Τι φταίει?

manolara

AVClub Enthusiast
3 February 2009
938
ΒΥΡΩΝΑΣ
θα ηθελα και εγω να μοιραστω την εμπειρια που εχω αποκτησει με το wavefrontier T90 οντας κατοχος του απο τον Μαρτιο του 2009.
η αγορα και εγκατασταση(παραλληλα με την αγορα της pioneer kuro 5090H) του εγινε απο την MSG που διαφημιζει οτι μπορεις να πιασεις πολους δορυφορους.
ολα καλα στην αρχη ωσπου καποια στιγμη αρχισαν να αποσυντονιζονται καποια καναλια και επρεπε να κανω το ψαξιμο για τα δορυφορικα καναλια απο την αρχη(πραγμα αρκετα βαρετο και χρονοβορο).
τα καναλια χανονταν απο τους δορυφορους HELLASAT και ASTRA2(να σας πω οτι εχω διαλεξει να βλεπω τους εξης δορυφορους:hotbird,hellasat,astra1,astra2).
αφου καλεσα την εταιρεια ηρθε τεχνικος ο οποιος αποφανθηκε οτι αντιμετωπιζει προβλημα ο ενσωματομενος δορυφορικος δεκτης της τηλεορασης και ετσι αποφασισα να στειλω την τηλεοραση στο service.
η τηλεοραση επεστερψε απο το service χωρις να αντιμετωπιζει καποιο προβλημα ο δεκτης της(οπως ενημερωθηκα) και το ιδιο φαινομενο συνεχιζεται μεχρι τωρα.
τον τελευταιο καιρο δε συντονισα τα καναλια μονο απο τον hotbird και τον astra1 γιατι απο αυτους ειχα το πιο δυνατο σημα και ηθελα να δω αν θα το εμφανισει ξανα.
πριν απο λιγες μερες μου αποσυντονισε παλι τα καναλια αλλα αυτο που μου εκανε εντυπωση οτι αποσυντονιστηκε για πρωτη φορα το deluxe musik.
εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι πρεπει να φταιει η μικρη διαμετρος του πιατου εκτος αν παιζει κατι με τα lnb τα οποια δεν ξερω τι μαρκα ειναι ή να παιζει κατι με το diseuq4.1 ή τελος να φταιει το ασθενες σημα που κατεβαινει απο το πιατο στον δορυφορικο δεκτη με επακολουθο τον αποσυντονισμο των καναλιων.
το θεμα ειναι οτι εχω χασει την εμπιστοσυνη για να καλεσω παλι τεχνικο απο την MSG και δεν ξερω και κανενα καλο τεχνικο στην περιοχη μου(βυρωνας)που να χρησιμοποιει καλα lnb π.χ.mti white line ή fracaro για να τον καλουσα για να του ριξει μια ματια.
αυτο που με παραξενευει ειναι οτι οπως αναφερθηκε προηγουμενως απο φιλο εχοντας το ιδιο πιατο και με περισσοτερα lnb δεν αντιμετωπιζει κανενα προβλημα.
οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη.

