΕΝ εντυπωσιάσθηκα καθόλου και εκείνο χρωμάτιζε και εκείνο δεν ειχε καλη εικόνα
Χθες άκουσα τα υπεροχα pioneer s-1ex με οδηγό hegel 16500 ευρώ
Πάλι κάτι δεν κολούσε δεν έδεσε το σιρόπι ενα υπέροχο ηχείο αλλά ?????
Πότε ακουει κανεις αυτο το μαγικό ήχο τι συνδιασμους πρέπει να κάνεις πως θα ξερεις τι παει με τί και τελικά εμεις που δεν θα δώσουμε ποτέ (σχεδόν) τόσα χρήματα δεν εχουμε ελπίδα να ακούσουμε hi end ????
μια απάντηση παρακαλώ

Για την καλύτερη απάντηση , ρωτήστε έναν κύριο που έχει βάλει μια αγγελία στο Εικόνα/Ηχος στι site και γραφει.....

" Πωλούνται μηχανήματα Hi-end σε πολύ καλές τιμές, μόνο σοβαρές προτάσεις..Τηλ...ΧΧΧΧ"

Θα την έχετε δει μάλλον αυτή την αγγελία....και οταν την είδα σκέφτηκα...μα πόσο σοφός και γνώστης του αντικειμένου είναι ο κύριος.....!! τι παιδευόμαστε εμείς τόσο καιρό με χαζομάρες....???

Θα τον έπαιρνα τηλέφωνο να μου πει ποια είναι αυτά τα μηχανήματα που πουλάει και να παώ να τα αγοράσω!!!

Ο κύριος αυτός μάλλον μπορεί να μας/σας λύσει αυτές τις απορίες σας....

Μεγάλη κουβέντα.....!!!

ααααα, ωραίο θέμα αγαπητέ μου!

Για μένα hiend υπάρχει και παραυπάρχει, αλλά δεν έχει να κάνει με την αξία αγοράς των μηχανημάτων.

Hiend είναι το ατελείωτο ψάξιμο, η συλλογή και αξιολόγηση εμπειριών, η βαθύτερη εσωτερική μας γνώση για το τι είναι αυτό που μας αρέσει.

Η διαρκής έρευνα και μελέτη όλων των στοιχείων που συντελούν στην απόλαυση που παίρνουμε από την ακρόαση της μουσικής (ή και τη θέαση της εικόνας).

Με άλλα λόγια "hiend" είναι μια ολόκληρη διαδικασία στην οποία λαμβάνουν μέρος πολλοί περισσότεροι παράμετροι από το πόσα ξοδέψαμε για να αγοράσουμε τα μηχανήματά μας.

Για μένα η αρχή πρέπει να γίνεται με τη συλλογή εμπειριών, έτσι ώστε να ξέρουμε σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε.

Τι μηχανήματα έχεις? Σε τι χώρο? Τι μουσική ακους?

ΥΓ: Πρέπει να βάλουμε στην εξίσωση και όλο αυτό το hype που έχουν δημιουργήσει όλοι όσοι εμπορεύονται συσκευές του είδους. Πριν από 10-12 χρόνια όταν δεν υπήρχε το ίντερνετ και η μόνη πηγή πληροφόρησής μας ήταν τα περιοδικά, διαβάζαμε τα άρθρα του Κατσένη και νομίζαμε ότι διαβάζαμε...άρλεκιν.

Συμφωνώ με τον Στέργιο και συμπληρώνω αντιγράφοντας από άλλο post:

ΌΛΑ τα ηχεία χρωματίζουν. Άλλα λιγότερο, άλλα περισσότερο. Τα magnepan λόγω πάνελ είναι πολύ δύσκολο να τσιρίξουν ας πούμε, κάτι που δεν ισχύει για ένα μεταλλικό τουϊτερ ή μία κόρνα. [...]

...υποστηρίζω ότι ακούγεται καλά στο αυτί μου και ΟΧΙ ότι είναι "σωστό" μόνο σε μετρήσεις. Για 'μενα δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Υπάρχει διαφορετικό.

Επειδή το hi-fi είναι απλά ένα θέμα συμβιβασμών, δεν τίθεται θέμα. Μόνο η κολοκυθόπιττα μετράει. [...]

Όσο για το πολυπόθητο αληθοφανές γεγονός, απλά δεν υπάρχει. Με ένα απλό αληθινό ταμπούρλο η αδυναμία διαπιστώνεται μια και καλή.

το σύστημα μου αποτελείται:
Τα ταπεινά Focal chorus 716s
Το αρκέτά καλο Advance 305 χωρίς το dac
Και το αθάνατο (λόγω 10 χρόνων )Philips 626
Οσο για το χώρο 30 τμ με έπιπλα που όμως δεν εμποδίζουν

Το θέμα είναι πως ορίζεις ΕΣΥ το Hi-end.

π.χ.

1). Του έχεις δώσει π.χ. μία συγκεκριμένη ηχητική ταυτότητα που σου έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη?

2). Εχεις ακούσει ποτέ κάποιο σύστημα και έχεις πει "ΝΑΙ αυτός είναι ο απόλυτος ήχος"?

3). Από τις τιμές των συσκευών?

4). Από τον μύθο που καλιεργούν οι "ειδήμονες" για συγκεκριμένες συσκευές?

Η με πιο απλά λόγια:
Οταν ορίσεις μέσα σου τι θεωρείς ήχο Hi-end -->Δηλαδή τον ήχο που θέλεις να φτιάξεις, τότε τα πράγματα θα γίνουν ευκολότερα.........

