Τι γίνεται με τα ελτα ?

D I M __ Z

AVClub Fanatic
27 June 2006
11,106
Ελλάδα
τον τελευταίο μήνα δύο παραγγελίες από αμερική δεν έχουν φτάσει ακόμα,

τρόπος αποστολής usps priority (κωδικός αποστολή με πρόθεμα LJ ....), συνήθως παραλαμβάνω μέσα σε 10-15 ημέρες ...

φυσικά έχω ανοίξει case στο ebay ..

έχω μιλήσει με τον ταχυδρόμο, με το ταχυδρομείο και με το κέντρο διανομής ..... τίποτα ...., όσα έχουν προθεμα lj δεν είναι ενάριθμα και δεν παρακολουθούνται ηλεκτρονικά (track) ..

ψάχνοντας πριν λίγο έπεσα πάνω σε ένα σχετικό νήμα στο insomnia
(http://www.insomnia.gr/topic/463027-ελτα-έχετε-πρόβλημα-τώρα-τελευταία/),

φαίνεται πως τους τελευταίους 2 μήνες περίπου έχουν αυξηθεί τα κρούσματα ....

τι στο καλό μπορεί να συμβαίνει ?

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
Re: τι γίνεται με τα ελτα ?

20 μέρες και κάτι ψιλά.....

Δεν έχω χάσει κάτι, αν και ένα δέμα απο Αγγλία έχει αργήσει υπερβολικά....

ultimatum

Established Member
21 February 2011
276
Απάντηση: τι γίνεται με τα ελτα ?

Παρομοίως και εγώ χρειάσθηκε να περιμένω έως και 7-10 ημέρες περισσότερο από το αναμενόμενο, αλλά τελικά ευτυχώς ήρθαν όλα.
Πιθανολογώ πως έπαιξαν μεγάλο ρόλο οι απεργίες το τελευταίο διάστημα, αν και αυτό δεν αρκεί για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη λειτουργία τους....

D I M __ Z

AVClub Fanatic
27 June 2006
11,106
Ελλάδα

το ένα δέμα έφυγε από αμερική στις 29/9 ....
κανονικά έπρεπε μέχρι τις 15/10 max να είναι εδώ ...

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια

το ένα δέμα έφυγε από αμερική στις 29/9 ....
κανονικά έπρεπε μέχρι τις 15/10 max να είναι εδώ ...

Βγάλε τις εργάσιμες....

Αυτή την εβδομάδα πρέπει να το πάρεις..... Αλλά λόγω απεργιών....χλωμό σε κόβω.....

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,223

Και εγώ δέμα από Αμερική USPS priority με tracking... εστάλει 11/10 έφτασε Ελλάδα 18/10, έγραψαν ΨΕΜΑΤΑ ότι δεν με βρήκαν και στο χαρτί της ειδοποίησης ενώ είχε πάνω ημερομηνία 18... έγραφε ΠΡΩΤΗ ειδοποίηση και μου παρεδόθη (η ειδοποίηση 29/10) με ημερομηνία κάτω 29/10... πως είναι δυνατόν πάνω να γράφει 18 και κάτω 29... το λιβανίζανε τόσες μέρες?

Addressee not available - Will attempt delivery on next working day
October 18, 2012, 10:06 am
GREECE
International Parcels
Processed Through Sort Facility
October 17, 2012, 10:18 am
GREECE
Processed Through Sort Facility
October 15, 2012, 12:14 pm
ISC MIAMI FL (USPS)
Arrived at Sort Facility
October 15, 2012, 12:13 pm
ISC MIAMI FL (USPS)
Processed through USPS Sort Facility
October 14, 2012, 4:50 pm
MIAMI, FL 33112
Depart USPS Sort Facility
October 14, 2012
ATLANTA, GA 30320
Processed at USPS Origin Sort Facility
October 12, 2012, 7:00 am
ATLANTA, GA 30320
Dispatched to Sort Facility
October 11, 2012, 6:26 pm
SUWANEE, GA 30024
Acceptance
October 11, 2012, 5:45 pm
SUWANEE, GA 30024
Electronic Shipping Info

Δεν είναι η πρώτη φορά... τα τελευταία δύο χρόνια διαπιστώνω απίστευτες καθυστερήσεις, δύο φορές χαμένα δέματα, μου έστειλα πίσω δύο χωρίς να λάβω ειδοποίηση, και ξαναπλήρωσα όλα τα ταχυδρομικά, κακή συμπεριφορά, ταχυδρόμους να μην περνάνε καν από γειτονιές, επειδή βαριούνται... απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κατάσταση...

Φάρμακα για τους γονείς μου που δεν είχαν τα φαρμακεία... έκαναν 20 μέρες... (Από Ευρώπη...)

