Τι ειναι το cam?

nick2001

Senior Member
22 October 2008
590
Θεσσαλονικη
Eπειδη ειμαι ασχετος τι ειναι το cam?Απο οτι καταλαβα για να πιασω δορυφορικα πρεπει να εχολο τον εξοπλισμο(πιατο και lnb)kαι αν ητηλεοραση μου εχει υποδοχη για αυτο το μαραφετι δεν χρειαζεται να αγορασω αποκωδικοποιητη?

Eπειδη ειμαι ασχετος τι ειναι το cam?Απο οτι καταλαβα για να πιασω δορυφορικα πρεπει να εχολο τον εξοπλισμο(πιατο και lnb)kαι αν ητηλεοραση μου εχει υποδοχη για αυτο το μαραφετι δεν χρειαζεται να αγορασω αποκωδικοποιητη?

Το cam δεχεται modules δηλαδη εξαρτηματα τα οποια εχουν βασικο σκοπο να αποκωδικοποιουν (αναλογα με το module) συνδρομητικες καρτες συγκεκριμενου συστηματος κωδικοποιησης.
Και τα cam των τηλεορασεων δεχονται επισης αναλογα modules με τη διαφορα οτι αποκωδικοποιουν συνδρομητικες καρτες κρυπτογραφημενων καναλιων επιγειας ψηφιακης τηλεορασης. Αν εξαιρεσουμε τις τηλεορασεις HUMAX, ισως και καμμια αλλη που μου ξεφευγει, καμμια αλλη τηλεοραση δεν εχει ενσωματωμενο δορυφορικο δεκτη και συνεπως ειναι αδυνατο να δεις δορυφορικα καναλια.
Για δορυφορικη τηλεοραση πρεπει περα απο το πιατο και τα σχετικα lnb & μοτερ να εχεις και ψηφιακο δεκτη standard η υψηλης ευκρινειας. Αναλογα με το μοντελο υπαρχουν και εκει υποδοχες cam οπου ομοιως τοποθετεις το module της αρεσκειας σου αναλογα με τη συνδρομητικη καρτα που θελεις να αποκωδικοποιησεις.
Νικος

Δορυφορικό δέκτη έχουν οι Pioneer 5090H, 6090H, 500A, 600A και οι Sharp 46HD1, 52HD1. 52XS1, 65XS1

Ευχαριστω και γω με τη σειρα μου. Μαθαμε τουλαχιστο οτι υπαρχουν 3 κατασκευαστες τηλεορασεων που ενσωματωνουν δορυφορικους δεκτες!
Νικος

Ευχαριστω και γω με τη σειρα μου. Μαθαμε τουλαχιστο οτι υπαρχουν 3 κατασκευαστες τηλεορασεων που ενσωματωνουν δορυφορικους δεκτες!
Νικος

Θεωρείτε αρκετά εξειδικευμένο στοιχείο σε μια τηλεόραση και όπως είναι φυσικό κοστίζει. Όλες οι παραπάνω θεωρούνται premium μοντέλα και κοστολογούνται από 2500 ως και 15000 . Τώρα θυμήθηκα πως υπάρχει και Loewe με δορυφορικό δέκτη και τιμή που τσούζει.

Σε όλες τις παραπάνω τηλεοράσεις κοινός παρονομαστής είναι η Sharp που κατέχει σημαντικό ποσοστό των εταιριών. Καθόλου απίθανο οι δέκτες να είναι κατασκευής της.

Οι παραπάνω τηλεοράσεις έχουν δορυφορικό δέκτη mpeg4/HD ή απλό mpeg2/SD?
Αν έχουν απλό, ενω μαλιστα ειναι και full HD τηλεοράσεις δεν έχει νόημα η πληρωμή περισσότερων χρημάτων για ενσωματωμένο δέκτη, αφού έτσι κι αλλιώς θα χρειαστει και η αγορά mpeg4/HD δέκτη
Ακόμη και τετοιο δεκτη να έχουν βεβαια, αν ο αγοραστης είναι φανατικός δορυφορομανής (ή σκοπεύει να γίνει!), τότε ειναι βεβαιο ότι θα αγοράσει ξεχωριστό δέκτη που να έχει τις προδιαγραφές που θέλει αυτός...

Όλες οι παραπάνω αποκωδικοποιούν επίγειο mpeg4 (αν βοηθάει αυτό). Κάποιος με τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις ας μας διαφωτίσει αν η αποκωδικοποίηση και η λήψη είναι δύο ανεξάρτητα στάδια, οπότε θα μπορεί να δέχεται και mpeg4 δορυφορικά.

Πάντως εννοείται πως δεν απευθύνονται σε "δορυφορικούς τύπους" :grinning-smiley-043. Πιο πολύ σαν αξεσουάρ πολυτελείας προσφέρεται το οποίο ίσως κάποιοι αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν κάποια στιγμή.

Δορυφορικό πιάτο, και δορυφορικό δέκτη.
Φυσικά δορυφορική τσέπη διότι κατόπιν σε κολλάει το μικρόβιο του λίγου πιο παραπάνω... -bye-

Η 5090Η έχει ήδη δορυφορικό δέκτη οπότε σου λείπει μόνο το πιάτο και τα καλώδια για να το συνδέσεις ;)

Καλημέρα
Βοηθήστε κι εμένα τον άσχετο αν θέλετε...

Είμαι κάτοχος μιας AL JAZEERA SPORT κάρτας την οποία και βλέπω σε ένα DREAMBOX 500. Τώρα θα αγοράσω και μια DIGITALB κάρτα και θέλω με κάποιον τρόπο, δεν ξέρω πως, να τις βλέπω και τις δυο ταυτόχρονα. Να μην αναγκάζομαι δηλ. να βγάζω τη μια και να βάζω την άλλη.

