Τη γνώμη σας για αυτοκίνητο.

drioannis

Established Member
19 June 2006
272
Αποφάσισα μετά από πολύ σκέψη να αγοράσω ένα αυτοκίνητο στην τιμή των 13500-14500 περίπου.Είμαι μεταξύ των παρακάτω:
Peogeut 207 1.4 90PS
Renault Clio 1.4 100PS
Suzuki Swift
Opel Corsa(new) 1.4 90PS
VW Polo 1.4 100PS

Για πείτε μου μία γνώμη.Έχετε εμπειρίες με αυτές τις εταιρίες?Δυστηχώς προέρχομαι από την υπέροχη γενιά των Peogeut 106 GT-Citroen Saxo VTS(πραγματικά φοβερο αμαξάκι) και ξέρω ότι θα "σπαστώ" από τις επιδόσεις.

drioannis said:
Αποφάσισα μετά από πολύ σκέψη να αγοράσω ένα αυτοκίνητο στην τιμή των 13500-14500 περίπου.Είμαι μεταξύ των παρακάτω:
Peogeut 207 1.4 90PS
Renault Clio 1.4 100PS
Suzuki Swift
Opel Corsa(new) 1.4 90PS
VW Polo 1.4 100PS

Για πείτε μου μία γνώμη.Έχετε εμπειρίες με αυτές τις εταιρίες?Δυστηχώς προέρχομαι από την υπέροχη γενιά των Peogeut 106 GT-Citroen Saxo VTS(πραγματικά φοβερο αμαξάκι) και ξέρω ότι θα "σπαστώ" από τις επιδόσεις.

Μόνο mini cooper φίλε μου.

Εγώ οδήγησα το καινούργιο focus 1.6 το οποίο είναι θαυμάσιο αυτοκίνητο, ευρύχωρο, σχετικά σβέλτο αλλά μέχρι να φτάσω στη Θεσσαλονίκη... με είχε πάρει ο ύπνος.
Δε μπορώ έτσι.
Εγώ έχω μάθει όταν μπαίνω στη στροφή να σημαδεύω και να πατάω γκάζι, να ακούω τον κινητήρα να μουγκρίζει και να αισθάνομαι όταν πατάω κέρμα αν είναι κορώνα ή γράμματα... :D

106 gti....μέχρι να λιώσει!

Κακαλιός Στέργιος said:
Εγώ έχω μάθει όταν μπαίνω στη στροφή να σημαδεύω και να πατάω γκάζι, να ακούω τον κινητήρα να μουγκρίζει και να αισθάνομαι όταν πατάω κέρμα αν είναι κορώνα ή γράμματα... :D
Ωχ... πού κινείσαι γενικώς; Να ξέρω να πηγαίνω από άλλο δρόμο...:eek: :p

Λητή, Λαγκαδά, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κατερίνη.
Μη φοβάσαι ρε, όταν έχει κόσμο στο δρόμο δε κάνω βλακείες.
Και ποτέ όταν έχω κόσμο μέσα στο αυτοκίνητο (εκτός και αν το θέλει ο ίδιος...).

Κακαλιός Στέργιος said:
Λητή, Λαγκαδά, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κατερίνη.
Μη φοβάσαι ρε, όταν έχει κόσμο στο δρόμο δε κάνω βλακείες.
Και ποτέ όταν έχω κόσμο μέσα στο αυτοκίνητο (εκτός και αν το θέλει ο ίδιος...).
Ουφ... εντάξει Ari μακριά είσαι :p

Εγω θα διάλεγα Clio απο τα πιο αξιόπιστα, κια με τη μεγαλύτερη ιπποδύναμη.

Eγώ έχω clio εδώ και 3 χρόνια. Όλα τα λεφτά, σχεδόν κανένα πρόβλημα. Tο είχα ψάξει άπειρα και μέσω φίλων σε πολύ γνωστά περιοδικά. Clio και πάλι Clio. Bέβαια και το Corsaκι που το είδα πηγαίνοντας με μια φίλη που θέλει να πάρει και αυτή κάτι, καλό ήταν.

Ρε ολα τα καινουρια ειναι πολυ ωραια. Δε θα μεινει κανεις απογοητευμενος. Με το γκαζι θα μεινεις σιγουρα αλλα τι να γινει...

Κι εγω Clio θα προτιμουσα. Εχω μια ιδιαιτερη συμπαθεια στο Clio. Παντως μπηκα προσφατως σε Suzuki Swift και εμεινα εκπληκτος. Δεν το περιμενα πως θα ειχαν κανει τετοιες ωραιες αλλαγες παντου. Δειχνει πιο νεανικο και παιχνιδιαρικο. Κανε ενα μικρο test drive και δες ποιο σου καθεται καλυτερα

konnos said:
Ρε ολα τα καινουρια ειναι πολυ ωραια. Δε θα μεινει κανεις απογοητευμενος. Με το γκαζι θα μεινεις σιγουρα αλλα τι να γινει...

