τΙ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΝΑ ΠΑΡΩ

marios

Senior Member
20 June 2006
491
Στο καινούργιο σπίτι τι ενισχυτή κεραίας να βάλω?
Γενικά είδα κάτι triax πανάκριβους με προγραμματιζόμενα φίλτρα και τέτοιες ιστορίες. Η εγκατάσταση θα είναι περίπου 20 πρίζες, αξίζει ο κόπος και το χρήμα?
 
Λοιπόν ο ενισχυτής που θα επιλέξεις εξαρτάται από

- πόσες πρίζες υπολογίζεις ότι θα παίζουν ταυτόχρονα
- σε πόσες κατεβασιές αντιστοιχούν αυτές οι πρίζες
- στους ορόφους θα χρησιμοποιήσεις bypas ή ξεχωριστά καλώδια
- πόσα db σου βγάζει η κεραία που επέλεξες στον ιστό
- πόσους ορόφους έχει η οικοδομή

από τις πρώτες ερωτήσεις θα επιλέξεις τα κανάλια ενίσχυσεις 4 ή 8
και από τις υπόλοιπες το επιθυμητό gain του ενισχυτή.

Να έχεις πάντα υπόψη σου ότι αυτό που θεωρείτε καλύτερο για μια "δύσκολη" σε λήψη περιοχή, μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε μια "εύκολη" περιοχή
 
Η εγκατάσταση θα είναι περίπου 20 πρίζες, αξίζει ο κόπος και το χρήμα?

Ανάλογα με τις μπρίζες, τα splitters, τα μέτρα καλωδίου, την κεραία και το πόσο δυνατό είναι το σήμα χρειάζεσαι και τον ανάλογο ενισχυτή.
Αν δεν έχεις καλή οπτική επαφή για 20 μπρίζες και υποθέτω πολλάααααα μέτρα καλώδιο (εκτός και αν βάλεις όλες τις μπρίζες στο σαλόνι σου) οποιοσδήποτε φτηνός ενισχυτής των λίγων db είναι χαμένα χρήματα.
Θα σου έλεγα να πας στην σιγουριά ενός επαγγελματία.
 
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις
Μιλώντας με φίλο που ασχολείται επαγγελματικά μου πρότεινε τον
triax 423 αν δεν κάνω λάθος. Είναι πολύ φθηνότερος από τον άλλο
και είναι 117db (ότι και αν σημαίνει αυτό ). Μου είπε για τον λόγο που τον θέλω είναι αρκετός. 5 όροφοι ξεχωριστό καλώδιο ο καθένας 4 πρίζες ανά όροφο.
Υπήρχε και ένας πλαστικός πιο φθηνός ακόμα της τάξεις των 50-60 αλλά μάλλον πάω για τον 423. Τι λέτε? τον ξέρετε?
 
Η στάθμη εξόδου του ενισχυτή αναφέρεται μόνο στον αριθμό πριζών που μπορείς να καλύψεις. από εκεί και πέρα, η ποιότητα εικόνα που θα δεις εξαρτάται από την ποιότητα των υλικών του. Μην ψαρώσεις με τις μεγάλες στάθμες και τις χαμηλές τιμές, καθώς θα χάσεις σε πιοότητα.
Τελευταίως έχει εμφανιστεί και η τεχνολογία interstaγe στους ενισχυτές, κατά την οποία η τοποθέτηση του εξασθενητή δεν γίνεται στην είσοδο του ενισχυτή, όπως γίνεται τυπικά στην πλειοψηφία των ενισχυτών, αλλά σε ενδιάμεση βαθμίδα, αποφεύγοντας την ενδοδιαμόρφωση του σήματος και κρατώντας το θόρυβο σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αποδίδοντας πολύ καλές τιμές στο συντελεστή C/N. Έτσι, βλέπεις καλύτερη ποιότητα εικόνας, απαλαγμένη από το θόρυβο.
Ελπίζω να βοήθησα