τι επεξεργαστη......

DimA

AVClub Addicted Member
24 June 2006
1,480
φιλοι μου προκειται να φτιαξω ενα πισακι HD και σκεφτομουν να μεινω στα οικονομικα πλαισια δηλαδη ενα καλο διπυρηνο κλπ.δεδομενου οτι το θελω βασικα μονο για να παιζει στο σαλονι.Ομως ενας φιλος μου προτεινε να ξεχασω το οικονομικο και να παω σε Ι7, γιατι οπως μου λεει αυτος κανει μετατροπες ματροσκες για δισκακι και ο διπυρηνος που εχει
πασχιζει.Επειδη δεν αποκλειεται καθολου να κανω κι εγω την ιδια δουλεια αμα εχω το νεο πισακι νομιζετε οτι υπαρχει βαση σ'αυτα?ενας τετραπυρηνος εν πασει περιπτωσει δεν ειναι αρκετος?

στον φορητο εχω 2πυρινο και τρωει γονατιζμα στα transcodes
ενω στον 4πυρινο σταθερο της αδερφης κανω 4 transcoding ταυτοχρονα στον ιδιο χρονο.
πηγαινε για τετραπυρινο και βαλε μητρικη να υποστηριζει i7 η am3 για να μπορεις αργοτερα να βαλεις και με πιο πολλους πυρινες

... να ξεχασω το οικονομικο και να παω σε Ι7,

.... δεν αποκλειεται καθολου να κανω κι εγω την ιδια δουλεια αμα εχω το νεο πισακι νομιζετε οτι υπαρχει βαση σ'αυτα?ενας τετραπυρηνος εν πασει περιπτωσει δεν ειναι αρκετος?

Ειναι προφανες οτι οι αγορες μας ειναι αναλογες της οικονομικης δυνατοτητας μας. Αρα ενα μπορεις να πας για i7, δε το συζητω... Ειναι φρεσκια η τεχνολογια και πολυ γρηγορη, αλλα το κοστος ακομα υψηλο.

Επισης, για οποιαδηποτε δουλεια τυπου transcoding ε, ναι, οι τετραπυρηνοι ειναι μονοδρομος (quad ή i7). Αλλα τοτε θες και γρηγορους σκληρους, πιθανως raid κλπ, οποτε και αυξανεις το κοστος και τη συντηρηση.

Για κανε τη σουμα δυο συστηματων και συνεκρινε το κοστος. can you afford it?

καλο ψαξιμο...

1) Καταρχήν αποφάσισε τι θες να κάνεις με το πισί αυτό που θα φτιάξεις, για απλό htpc όντως ένας διπύρηνος είναι ΟΚ.

2) Συνολικά η πλατφόρμα του ι7 είναι ακριβή, και όχι μόνο ο επεξεργαστής...

...γιατι οπως μου λεει αυτος κανει μετατροπες ματροσκες για δισκακι...

Και αυτό δεν το πολυκατάλαβα... τι κάνει ακριβώς που ίσως να κάνεις και εσύ?

Re: Απάντηση: τι επεξεργαστη......

1) Καταρχήν αποφάσισε τι θες να κάνεις με το πισί αυτό που θα φτιάξεις, για απλό htpc όντως ένας διπύρηνος είναι ΟΚ.

2) Συνολικά η πλατφόρμα του ι7 είναι ακριβή, και όχι μόνο ο επεξεργαστής...

Και αυτό δεν το πολυκατάλαβα... τι κάνει ακριβώς που ίσως να κάνεις και εσύ?

ματροσκες σε avchd για δισκακι....

ευχαριστω ολους για τις συμβουλες.απ'οτι καταλαβα αν θελω να κανω transcoding ανετα πρεπει να τα χωσω οπως λεει ο φιλος μου.Αλλα η ταριφα ανεβαινει πολυ.Θελει σκεψη το πραγμα.-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: τι επεξεργαστη......

ματροσκες σε avchd για δισκακι....

Εννοείς για να παίζουν σε BD players? (αυτά δεν τα πολυξέρω). Εαν ναι, τότε ποιος ο λόγος να φτιάξεις htpc και όχι απλά ένα τυπικό (ισχυρό ομως) PC? Και γιατί αν μπορείς να τα παίξεις απευθείας με htpc, να μπεις στην διαδικασία της εκ νέου μετατροπής, για να τα παίζεις μετά σε BD player? Ξαναλέω, αν κατάλαβα καλά τι θες να κάνεις...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: τι επεξεργαστη......

Εννοείς για να παίζουν σε BD players? (αυτά δεν τα πολυξέρω). Εαν ναι, τότε ποιος ο λόγος να φτιάξεις htpc και όχι απλά ένα τυπικό (ισχυρό ομως) PC? Και γιατί αν μπορείς να τα παίξεις απευθείας με htpc, να μπεις στην διαδικασία της εκ νέου μετατροπής, για να τα παίζεις μετά σε BD player? Ξαναλέω, αν κατάλαβα καλά τι θες να κάνεις...

