Τι φταίει??

irene.ger

New member
4 January 2015
3
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά!!!!
Επιθυμώ να μάθω την πηγή του δικού μου προβλήματος, εάν κάποιος μπορεί να με συμβουλέψει:
Σε ένα ζευγάρι ηχεία KLH 17 εμφανίζεται ο διακεκομμένος και παραμορφωμένος ήχος του ενός από τα δύο (πότε το ένα πότε το άλλο) ακόμα φτάνοντας να παίζει μόνο το ένα. Έχω ελέγξει συνδέσεις καλωδίων και εξόδους ενισχυτή, είναι κομπλέ. Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί όταν παίζω βινύλιο (phono) και όχι σε άλλο μέσο (CD, ράδιο). Το πικ απ μου αισθάνομαι ότι πρέπει να αντικατασταθεί (hitachi ht-356, αυτόματο) θέλω όμως να ξέρω τι προκαλεί αυτό το πρόβλημα. Τι μπορεί να φταίει? Να σημειώσω ότι αυτό συμβαίνει στη διάρκεια της ακρόασης και αφού θα παιχτούν καθαρά αρκετά λεπτά.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Καλως ήρθες,πιθανόν νά είναι πρόβλημα τού ενσωματωμένου προενισχυτή phono ,γιατί υποθέτω ότι έχεις ολοκληρωμένο ενισχυτή καί δέν έχεις ξεχωριστό προενισχυτή phono
Yπάρχει καί η πιθανότητα νά έχει παραδόσει τό πνεύμα η κεφαλή ,τήν έχεις αντικαταστήσει πρόσφατα; πόσο καιρό τήν έχεις ;

Απάντηση: Re: Τι φταίει??

Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για τις τόσο άμεσες απαντήσεις σας.
Πώς μπορώ να ελέγξω αυτά που μου είπατε και κυρίως την ζωτικότητα της βελόνας και της γείωσης μιας και ο βραχίονας δε μου φαίνεται να θέλει ρύθμιση-είναι πάντα με την βελόνα στα αυλάκια..
ευχαριστώ και πάλι

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αγαπητέ Πέτρο,
έχω δοκιμάσει δύο καλούς ενισχυτές (ελεγμένους) με το ίδιο πρόβλημα να παραμένει. Είμαι σίγουρος πως αυτό βρίσκεται στο πικαπ..Είναι παλιό και όχι καλά διατηρημένο .Θα αντικατασταθεί αλλά ήθελα να γνωρίζω τί το προκαλεί.

Απάντηση: Re: Τι φταίει??

Προβληματική γείωση θα έκανε πρόβλημα και στα δύο κανάλια και συνέχεια, όχι ποτε το ένα και πότε το άλλο.
Η κεφαλή, εκτός από το βάρος ανάγνωσης και αντισκέητινγκ, πρέπει να είναι στη σωστή θέση στο κέλυφος. Είναι ΟΚ αυτό?
Το κέλυφος είναι αποσπώμενο, μήπως τα ποδαράκια του δεν ακουμπάνε καλά στις επαφές του βραχίονα?
Τα καλωδιάκια της κεφαλής στο κέλυφος και τα RCA του πικάπ είναι ΟΚ?

Αν το πικάπ κρατάει σταθερές στροφές και δεν έχει rumble, είναι σε καλή κατάσταση μηχανικά.

Re: Απάντηση: Re: Τι φταίει??

Αγαπητέ φίλε σε ευχαριστώ για την διάγνωση ,θα τα κοιτάξω επιμέρους και θα απαντήσω σε λίγες μέρες τι έφταιγε κι αν διορθώθηκε.
Χαίρομαι πάντως που μηχανικά έστω είναι εντάξει( το δείχνει στο στροβοσκόπιο) , έχοντας παραμείνει σε αχρηστία για αρκετό καιρό σε ένα υγρό υπόγειο..

Χαιρετώ, καλή εβδομάδα!
Φιλικά ,
Γιώργος

Πρίν αλλάξεις πικ απ δοκίμασε νά αλλάξεις κεφαλή ,αν τήν έχεις πολλά χρόνια καί σέ υπόγεια απλά καταστραφήκαν οί αναρτήσεις της Καλό θά ήταν να τό πάς κάπου νά αλλαχθεί κεφαλή καί νά τό τεστάρουν

δεν μπορεί να είναι θέμα γείωσης.
Αυτό θα ίσχυε εάν μετά από κάποια ώρα παιξίματος υπήρχε μετά βόμβος.
Εδώ έχουμε διακοπή.(-ες)
Πιθανότατα υπάρχει προβληματική επαφή: είτε στη σύνδεση κελύφους και κεφαλής στο ένα κανάλι
είτε στο ένα rca εξόδου ή εισόδου (πιό απίθανο καθώς αυτά δεν κινούνται)
ή ακόμα στη διαδρομή των καλωδίων μέσα στον βραχίονα και εμφανίζεται αφού κουνθούν τα καλώδια.
Φυσικά μπορεί να είναι και κάποια ψυχρή κόλληση.
Επίσης μπορεί να είναι κακή επαφή σε μεταγωγό διακόπτη αλλαγής πηγής (πιθανόν αφού συμβαίνει μόνο στο πικαπ).
Δοκιμάστε:
1. Κούνημα (κοινώς χαρχάλεμα) των καλωδίων που ενώνουν την κεφαλή μέσα στο κέλυφος (ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΕΝΤΑΣΗ) και δοκιμή ξανά.
2. Κούνημα rca στην είσοδο phono (ΕΠΙΣΗΣ ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ)
3. Κούνημα (αλλαγή μπρος πισω μερικές φορές) από phono σε άλλη είσοδο .

Φυσικά μπορεί να υπάρχει διακοπή εντός κεφαλής = αντικατάσταση