Πήγα στο τμήμα δεμάτων διαμαρτυρήθηκα (κυρίως για τα φάρμακα και τους έδειξα το δέμα με τα φάρμακα...και ενώ είχαν επιθετική διάθεση επειδή φώναζα... κάλ,αραν και ζήτησαν συγνώμη...), έφτιαξαν τα πράγματα για μερικούς μήνες και μετά πάλι τα ίδια...

Στον χώρο που λαμβάνω το ταχυδρομείο μου, υπάρχει προσωπικό παραλαβής 12 ώρες την ημέρα, έλεος πια... δεν με βρίσκουν... τα ψέματα που λένε κάποια ανθρωπάκια...

Το ταχυδρομείο είναι ιερό πράγμα... ζούμε δυστυχώς εποχές που όλα καταλύονται...

Last edited:

PanMan

Moderator
Staff member
19 June 2006
9,274
Νεο Ψυχικο

Δεν φταινε μονο τα ΕΛΤΑ. Αγγλος πωλητης (απο τους πλεον αξιοπιστους) απο τον οποιο αγοραζω pvc για τα βινυλια για πρωτη φορα καθυστερησε δεμα του πανω απο μηνα. Επικοινωνησα μαζι του και μου ειπε οτι ειναι θεμα royal mail. Παρελαβα σε 1 μηνα και 2 ημερες...

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
98,979
Εκεί ψηλά.....

έχω μιλήσει με τον ταχυδρόμο, με το ταχυδρομείο και με το κέντρο διανομής ..... τίποτα ...., όσα έχουν προθεμα lj δεν είναι ενάριθμα και δεν παρακολουθούνται ηλεκτρονικά (track) ..

Δημητρη πληρωσες για συστημενο ή για απλο ταχυδρομειο ?

Τελη αυγουστου ειχα παρομοια περιπτωση που ειχα σκασει για 30 γραμμαρια βαρος φακελου 26$ και φυσικα δεν εφτασε ποτε.

Αλλα ηταν υποχρεωμενος να το στειλει συστημενο και προτιμησε να τσεπωσει την διαφορα μη ξεροντας οτι τα LJ απαξ και αφησουν τις ΗΠΑ δεν εχουν πλεον παρακολουθηση.

Και φυσικα με αποζημιωσε, ειναι πολυ αυστηροι σε αυτο το θεμα οι ebay-paypalιστες.

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
98,979
Εκεί ψηλά.....

Δεν φταινε μονο τα ΕΛΤΑ. Αγγλος πωλητης (απο τους πλεον αξιοπιστους) απο τον οποιο αγοραζω pvc για τα βινυλια για πρωτη φορα καθυστερησε δεμα του πανω απο μηνα. Επικοινωνησα μαζι του και μου ειπε οτι ειναι θεμα royal mail. Παρελαβα σε 1 μηνα και 2 ημερες...

Που τα Royal mail εχουν την πιο γρηγορη παραδοση στην Ελλαδα.

Μετα βιας περνανε τις 4-5 μερες.

arial

Established Member
17 February 2011
214

Και εγώ έχω παρατηρήσει μεγάλες καθυστερήσεις κυρίως σε αποστολές μικροδεμάτων από αγορές που έκανα μέσω εβαυ . Μάλιστα σε 2-3 περιπτώσεις δεν τα έλαβα ποτέ καιευτυχώς που οι πωλητές δέχτηκαν να μου τα ξαναστείλουν. Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι στα ελληνικά ταχυδρομεία και στις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού. Έχω παρατηρήσει ότι πλέον στην πολυκατοικία μου ο ταχυδρόμος φέρνει γράμματα 1 έως 2 φορές την εβδομάδα. Η κατάσταση είναι απελπιστική.

jim...

Moderator
Staff member
22 February 2008
24,751
Μπακοτσιάνος...

Έγω έχω κόψει τις πολλές δοσοληψίες με το εξωτερικό απ'όταν "χάθηκε" προπερσι ένας φακός από αγγλία.
Την είχα ακούσει κι όλας αλλά ευτυχώς που ήταν μικρής αξίας. Μάλιστα είχα βάλει και αρνητική αξιολόγηση και με είχε μπλοκάρει η συγκεκριμένη εταιρία.

Το είχα ξαναδηλώσει ότι τα ελληνικά ταχυδρομεία είναι μακράν η χειρότερη υπηρεσία πλέον (υπάρχει και άλλο νήμα για τα ελτά εδώ μέσα) αλλά πολλοί έπεσαν να με φάνε ότι εξυπηρετήθηκαν όποτε χρειάστηκε τέλεια.