Re: premiere & παγωμα

θα ηθελα και εγω να μοιραστω την εμπειρια που εχω αποκτησει με το wavefrontier T90 οντας κατοχος του απο τον Μαρτιο του 2009.
η αγορα και εγκατασταση(παραλληλα με την αγορα της pioneer kuro 5090H) του εγινε απο την MSG που διαφημιζει οτι μπορεις να πιασεις πολους δορυφορους.
ολα καλα στην αρχη ωσπου καποια στιγμη αρχισαν να αποσυντονιζονται καποια καναλια και επρεπε να κανω το ψαξιμο για τα δορυφορικα καναλια απο την αρχη(πραγμα αρκετα βαρετο και χρονοβορο).
τα καναλια χανονταν απο τους δορυφορους HELLASAT και ASTRA2(να σας πω οτι εχω διαλεξει να βλεπω τους εξης δορυφορους:hotbird,hellasat,astra1,astra2).
αφου καλεσα την εταιρεια ηρθε τεχνικος ο οποιος αποφανθηκε οτι αντιμετωπιζει προβλημα ο ενσωματομενος δορυφορικος δεκτης της τηλεορασης και ετσι αποφασισα να στειλω την τηλεοραση στο service.
η τηλεοραση επεστερψε απο το service χωρις να αντιμετωπιζει καποιο προβλημα ο δεκτης της(οπως ενημερωθηκα) και το ιδιο φαινομενο συνεχιζεται μεχρι τωρα.
τον τελευταιο καιρο δε συντονισα τα καναλια μονο απο τον hotbird και τον astra1 γιατι απο αυτους ειχα το πιο δυνατο σημα και ηθελα να δω αν θα το εμφανισει ξανα.
πριν απο λιγες μερες μου αποσυντονισε παλι τα καναλια αλλα αυτο που μου εκανε εντυπωση οτι αποσυντονιστηκε για πρωτη φορα το deluxe musik.
εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι πρεπει να φταιει η μικρη διαμετρος του πιατου εκτος αν παιζει κατι με τα lnb τα οποια δεν ξερω τι μαρκα ειναι ή να παιζει κατι με το diseuq4.1 ή τελος να φταιει το ασθενες σημα που κατεβαινει απο το πιατο στον δορυφορικο δεκτη με επακολουθο τον αποσυντονισμο των καναλιων.
το θεμα ειναι οτι εχω χασει την εμπιστοσυνη για να καλεσω παλι τεχνικο απο την MSG και δεν ξερω και κανενα καλο τεχνικο στην περιοχη μου(βυρωνας)που να χρησιμοποιει καλα lnb π.χ.mti white line ή fracaro για να τον καλουσα για να του ριξει μια ματια.
αυτο που με παραξενευει ειναι οτι οπως αναφερθηκε προηγουμενως απο φιλο εχοντας το ιδιο πιατο και με περισσοτερα lnb δεν αντιμετωπιζει κανενα προβλημα.
οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη.

Εχω το συγκεκριμένο πιάτο με 4 lnb απο το 2001. Εκτοτε έχω κάνει 3 μετακομίσεις και στις 3 έχω χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη εταιρεία που έκανε και την αρχική εγκατάσταση. Δεν αντιμετώπισα ποτέ το πρόβλημα που αναφέρεις. Θα σου πρότεινα να τους καλέσεις ξανά μιας και αυτοί είναι υπεύθυνοι να σου διορθώσουν το πρόβλημα.

-bye-

μπορεις να μου πεις αν χρησιμοποιεις εξωτερικο δορυφορικο δεκτη ή καποιον δεκτη ενσωματομενο σε τηλεοραση οπως εγω τον δορυφορικο δεκτη της pioneer?

παντως σε ευχαριστω πολυ.

Νομίζω είχαμε ανταλλάξει pm στο παρελθόν, φίλε.
Εχω πάνω από 2 χρόνια το wavefrontier T90 στην αρχή με 4 lnb και με αναβάθμιση που έκανα πριν μερικούς μήνες με 8 2πλά lnb.Και τις 2 φορές η MSG με εξυπηρέτησε άριστα.Ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα ούτε έχασα κανάλια.Χρησιμοποιώ 2 δέκτες Vantage τον 8000ts & τον 7100ts.
100% το πρόβλημα είναι του δέκτη της τηλεόρασης.

100% το πρόβλημα είναι του δέκτη της τηλεόρασης.
Προφανώς είναι θέμα δέκτη και όχι εγκατάστασης. Ποτέ κανένας δέκτης δεν έχει χάσει ρυθμίσεις, κανάλια ή οτιδήποτε άλλο από τη κακή συνεργασία ή ασυμβατότητα με το υπόλοιπο σύστημα λήψης.

Και βέβαια δεν δικαιολογείται αυτό που αναφέρεις manolara, και ειδικά να φταίει το πιάτο, το LNB, κλπ...
Δεν μπορεί να επηρρεάσει "η εγκατάσταση" το tuner της τηλεόρασής σου.

Η βλάβη είναι στην τηλεόραση.

μπορεις να μου πεις αν χρησιμοποιεις εξωτερικο δορυφορικο δεκτη ή καποιον δεκτη ενσωματομενο σε τηλεοραση οπως εγω τον δορυφορικο δεκτη της pioneer?

