"Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι?" ή αλλιώς "ο πρώτος μου προβολέας"

"Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι?" ή αλλιώς "ο πρώτος μου προβολέας"

Για όσους παρακολουθούν τις αγγελίες θα σας είναι ήδη γνωστό.

Παρέλαβα μόλις εχθές τον πρώτο μου προβολέα, μεταχειρισμένο από μέλος του avclub.
Για τον Sony VPL-HS50 ο λόγος.

Το σκεφτόμουν από καιρό, αλλά δεν ήθελα να δώσω τα λεφτά που ζητούσαν οι καινούργιοι περισσότερο γιατί δεν έχω πολύ χρόνο να βλέπω πολλές ταινίες (και σύντομα δε θα έχω σχεδόν καθόλου).
Οπότε η αγγελία του φίλου με βόλεψε αρκετά.

Παρέλαβα το προβόλι σε πολύ καλή κατάσταση, χωρίς σκόνες και με λίγες δαχτυλιές στο φακό (πταίσμα), με 617 ώρες στη λάμπα (και όχι "γύρω στις 500" που ισχυριζόταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης).
Ακόμη και το φίλτρο αέρα που είχε ήταν πολύ καθαρό, και το κυριότερο δε μύριζε καπνίλα.

Η ποιότητα κατασκευής του δεν με ενθουσίασε, αλλά νομίζω ότι είναι πιο καλή από τους epson του χιλιάρικου.

Συνδέοντάς τον με το HTPC του Μελίδη (αλλά και με το PS3) παρατηρήσαμε ότι όταν του δίνεις την native ανάλυση (1280χ720) κόβει πολύ από την εικόνα γύρω-γύρω. Και δυστυχώς οι ελλειπείς του ρυθμίσεις δεν σου επιτρέπουν να το διορθώσεις αυτό. Αργότερα είδα κάτι άρθρα στο ίντερνετ που το αναφέρουν αυτό ως πρόβλημα του συγκεκριμένου προβολέα.

Η εικόνα του ήταν για μένα πολύ καλή. Ειλικρινά δε περίμενα να παίζει τόσο καλά προβολέας 2-3 ετών. Μου άρεσε το μαύρο του και η κίνηση του. Φυσικά και δεν κάτσαμε να το ψυρίσουμε το πράμα, έχω να σας πρήξω αρκετά, αργότερα όταν βρω το χρόνο!

Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Το μόνο που ελπίζω είναι να μη πάθει τίποτα η λάμπα του, γιατί με τις 2000+ ώρες που απομένουν θεωρητικά είμαι καλυμμένος για πολύυυυυυ καιρό ακόμα.
Εκτός και αν μου πέσουν τίποτα φράγκα και κάθομαι όλη μέρα να βλέπω ταινίες.

Θα τα λέμε πιο συχνά απο εδώ.

ΥΓ: καταρχήν τον έχει κανένας άλλος εδώ μέσα? για να ακούσω hints and tips... -bye-

Re: "Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι?" ή αλλιώς "ο πρώτος μου προβολέας"

Φιλε Στεργιο χαιρομαι που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μπηκες στον κοσμο μας.Για τις ωρες που λες οτι εχει το μηχανημα (μιας και τον αγορασες απο εμενα )δεν εχω παρα να σου ζητησω συγνωμη.Το σημαντικο ειναι οτι ειναι πραγματικες (δεν εχει γινει ποτε reset στις ωρες του).Το μηχανημα ηταν φιλου μου που αναβαθμισε σε 8720 ( Ο Τακης Σωτηροπουλος γνωριζει την περιπτωση - ηταν να παρει τον δικο του αλλα...πηγε σε καινουργιο) και ανελαβα να πουλησω τα παλια του μηχανηματα (βλεπε 1910 και da-lite).Μου ειχε πει οτι ειχε καμια 500αρια ωρες και αυτο εγραψα και την αγγελια.Δυστυχως δεν βρηκα χρονο να συνδεσω τον προβολεα και να διαβασω ακριβως τις ωρες του.Παντως ηξερα και γιαυτο τον περιεγραψα ως αριστη κατασταση το οτι ο φιλος μου δεν καπνιζει και οτι το μηχανημα δουλευε με UPS ( βλεπε λαμπα χωρις σκαμπανεβασματα τασης )και στημενο αψογα απο εμενα στον χωρο του.Καλες θεασεις (προσπαθησε να μην κανεις τις ωρες 1000 την επομενη εβδομαδα..-bye- )

Απάντηση: "Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι?" ή αλλιώς "ο πρώτος μου προβολέας"

Στέργιο καλόριζικος ο 1ος σου προβολέας. -bye-
Ανέβασε κάποια στιγμή καμιά φωτογραφιούλα να δούμε τι ετσί.

Να προσθεσω (και περιμενω σχολια σας) οτι οι λαμπες της sony ειναι απο τις μοναδικες οι οποιες δεν χανουν πανω απο 20% φωτεινοτητα μεχρι και το τελος της ζωης τους.Αυτο το λεω απο προσωπικη εμπειρια απο HS20 που ειχα και ειχε παιξει 2500 ωρες με την ιδια λαμπα.Ασε που τον πουλησα (σε γνωστο μου)και δεν εχει ακομη αλαχτει λαμπα στο μηχανημα.Ενω στον 600 και στον 700 που ειχα μετα τις 250-280 ωρες η λαμπα του ειχε πεσει πανω απο 30-40%.Αν καποιος γνωριζει ας δωσει τα φωτα του.Τι μαρκα ειναι οι λαμπες που φορανε οι sony και τι οι epson?

