τι είναι το flipora ?

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
ήρθε ενα friend request από έναν όντως φίλο, αλλά με το που παω να κάνω αποδοχή μου βγαίνει ένα τοπίο με αυτό το domain name και ζητάει να κάνω εγγραφή, follow και σχετικά....

ξέρετε τι παίζει?

http://www.flipora.com/faq.jsp

What is Flipora?

It is a Personalized Search and Discovery engine that is made by Infoaxe Inc.

Bored on the Web? You'll never be anymore. It recommends great websites to you automatically on topics you care about. Discover the freshest, most interesting websites of the day that are automatically recommended to you based on what your friends and other like minded people enjoy each day.

Have trouble finding that website you loved? You never have to waste time bookmarking or tagging pages that you want to get back to. It automatically saves all the webpages you browse and makes it searchable from any computer or browser.

To sum up, this helps you remember the great websites you visit (with web history search) and recommends great websites to you based on what you've liked in the past.

Σαν το STUMBLE δλδ?

Αν είναι όντως σαν αυτό, Δημήτρη δώστου μια ευκαιρία... αναλόγως ενδιαφερόντων σου, μαζεύει από το διαδύκτιο σελίδες και στις "φέρνει" στο πιάτο σου.
Το Stumble το θεωρώ εξαιρετικό.

αυτό που έβαλε ο Χρήστος το διάβασα αλλά δεν κατάλαβα (ή δεν θέλησα να καταλάβω). Υποψιάζομαι κι όλας ότι κάθεται πάνω στον browser μου και κάνει ό,τι γουστάρει.
το stumble δεν ξέρω τι είναι.

(και δεν έχω χρόνο για πειραματισμούς που σου κάνουν μαντάρα ό,τι έχεις σετάρει και μετά πρέπει να ξεσετάρεις - εντάξει γνωστός μου είναι ο άνθρωπος, αλλά μην σπάζομαι κι όλας)....

Λιγο πιό λιανά κάποιος. (σορρυ Χρήστο, θέλω άποψη κατόχου ή χρήστη)

Για το flipora δε γνωρίζω, αλλά επειδή μου έχουν έρθει ανάλογες "προσκλήσεις" απο δικούς μου φίλους και το ερεύνησα, μην είσαι σίγουρος ότι στο έστειλε ο δικός σου φίλος.
Αρκεί κάποιο πρόγραμμα να σε τσιμπήσει απο τη λίστα φίλων του και έρχεται αυτόματα, εν αγνοία του φίλου σου! Ρώτησέ τον, έτσι για πλάκα.

πρέπει να παίζει απίστευτη απατεωνιά....
σου βγάζει ένα πλαίσιο με το mail σου και σου ζητάει να βάλεις password
και πάνω λέει
your friend ????? wants to follow you.... (τα ερωτηματικά δικά του....)

αυτό που έβαλε ο Χρήστος το διάβασα αλλά δεν κατάλαβα (ή δεν θέλησα να καταλάβω). Υποψιάζομαι κι όλας ότι κάθεται πάνω στον browser μου και κάνει ό,τι γουστάρει.
το stumble δεν ξέρω τι είναι.

(και δεν έχω χρόνο για πειραματισμούς που σου κάνουν μαντάρα ό,τι έχεις σετάρει και μετά πρέπει να ξεσετάρεις - εντάξει γνωστός μου είναι ο άνθρωπος, αλλά μην σπάζομαι κι όλας)....

Λιγο πιό λιανά κάποιος. (σορρυ Χρήστο, θέλω άποψη κατόχου ή χρήστη)

Το stumble είναι ένα site.
Δεν κάθεται πουθενά.
Δεν φορτώνει τίποτα αν δεν ανοίξεις τη σελίδα του.

Κάνεις ένα log-in και απλά δηλώνεις σε μια λίστα που έχει, τα ενδιαφέροντά σου.

Μετά απλώς πατάς ένα κομβίον "STUMBLE" που έχει πάνω πάνω και απλά παρακολουθείς τις σελίδες που σου φέρνει μπροστά.
Έχω ανακαλύψει πάαααρα πολλά χρήσιμα sites (και όχι μόνο) που θα ήταν σχεδόν απίθανο να τα συναντήσω με άλλο τρόπο.

"..that is made by Infoaxe Inc."

Του λιναριού τα πάθη έχω τραβήξει για να το βγάλω από τους 2-3 υπολογιστές του γραφείου στο σχολείο, μιας και οι συμπαθείς κατά τα άλλα συνάδελφοι φιλόλογοι κυρίως,
το ξαναεγκαθιστούσαν εν αγνοία τους, αγνοώντας την θερμή μου παράκληση "μην κάνεις κλικ σε yes κουμπί, αν δεν με ρωτήσεις πρώτα"

Στην ουσία ιός ( malware) που σου κατσικώνεται στο pc και σου επιβάλλει τη δικά του μηχανή αναζήτησης και διαφημίσεις.
Αν την πάτησες ήδη, εδώ οι οδηγίες για να το ξεφορτωθείς:
http://malwaretips.com/blogs/remove-flipora-search/

Last edited:
Παντως απορω πως πατάει ο κόσμος οχι yes αλλά να δωσεις το pass του gmail σου ενω σου λεει οτι εχεις αποδεχτεί ορους που φυσικα δεν υπάρχουν πουθενα να δεις.
Χωρια μια καραγκαγκαν τοπιογραφια να γαληνευει η ψυχη σου και να σου κλεβουν κωδικους χαλαρά. ..