παντως σε ευχαριστω πολυ.

Χρησιμοποιώ εξωτερικούς δέκτες (και διάφορους μάλιστα) -bye-

Εγώ έχω το ίδιο πιάτο (Τ90) εγκατεστημένο από την ίδια εταιρία στο γραφείο μου στο κέντρο της Αθήνας (Χίλτον) και βλέπω τους ίδιους δορυφόρους. Χρησιμοποιώ όμως τον dm800 και ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα αντίστοιχο με αυτό που αναφέρεται στο παρόν νήμα.

Απο ολα οσα αναφερετε, δυο ειναι τα πιο πιθανα..
1. Δεκτης
2. Diseq
Μια δοκιμη με αλλο δεκτη ειναι μαλλον η προτεινομενη λυση.
Ακομα πιο απλα, εφοσον πιανει λιγο το χερι σου ειναι να βαλεις ενα συγκεκριμενο lnb κατευθειαν στη τηλεοραση και να παρακολουθησεις αν χανονται καναλια του συγκεκριμενου δορυφορου..
Αν δεν.. τοτε diseq..
Αν ναι, τοτε τηλεοραση και ισως και lnb.

Αν δεν έχει κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα ο δέκτης της τηλεόρασης, εμένα μου φαίνεται για ασυμβατότητα με diseqc ή με LNB. Μπορεί το ρεύμα που δίνει ο δέκτης της τηλεόρασης στο LNB να μην αρκεί για τα συγκεκριμένα LNB. Ή μπορεί το diseqc κάποιες φορές να μην ανταποκρίνεται. Έχω δει παρόμοια προβλήματα σε εγκαταστάσεις όπου με ένα δέκτη όλα έπαιζαν καλά και με άλλο όχι, χωρίς ο δέκτης να έχει κάποιο πρόβλημα.

το θεμα ειναι οτι η τηλεοραση εχει παει στο service της pioneer αποκλειστικα για αυτο τον λογο και μετα απο 3 βδομαδες παρακολουθηση με ενημερωσαν οτι η τηλεοραση δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα σε οτι αφορα τον αποσυντονισμο των καναλιων.
ο τεχνικος της εγκαταστασης που εχει ερθει δυο φορες λεει οτι δεν φταιει η εγκατασταση αλλα η τηλεοραση.
μπρος γκρεμος και πισω ρεμα, δεν μπορω να καταλαβω ποιος εχει δικιο και αυτη την στιγμη δεν μπορω να προβω σε αγορα εξωτερικου δορυφορικου δεκτη(γι' αυτο αλλωστε επελεξα την pioneer 5090H που ενσωματωνει δορυφορικο δεκτη).
το θεμα ειναι απο τα λεγομενα σας οτι προς τα εκει θα πρεπει να κινηθω μαλλον αλλα δεν ειμαι και σιγουρος οτι κανοντας αυτο το εξτρα εξοδο θα λυσω και τα προβληματα, γι'αυτο σκεφτομουν οτι ισως αν καλουσα καποιο καλο τεχνικο για να μου αλλαξει τα lnb και το diseqc με κατι επωνυμο ισως καταφερω κατι.
αν και παλι ξανασυμβει αποσυντονισμος τοτε θα φταιει ο δεκτης της τηλεορασης.

Αν δεν έχει κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα ο δέκτης της τηλεόρασης, εμένα μου φαίνεται για ασυμβατότητα με diseqc ή με LNB. Μπορεί το ρεύμα που δίνει ο δέκτης της τηλεόρασης στο LNB να μην αρκεί για τα συγκεκριμένα LNB. Ή μπορεί το diseqc κάποιες φορές να μην ανταποκρίνεται. Έχω δει παρόμοια προβλήματα σε εγκαταστάσεις όπου με ένα δέκτη όλα έπαιζαν καλά και με άλλο όχι, χωρίς ο δέκτης να έχει κάποιο πρόβλημα.

Αυτό είχα πάθει και εγώ.Σε έναν humax5400 έπαιζαν όλα κανονικά,ενώ σε έναν star sat δεν έπαιζε,με το ίδιο πιάτο lnb diseqc.