ειναι χρησιμο να μπορεις να το κανεις δισκακι και να παιζει σε πλεηερ ειδικα σε μερικους μηνες που θα βγουν τα κινεζικα και θ'αγορασει ολος ο κοσμος.Κατα τ'αλλα θα τοχω στο σαλονι κυριως για πλεηερ ,αλλα δεν μ'εμποδιζει να το χρησιμοποιησω και γιαλλες δουλειες.

Για να πώ και γώ τη γνώμη μου, ένας Intel Core 2 Duo 3.0 GHz (νομίζω ο Ε8400 είναι - δύο πυρήνες), φτάνει και περισσεύει....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: τι επεξεργαστη......

ειναι χρησιμο να μπορεις να το κανεις δισκακι και να παιζει σε πλεηερ ειδικα σε μερικους μηνες που θα βγουν τα κινεζικα και θ'αγορασει ολος ο κοσμος.Κατα τ'αλλα θα τοχω στο σαλονι κυριως για πλεηερ ,αλλα δεν μ'εμποδιζει να το χρησιμοποιησω και γιαλλες δουλειες.

Τέσπα, εσύ ξέρεις καλύτερα, εγώ δεν βρίσκω λόγο. Απλά για μένα, htpc = αθόρυβο - όμορφο κουτί - τηλεχειριζόμενο - κλπ. Ισχυροί επεξεργαστές / κάρτες γραφικών σε σαλονάτα κουτιά, είναι λίγο ζόρικα και να εχουν χαμηλές θερμοκρασίες, και να παίζουν αθόρυβα... Θέλει αρκετό ψάξιμο μάλλον.

Για να πώ και γώ τη γνώμη μου, ένας Intel Core 2 Duo 3.0 GHz (νομίζω ο Ε8400 είναι - δύο πυρήνες), φτάνει και περισσεύει....

Για htpc σαφώς ναι, για x.264 encoding π.χ. είναι "λίγος"... Γι'αυτό και ρωτάω θέλει να κάνει...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: τι επεξεργαστη......

Τέσπα, εσύ ξέρεις καλύτερα, εγώ δεν βρίσκω λόγο. Απλά για μένα, htpc = αθόρυβο - όμορφο κουτί - τηλεχειριζόμενο - κλπ. Ισχυροί επεξεργαστές / κάρτες γραφικών σε σαλονάτα κουτιά, είναι λίγο ζόρικα και να εχουν χαμηλές θερμοκρασίες, και να παίζουν αθόρυβα... Θέλει αρκετό ψάξιμο μάλλον.

δεν εχεις αδικο σαυτο που λες και γι'αυτο το σκεφτομαι ακομα........αυτο που εχω τωρα ειναι πεντιουμ4(!!),θα ηταν λογικο να παρω ενα νεο πισι αλλα δεν μπορω να αγορασω ΔΥΟ ενα για το γραφειο μου και ενα για το σαλονι,παραπαει το πραγμα.τις δουλειες του γραφειου τις κανω και με το αρχαιο αλλα θελω ενα για πλεηερ HD.Η αλλη λυση ειναι να αναβαθμιστω και να ξεχασω το HTPC και να παω σε μηντια πλεηερ,Μπλου πλεηερ κλπ,αλλα παλι θαχω εξτρα κοστος.

Παιδιά απο πρώτο χέρι σας λέω οτι ΔΕΝ χεριάζετε ι7 για ματροσκες πολύ άπλα γιατί λειτουργεί το 20% της συνολικής cpu.
Mιλαω για ΜKV σε DVD με Convertxtodvd.

Eκτος αν κάνεις πολλές ταυτόχρονα !!!!

DimA μην συγκρίνεις ΤΙΠΟΤΑ καινούργιο με τον Pentium4.

Aπλα δεν γινετε.

Πάντως επειδή έχω χώσει ΠΟΛΛΑ χρήματα σε ι7 και ταλαιπωρήθηκα 4 μήνες με διάφορα προβλήματα σου προτείνω να πας σε ένα 4πυρινο με μια δοκιμασμένη motherboard.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: τι επεξεργαστη......

+1. Είχα και εγώ έναν επεξεργαστή 125W (AMD phenomII 920) και είδα και έπαθα να τον βάλω σε HTPC και να είναι "αθορυβος". Φυσικά μόνο με undervolting κατά 0.15V τα κατάφερα. Δες και εδώ:

http://www.scythe-eu.com/forum/zipang/936-installation-temperature-problems.html

Επεξεργαστή με πολλά Watt με προσοχή για HTPC. Επίσης, μην ξεχνάμε και τα θερμόαιμα chipset, που συχνά γεμίζουν το κουτί με επιπλέον θερμότητα. Π.χ. το Χ58 ή το 790GX...