εγω απλά θέλω
φυσικό ήχο όσο κοντα στην αλήθεια γινεται
και τους μουσικούς μέσα στο σαλόνι
αλλος πίσω αλλος μπροστα κοκ

όσο για τις μετρήσεις δίνουν κάποια βοήθεια αλλά θα πρέπει να γίνεις και ηλεκτρονικός εκτος απο stereophile πράγμα δύσκολο

IMO

Οι απόλυτες επιδόσεις χωρίς τον περιορισμό του κόστους.

Οι δε επιδόσεις μπορούν να περιορίζονται, μόνο στα σημεία που ορίζει ο δημιουργός. Αντίθετα το ολίγο απ όλα δεν ανήκει στο hiend.

Και πάλι IMO.

Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ HI END ?

εγω απλά θέλω

Χεχεχεχεχε......
Ολοι μας αυτό κυνηγάμε, και μάλιστα με το δίκανο!-bye-

Το "φυσικό ήχο όσο κοντα στην αλήθεια γινεται" ξέχνα το, γιατί έχουν χαθεί πολλά πράγματα στην ηχοληψία,:violent-smiley-030: mastering κλπ.

"τους μουσικούς μέσα στο σαλόνι αλλος πίσω αλλος μπροστα κοκ"
Αυτό παλεύεται αλλά θέλει σοβαρά μηχανάκια, (συνήθως της μονιτορέ σχολής), με αρκετή ισχύ :grinning-smiley-043 και σχολαστικά συμμετρικό στήσιμο στο χώρο...

όσο για τις μετρήσεις δίνουν κάποια βοήθεια αλλά θα πρέπει να γίνεις και ηλεκτρονικός εκτος απο stereophile πράγμα δύσκολο

Κοίτα, και γω ηλεκτρονικός είμαι που άρχισα την καριέρρα μου με τα Audio, όπως και πολλοί φίλοι που γράφουν εδω μέσα.
Και σε πληροφορώ, πως συνεχίζουμε να ψαχνόμαστε....:grandpa:

Λοιπόν , με τον συμπαθέστατο και ευγενέστατο Μorfea που λίγο πιό πάνω έγραψε , όταν συναντηθήκαμε στην ταβέρνα μετά την έκθεση του Hi end Νοεμβρίου στην Αθήνα , ανακαλύψαμε ότι του είχε αρέσει πολύ ένα σύστημα με Klipschorn ( νομίζω ) ηχεία που έπαιζε το Dark Side of the moon . Αντιθέτως εγώ μόλις μπήκα σ' εκείνο το δωμάτιο , έφυγα τρέχοντας , θεωρώντας , ΙΜΟ πάντοτε , ότι ποτέ και σε κανένα σύστημα δεν έχω ακούσει τόσο άσχημα το DSOTM . Στ' αυτιά μου ασχέτως τιμής , αυτό ήταν τιμωρία ή βασανιστήριο . Ο Morfeas ενθουσιάστηκε . Εσυ τώρα ρωτάς τι είναι το χάϊ εντ ;
Τίποτα περισσότερο από την διαφορετική άποψη κάθε ιδιοκτήτη διαφορετικού συστήματος . Αστα να πάει -bye-

εγω απλά θέλω

Θα χρειαστείς τουλάχιστον 200.000 ευρώ για να πάρεις το 50% από αυτό που φαντάζεσαι ότι μπορεί να είναι εφικτό σήμερα, ή σε σύγκριση με το real & live . Αυτό με την προϋπόθεση ότι ξεκινάς με λίγες εμπειρίες με τα μηχανήματα και θέλεις να τελειώσεις την αναζήτηση μεθαύριο, γιατί αύριο είναι αργία.

Last edited:

εγω απλά θέλω

Αυτό που χρειάζεσαι φίλε μου είναι άρτιες ηχογραφήσεις, άρτια μηχανήματα και άρτιος χώρος. Το high end, έτσι όπως αυτό υπάρχει και πωλείται, δεν σχετίζεται κατ' ανάγκην με τα παραπάνω. Αντιθέτως, σχετίζεται με κάτι απολύτως συγκεκριμένο και μετρήσιμο: την υψηλή τιμή πώλησης.

Αυτό που χρειάζεσαι φίλε μου είναι άρτιες ηχογραφήσεις, άρτια μηχανήματα και άρτιος χώρος. Το high end, έτσι όπως αυτό υπάρχει και πωλείται, δεν σχετίζεται κατ' ανάγκην με τα παραπάνω. Αντιθέτως, σχετίζεται με κάτι απολύτως συγκεκριμένο και μετρήσιμο: την υψηλή τιμή πώλησης.

ωχ...
αυτό πόνεσε-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ HI END ?

Κώστα συγχαρητήρια. Τρεις γραμμές που τα λένε όλα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ HI END ?

Αυτό που χρειάζεσαι φίλε μου είναι άρτιες ηχογραφήσεις, άρτια μηχανήματα και άρτιος χώρος.

Πόσο δηλαδή υπολογίζεις να του κοστίσουν του ανθρώπου και τα 3 μαζί ?

Μια τιμούλα ?

και άντε να πεις
άρτια μηχανήματα θα βρώ
άρτιο χώρο, πού θα πάει, θα φτιάξω
άρτιες ηχογραφήσεις όμως που να βρεις?
(εννοείται της μουσικής που ΘΕΛΕΙΣ να ακούσεις ?)

τελικά επειδή ίσως το πιό εύκολο φαίνεται να είναι να βρεις τα λεφτά, το μόνο που μένει είναι να πείσεις τον εαυτό σου...-bye-