Όταν λέμε "αποσυντονισμός", τι εννοούμε ακριβώς?

Χάνονται τα κανάλια από την μνήμη?
Δεν χάνονται αλλά δεν έχουμε σήμα για να τα δούμε?

Κατά την άποψή μου πρέπει να κάνεις δύο δοκιμές.
α) Να συνδέσεις κάποιο lnb απευθείας με την tv, παρακάμπτοντας το diseqc για να δεις αν τελικά ενοχοποιείται το diseqc.
β) Να δανειστείς (αν είναι εφικτό κάποιον οποιοδήποτε εξωτερικό δορυφορικό δέκτη και να δοκιμάσεις να δεις τι γίνεται.

Όταν λέμε "αποσυντονισμός", τι εννοούμε ακριβώς?

Χάνονται τα κανάλια από την μνήμη?
Δεν χάνονται αλλά δεν έχουμε σήμα για να τα δούμε?

Κατά την άποψή μου πρέπει να κάνεις δύο δοκιμές.
α) Να συνδέσεις κάποιο lnb απευθείας με την tv, παρακάμπτοντας το diseqc για να δεις αν τελικά ενοχοποιείται το diseqc.
β) Να δανειστείς (αν είναι εφικτό κάποιον οποιοδήποτε εξωτερικό δορυφορικό δέκτη και να δοκιμάσεις να δεις τι γίνεται.

αποσυντονισμο εννοω οτι αφου αποθηκευσω τα δορυφορικα καναλια στην τηλεοραση μετα απο ενα διαστημα που κειμενεται απο 15-20 ημερες,αυτα χανονται απο την λιστα με τα αγαπημενα και γενικοτερα δεν μπορω να τα δω με αποτελεσμα να χρειαζεται διαγραφη ολων των καναλιων και συντονισμος παλι απο την αρχη.
δεν ξερω μηπως οταν εχει συννεφια αυτο μπορει να βοηθαει στον αποσυντονισμο των καναλιων,αλλα την προηγουμενη εβδομαδα που ειχε κακοκαιρια δεν παρατηρησα κατι.

αποσυντονισμο εννοω οτι αφου αποθηκευσω τα δορυφορικα καναλια στην τηλεοραση μετα απο ενα διαστημα που κειμενεται απο 15-20 ημερες,αυτα χανονται απο την λιστα με τα αγαπημενα και γενικοτερα δεν μπορω να τα δω με αποτελεσμα να χρειαζεται διαγραφη ολων των καναλιων και συντονισμος παλι απο την αρχη.
δεν ξερω μηπως οταν εχει συννεφια αυτο μπορει να βοηθαει στον αποσυντονισμο των καναλιων,αλλα την προηγουμενη εβδομαδα που ειχε κακοκαιρια δεν παρατηρησα κατι.

Προφανώς ο ενσωματωμένος δέκτης της τηλεόρασης αν δε μπορέσει να λοκάρει σε μία συχνότητα, την διαγράφει (τελείως χαζό σαν δυνατότητα - κοίταξε μήπως κάπου έχει καμία επιλογή γι' αυτό να απενεργοποιείται). Σίγουρα ένα κανάλι που σήμερα το πιάνεις μπορεί αύριο να μη το πιάνεις (πχ αν είναι οριακό και βρέχει) και είναι χαζό να το διαγράφει ο δέκτης. Δοκίμασε το εξής: κάνε αναζήτηση καναλιών, και μετά αφού τα έχει βρει, βγάλε τελείως το καλώδιο της κεραίας και προσπάθησε να συντονιστείς σε κάποια αποθηκευμένα κανάλια. Μετά ξαναβάλε το καλώδιο της κεραίας και δες αν τα έχει διαγράψει. Αν τα έχει διαγράψει, απλώς το λογισμικό του ενσωματωμένου δέκτη είναι για τα μπάζα.

φιλε manolara με τον δεκτη που σου έδωσα δεν δοκίμασες ?

τον έχεις στην κατοχή σου κάνα τρίμηνο τώρα,δεν ασχολήθηκες καθόλου μαζί του για να καταλάβεις εάν φταίει η εγκατάσταση η ο δεκτης τις τηλεοράσεις ?