Στέργιο καλορίζικος!!!

Συνδέοντάς τον με το HTPC του Μελίδη (αλλά και με το PS3) παρατηρήσαμε ότι όταν του δίνεις την native ανάλυση (1280χ720) κόβει πολύ από την εικόνα γύρω-γύρω.

Φαντάζομαι ότι όταν λες "κόβει εικόνα" εννοείς ότι μικραίνει η επιφάνεια προβολής, όχι ότι cropάρει την εικόνα αφαιρώντας περιεχόμενο... Αυτό στο κάνει σε όλες τις συχνότητες; Εμένα ο epson το κάνει όταν του δίνω 85Hz, ενώ όταν του δίνω 60Hz βγάζει όλο το πλάτος που μπορεί...

Απάντηση: Tο σκέφτηκες καλά;...

Στέργιε, το σκέφτηκες καλά;!

Δεν σου έφταναν δηλαδή, η «γλυκύτητα και αναλυτικότητα» των υψηλών, η «μουσικότητα και σαφήνεια» των μεσαίων, η «ταχύτητα και ατάκα» των χαμηλών συχνοτήτων, το μέγεθος (πλάτος, βάθος, ύψος) της στερεοφωνικής εικόνας, η «σαφήνεια και ο διαχωρισμός» των μουσικών οργάνων;;;

Τώρα θέλεις να μπλέξεις και με τον Σωτηρόπουλο και τον Κεφάλα;

Για ξανασκέψου το…

.........

Για τον Sony VPL-HS50 ο λόγος.

............

Συνδέοντάς τον με το HTPC του Μελίδη (αλλά και με το PS3) παρατηρήσαμε ότι όταν του δίνεις την native ανάλυση (1280χ720) κόβει πολύ από την εικόνα γύρω-γύρω. Και δυστυχώς οι ελλειπείς του ρυθμίσεις δεν σου επιτρέπουν να το διορθώσεις αυτό. Αργότερα είδα κάτι άρθρα στο ίντερνετ που το αναφέρουν αυτό ως πρόβλημα του συγκεκριμένου προβολέα.

...............

ΥΓ: καταρχήν τον έχει κανένας άλλος εδώ μέσα? για να ακούσω hints and tips... -bye-

Βέβαια και τον έχει, ο havoc ο οποίος είχε το ίδιο πρόβλημα και μάλιστα του είχες απαντήσει και πρώτος-πρώτος, γέρασες μου φαίνεται Στέργιοοοοοοοοοοοο.
Εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=7545

Η λύση με λίγα λόγια είναι μία και ακούει στο όνομα ''καλώδιο VGA'' . Και επειδή ήμουν μπροστά στα γεγονότα, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα με vga (καλύτερη, πολύ) . Τώρα για άλλο πράγμα απο πισί, σε βλέπω να χάνεις πληροφορία ......

Ότι θέλεις παραπάνω ρώτα τον havoc, τα πέρασε. -bye-

χεχε.

Όντως πρέπει να έμπλεξα πολύ άσχημα!

Αλλά είμαι κρυφομαζοχιστής, τι να κάνω?

Πωπω, τώρα θυμήθηκα το thread με το καλώδιο!

Τρέχω για VGA λοιπόν!

Αν και με την ATI που έχω και το δοκίμασα πριν λίγο κλείδωσε κανονικά σε 1080i.
χμμμ...

tegonik@
οκ με τις ώρες, δε πειράζει.

ΥΓ:

HAVOC, ζεις, εσύ μας οδηγείς!

καλοριζικος Στεργιε και καλες θεασεις....;)
Απολαυσε φιλε ταινιες και ασε τους αλλους να λενε οτι θελουν....!!!!!!
Αυτο ειναι το ζητουμενο...
Φανταζομαι οτι και απο 5.1 η 6.1 ηχο θα εισαι σουπερ....;)

Ωχ, φιλαρακ, την πατησες! Θα κολλησεις και εσυ το "μικροβιο" και θα αλλαζεις προβολι ετησιως! :D :D
Καλοριζικος να ειναι και καλες θεασεις! Το σιγουρο ειναι οτι ψωνησες απο εντιμη πηγη!

Στέργιο, Καλές Θεάσεις και Welcome to the Big Screen ;) -bye-

Και πολύ αντεξες... αντε... καλοθέατος...

και πρόσεξε... το vga να είναι επίχρυσο με επίστρωση από τιτάνιο κτλ. :)

ουουουου....
μπουουουου

ξεφτίλα...
παραιτήσου τώρα !:slapface:

καλά άντε....
μεγειές.
-bye-

Καλωσηρθες στην χωρα των τρελων. -bye-
Καλοθεατος Στεργιο.

Στεργιο καλως ορισες στην χωρα του overscan..........

παρε τηλ για οτι απορια σε σχεση με το προβολι....( επιτελους βρεθηκε κι αλλος καημενος να παρει Sony )

και μην παρεις καλωδιο VGΑ

με περισσοτερα απο 12 ευρω....σε παρακαλω δηλαδη.........

Καλορίζικος Στέργιο!

Βάλε το Panic Room να δεις πως είναι να βλέπεις χωρίς φίδια! :flipout:

Καλές θεάσεις Στέργιο-bye-