Τι πρέπει να αγοράσω για να μπορώ να το κάνω αυτό????
ευχαριστώ

Καλημέρα
Βοηθήστε κι εμένα τον άσχετο αν θέλετε...

Είμαι κάτοχος μιας AL JAZEERA SPORT κάρτας την οποία και βλέπω σε ένα DREAMBOX 500. Τώρα θα αγοράσω και μια DIGITALB κάρτα και θέλω με κάποιον τρόπο, δεν ξέρω πως, να τις βλέπω και τις δυο ταυτόχρονα. Να μην αναγκάζομαι δηλ. να βγάζω τη μια και να βάζω την άλλη.

Τι πρέπει να αγοράσω για να μπορώ να το κάνω αυτό????
ευχαριστώ

Καλημερα κατ αρχη
Δεν ξερω καθολου τον dreambox.
Εχω να πω μονο τουτο.
Αν εχει 2 slots (card readers) δεν υπαρχει προβλημα και βαζεις μια καρτα σε καθε σχισμη. Αν εχει μονο ενα card reader τοτε αναγκαστικα βαζεις τη μια και βγαζεις την αλλη.
Αν τωρα εχει θεση και για slot και cam τοτε βαζεις τη μια καρτα στο reader και την αλλη πρωτα στο cam του συστηματος της καρτας και μετα ολο μαζι το συστημα στο cam slot.
Nikos

Δεν νομίζω το DM το 500αρι να έχει κάτι πέρα από ένα απλό card reader. Δες και μόνος σου:
http://www.made-in-china.com/image/2f0j00YMATDcnzCHqhM/Dreambox-500-Dm500s-c-.jpg
Εκτός κι αν υπάρχει κάποιο κόλπο να το συνδέσω μέσω COM ή οποια άλλη έξοδο έχει..

Απο τις λιγες γνωσεις που εχω και απο οτι βλεπω δυστυχως δεν μπορεις να κανεις τιποτα αλλο απο το να βγαζεις τη μια καρτα και να βαζεις την αλλη.
Βεβαια (λω τωρα εγω) μπορεις να αγορασεις ενα σχετικα φτηνο δεκτη να συνδεθει παραλληλα και να χρησιμοποιησεις το δευτερο δεκτη για την αναγνωση της δευτερης καρτας.
Νικος

Δεν νομίζω το DM το 500αρι να έχει κάτι πέρα από ένα απλό card reader. Δες και μόνος σου:
http://www.made-in-china.com/image/2f0j00YMATDcnzCHqhM/Dreambox-500-Dm500s-c-.jpg
Εκτός κι αν υπάρχει κάποιο κόλπο να το συνδέσω μέσω COM ή οποια άλλη έξοδο έχει..

Υπάρχει τέτοια δυνατότητα με εξωτερικό card reader που θα το συνδέσεις στην RS-232 αλλά απαιτούνται και επιπλέον ρυθμίσεις για να μπορεί να βλέπει την κάρτα απο εκεί, ανάλογα και με το emulator που θα χρησιμοποιήσεις (δεν γνωρίζω να πω περισσότερα, αλλά πιστεύω να μπορούν να σου απαντήσουν άλλοι).

Kαι καλά λες Νίκο
Έχω έναν παλιό digitalbox ο οποίος έχει card reader.
Όμως εκτός του ότι είναι λίγο πολύπλοκη η διαδικασία να το συνδέσω και αυτόν με την κεραία, φοβάμαι ότι μπορεί να χάσω και στη ποιότητα του σήματος απο την ταυτόχρονη συνδεσή digitalbox και dreambox.
Άσε που μετά θα έχω και πρόβλημα χώρου...

Voreios ... πολύ ενδιαφέρον αυτό!!!
Πραγματικά με ενδιαφέρει αν μπορούσα κάπου να μάθω πως γίνεται. Ελπίζω να μην είναι ...εξαντλητικές οι ρυθμίσεις!!!!
Αλήθεια, πόσο περίπου κοστίζει ένα εξωτερικό card reader ??? Και επίσης, θέλω να ρωτήσω το εξής: Το DM τώρα για να διαβάζει τις κάρτες έχει το CCCAM 2.0.8 , όταν μετά θα βάλω το εξωτερικό, πάλι δε θα πρέπει να τρέχω μια το ένα CAM και μια το άλλο???

Kαι καλά λες Νίκο
Έχω έναν παλιό digitalbox ο οποίος έχει card reader.
Όμως εκτός του ότι είναι λίγο πολύπλοκη η διαδικασία να το συνδέσω και αυτόν με την κεραία, φοβάμαι ότι μπορεί να χάσω και στη ποιότητα του σήματος απο την ταυτόχρονη συνδεσή digitalbox και dreambox.
Άσε που μετά θα έχω και πρόβλημα χώρου...

Αγαπητε φιλε δες και τη λυση που προτεινει ο φιλος πιο πανω με το rs232 και τον εξωτερικο reader κατι το οποιο δεν ηξερα.
Οσο για τον δευτερο δεκτη και την υποβαθμιση σηματος δεν υπαρχει απολυτως κανενα προβλημα σε διαβεβαιω. Ηδη το κανω σε 3 δεκτες οι οποιοι ειναι συνδεδεμενοι παραλληλα(απο την εξοδο του ενος στην ειδοδο του αλλου). Απλα προσεχω ποτε να μην ειναι ταυτοχρονα ανοικτοι οι δεκτες.
Τωρα για το θεμα του χωρου που λες δεν νομιζω μωρε να σου δημιουργησει προβλημα αφου μπορεις τον ενα να τον εχεις πανω στον αλλο με την προυποθεση οτι εχεις εστω τον λιγο αυτο χωρο.
Νικος