και εγώ έχω wave 4 χρονια τώρα από msg και δεν έχω κανένα πρόβλημα με 10 lnb και παλιότερα το δούλευα με τον δεκτη που δανειστικές με 6 lnb

Πες στον τεχνικό της MSG να έρθει με ένα δέκτη και να σου δείξει ότι δουλεύει, αλλιώς τσέκαρέ το με ένα δέκτη μόνος σου. Μόνο τότε θα είσαι σίγουρος ότι φταίει η TV ή η εγκατάσταση.
Από εκεί και πέρα συμφωνώ με malakoudi. Πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα συνεργασίας TV με εντολές DiSEqC. Γενικά οι ενσωματωμένοι δορυφορικοί δέκτες στις TV δεν είναι για πολλά - πολλά. Τσέκαρες επισης τις μνήμες της TV σου. Μήπως δεν υπάρχει χώρος για αποθήκευση πολλών δορυφόρων και tps στη βάση δεδομένων;
Περιμένουμε νέα σου...

Πες στον τεχνικό της MSG να έρθει με ένα δέκτη και να σου δείξει ότι δουλεύει, αλλιώς τσέκαρέ το με ένα δέκτη μόνος σου. Μόνο τότε θα είσαι σίγουρος ότι φταίει η TV ή η εγκατάσταση.
Από εκεί και πέρα συμφωνώ με malakoudi. Πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα συνεργασίας TV με εντολές DiSEqC. Γενικά οι ενσωματωμένοι δορυφορικοί δέκτες στις TV δεν είναι για πολλά - πολλά. Τσέκαρες επισης τις μνήμες της TV σου. Μήπως δεν υπάρχει χώρος για αποθήκευση πολλών δορυφόρων και tps στη βάση δεδομένων;
Περιμένουμε νέα σου...

οταν ειχε παρουσιαστει για πρωτη φορα το προβλημα και αφου η τηλεοραση ειχε γυρισει απο το service(για να ελεγθει τυχον προβλημα του δεκτη)αρχισα να ενοχλω το pioneer center απ' οπου αγορασα την τηλεοραση.
εκει με την βοηθεια του κ.Γιωργου και ενος φιλου του μου ειπαν οτι αφου η τηλεοραση δεν εχει καποιο προβλημα, τοτε πρεπει να φταιει το lnb ή το diseqc.
για αυτο σκεφτομουν να καλουσα καποιον αλλο τεχνικο να μου αλλαζε τα 4 lnb και το diseqc με κατι αλλο,καλο και επωνυμο.
βεβαια δεν ξερω αν αυτο και μονο θα αρκουσε για να λυσει το προβλημα μου.
p.s.
ισως να ειναι βλακεια αυτο που ρωταω αλλα θα μπορουσε να επηρεαζει την λειτουργια του δεκτη η διαβολοκαρτα?

Προφανώς ο ενσωματωμένος δέκτης της τηλεόρασης αν δε μπορέσει να λοκάρει σε μία συχνότητα, την διαγράφει (τελείως χαζό σαν δυνατότητα - κοίταξε μήπως κάπου έχει καμία επιλογή γι' αυτό να απενεργοποιείται). Σίγουρα ένα κανάλι που σήμερα το πιάνεις μπορεί αύριο να μη το πιάνεις (πχ αν είναι οριακό και βρέχει) και είναι χαζό να το διαγράφει ο δέκτης. Δοκίμασε το εξής: κάνε αναζήτηση καναλιών, και μετά αφού τα έχει βρει, βγάλε τελείως το καλώδιο της κεραίας και προσπάθησε να συντονιστείς σε κάποια αποθηκευμένα κανάλια. Μετά ξαναβάλε το καλώδιο της κεραίας και δες αν τα έχει διαγράψει. Αν τα έχει διαγράψει, απλώς το λογισμικό του ενσωματωμένου δέκτη είναι για τα μπάζα.

ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου,
θα προσπαθησω να το κανω οποτε βρω ελευθερο χρονο ή αν με προλαβει κανενας καινουργιος αποσυντονισμος καναλιων.

και παλι σ' ευχαριστω.