Κι εγω Clio θα προτιμουσα. Εχω μια ιδιαιτερη συμπαθεια στο Clio. Παντως μπηκα προσφατως σε Suzuki Swift και εμεινα εκπληκτος. Δεν το περιμενα πως θα ειχαν κανει τετοιες ωραιες αλλαγες παντου. Δειχνει πιο νεανικο και παιχνιδιαρικο. Κανε ενα μικρο test drive και δες ποιο σου καθεται καλυτερα

Aν θυμάμαι καλά όμως από ποιότητα υλικών είναι όλο πλαστικούρα.

drioannis said:
Peogeut 207 1.4 90PS
Renault Clio 1.4 100PS
Suzuki Swift
Opel Corsa(new) 1.4 90PS
VW Polo 1.4 100PS

Είναι πολύ δεσμευτική η λίστα που παρουσιάζεις ωστόσο το budget, είναι που κρίνει την αγορά και πρέπει να το σεβαστούμε. Προσωπική εκτίμηση ως car fleet administrator, σε πολυεθνική ( & πίστεψέ με οι άνθρωποι κάνουν πολλά χιλιόμετρα )-δεν έχουμε ποτέ αγοράσει γαλλικό αυτοκίνητο. Οι επιλογές μου θα ήταν με σειρα:
1.Opel Corsa(new) 1.4 90PS, ίσως να έχει και την καλύερη μεταπωλητική αξία εάν αυτό σε ενδιεφέρει.
2.VW Polo 1.4 100PS,
3.Suzuki Swift
4.Renault Clio 1.4 100PS
5.Peogeut 207 1.4 90PS.
Πάντως μήπως θα πρέπει να διευρύνεις λίγο την γκάμα;

Tα γαλλικά πάντως φίλε είναι πολύ καλά! Eσείς μπορεί να μην έχετε αγοράσει λόγω της πολιτικής της εταιρίας κιόλας ε? Kάποιος λόγος θα υπάρχει.

Εγω εχω το Mitsubishi colt 1.3 5d 06
αν καταλαβα καλα θες κατι ψιλογρηγορο δες το Colt CZT (Turbo)
main_19_1.jpg

εγω με το απλο ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

μακρια απο το corsa και γενικα opel :mad:

κοιταξε σε ιαπωνεζικο YARIS,SIRION,COLT,JAZZ

ειναι πολυ μεγαλυτερα απο μεσα απ' οτι φαινονται απο εξω ;) και δεν χαλανε σαν τα αλλα :D

Το να λεμε μακρια απο μια μαρκα ειναι τουλαχιστον περιεργο. Καθε αυτοκινητο εχει την δικη του αξια για τον καθε αγοραστη. Παντως το μονο με καλη ποιοτητα εσωτερικου ειναι το Golf. Παντως επιμενω πως θα σε παροτρεινα να παρεις το Clio. Εννοειται test drive ε; Μπορει να μην σ αρεσει τι να κανουμε...

το λεω απο πειρα και το τι βλεπω

το αμαξι το εχω σχεδον 10 χρονια αναγκαστικα :mad: με ουκ ολιγα προβληματα απο την αρχη και να ηταν μονο το δικο μου:( για πληροφοριες π.μ.;)

Συμφωνω με την αποψη οτι τα γιαπωνεζικα ειναι γενικα απροβληματιστα αλλα
σε γενικα πλαισια τα γερμανικα ειναι ασφαλεστερα,τα γαλικα ειναι ομορφα και ανετα(αναρτηση) τα ιταλικα ειναι σπορτιφ.
Τελικα οπως παντα ειναι θεμα προτεραιωτητων οπως ειπε και ο Αρχιτεκτονας στον Neo.

Μετά απο 106gti η Rallye δύσκολα να ευχαριστηθείς άλλο αμάξι ειδικά στην χρηματική κατηγορία που στοχεύεις.
Πάντως θα πήγαινα για ευρωπαικό αμάξι μάλλον το νέο clio από αυτά που αναφέρεις.

Oxi kai ta Giaponezika aproblnmatista!
Apla exoun kalo service!
Ta gallika omorfa?????????(aneta isos)
Ta Italika sportiv?????????Gia pes mou poia?
Ta Germanika asfalei??????????? 5 asteria meta apo polla xronakia apo allous(Galous, Giaponezous klp)
H my8ologia zei kai basileuei ekei kato blepo!
Spiros

Απάντηση: Re: Τη γνώμη σας για αυτοκίνητο.

Palimpsest said:
Oxi kai ta Giaponezika aproblnmatista!
Apla exoun kalo service!
Ta gallika omorfa?????????(aneta isos)
Ta Italika sportiv?????????Gia pes mou poia?
Ta Germanika asfalei??????????? 5 asteria meta apo polla xronakia apo allous(Galous, Giaponezous klp)
H my8ologia zei kai basileuei ekei kato blepo!
Spiros

Ρε φιλαράκ, πες μας τι χαρακτηριστικά πιστεύετε ότι έχουν τα τουτουτ εκεί πάνω?
Ειλικρινά δηλαδής, ούτε σε ένα δε πέσαμε μέσα?