Εμένα μόνο και μόνο όταν ξέρω πως ο ταχυδρόμος μαζεύει την αλληλογραφία σπίτι του καθημερινά και τη μοιράζει όλη μαζί κάθε Παρασκευή, μου φτάνει.

analyze_it

AVClub Addicted Member
15 July 2008
1,798

Έχω αγοράσει 2 προϊόντα από εξωτερικό από τις αρχές Σεπτέμβρη. ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΑ.....

skysound

Supreme Member
28 January 2007
7,158
Θεσσαλονίκη

Μεσα σε μια βδομαδα φτανουν Ελλαδα απο Αγγλια,
και για 15 μερες βολοδερνουν απο κεντρο διανομης σε ταχυδρομειο και ταναπαλιν.
Αν κανετε τρακινγκ θα παθετε τη πλακα σας.
Π.χ. για μια συνοικια της Θεσσαλονικης
μεσολαβουν καμια δεκαρια ταχυδρομικοι σταθμοι
που ολοι προσθετουν μια μερα καθυστερηση.

Στέλιος Π.

Supreme Member

Εχω μερικους μηνες να ψωνισω απ' εξω, απο τον Αυγουστο, αλλα τουλαχιστον απο Κινα ερχονται ολα στην ωρα τους (οκ οκ περιπου).

Απο Αμερικη παντα εχω ειτε καθυστηρηση ειτε απωλεια...

ultimatum

Established Member
21 February 2011
276

Μήπως τελικά η λύση είναι να επιλέγουμε την αποστολή ως συστημένο ή τουλάχιστον έτσι ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε την πορεία του ?
Ίσως δεν αξίζει τον κόπο για φθηνά προϊόντα, αλλά για τα υπόλοιπα....

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,223

Εννοείται συστημένο με tracking number...όταν η αξία του είναι πάνω από κάποιο ποσό που να δικαιολογεί τα εξτρά ταχυδρομικά... με συστημένο θα έχουν μεγάλο πρόβλημα αν χαθεί... άσε που δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο...

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια

Για καθυστερήσεις απο Αγγλία, βγάλτε έξω τις ημερομηνίες που ήταν μέσα στην Ολυμπιάδα.... Εκεί δεν έφευγε τίποτα στην ώρα του......ή και καθόλου....

Να σημειώσω οτι ΠΟΤΕ δεν είχα πρόβλημα με τα ΕΛΤΑ τα τελευταία 2 χρόνια..... Τώρα έχει υπάρξει πρόβλημα....και δεν γνωρίζω που οφείλεται....

D I M __ Z

AVClub Fanatic
27 June 2006
11,106
Ελλάδα

εδώ και 6-7 χρόνια που αγοράζω από ebay μόνο μία φορά χάθηκε δέμα (ένας μεγάλος πυκνωτής) , κρίνοντας όμως και από το νήμα στο Insomnia τους τελευταίους δύο μήνες υπάρχει σοβαρό θέμα,

δεν ξέρω αν είναι θέμα ελτα, μπορεί να είναι και τελωνείου ...

η λύση του συστημένου είναι η πλεόν ενδεδειγμένη, αλλά αφορά αποστολές κάποιας αξίας,
αν είναι για ένα αντικείμενο των 5 ευρώ να πληρώνεις 20 και 30 ευρώ μεταφορικά για να μην χαθεί τότε το χάσαμε το τόπι ........

Ίσως να'μαι λίγο εκτός θέματος, πάντως για τουλάχιστον τους τελευταίους 12 μήνες πριν φύγω, η σχέση μου με τα ΕΛΤΑ είχε ξαναγίνει αυτή που ήταν παλιά στα χωριά:

Πήγαινα "από κει" κάθε βδομάδα να κοιτάξω αν υπήρχε γράμμα ή πακέτο για μένα, γιατί αλλιώς, ταχυδρόμο βλέπαμε στην καλύτερη κάθε 15 μέρες, όπου μας έφερνε λογαριασμούς είτε ήδη ληγμένους, είτε λήγοντες άμεσα. Ειδικά στην περίπτωση λοιπόν που περίμενα κάτι αξίας, δεν το ρίσκαρα.

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
98,979
Εκεί ψηλά.....

Αν δεν ειναι συστημενο τοτε το paypal δεν σε δικαιωνει αν ζητησεις αποζημιωση.

Ενας δανος καποτε που του επεστρεψα ενα πανακριβο τηλεφακο μου το επαιζε τρελιτσα οτι δεν τον παρελαβε.

Ευτυχως ομως η Δανικη ταχυδρομικη υπηρεσια μου εδινε προσβαση στο tracking number μεχρι και αντιγραφο της ηλεκτρονικης υπογραφης του παραληπτη και ετσι την πατησε....