Τι ηχεία δαπέδου με Denon X-1000;

sspetsie

New member
13 July 2013
12
Καλησπέρα παιδιά είμαι κάτοχος ενός denon avr x-1000 με τον οποίο θέλω να στήσω ( ξεκινώντας με τα 2 μπροστινά) ένα σύστημα 5.1 για ταινίες και φυσικά μουσική. Είμαι ανάμεσα σε κάποιες επιλογές αλλά θα ήθελα την βοήθεια σας αν είναι δυνατόν γιατί μου φαίνεται όσο περισσότερο ψάχνω περισσότερο μπερδεύομαι... Πρώτες μου επιλογές τα http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia-hi-fi/ixeia-dapedou/cambridge-audio-s70-black-timi.html, και λίγο πιο ψηλά σε τιμή (αν αξίζουν τον κόπο) http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=2697 ,http://www.ihoekfrasi.gr/productsDe...rasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=4863. Όποια βοήθεια θα είναι σημαντική,ευχαριστώ.

Re: Τι ηχεία δαπέδου με Denon x-1000;

με τόσο μικρούλη avr καλύτερα να κοιτάξεις για ηχεία βάσης και subwoofer. Οι εταιρίες και οι σειρές που διάλεξες έχουν σουξέ. Φαντάζομαι όχι τυχαία.

Δηλαδή θα δυσκολευτεί να οδηγήσει μέχρι και τα cambridge audio? Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο,τα ηχεία βάσης δεν έχουν και συνήθως μικρότερη ευαισθησία κατά μέσο όρο από τα αντίστοιχα δαπέδου οπότε και πιο δύσκολο δεν θα είναι για τον ενισχυτή? Οι επιλογές έγιναν φυσικά με βάση το budget και από εκεί και πέρα και με όσα μπορούσα να καταλάβω από τα χαρακτηριστικά τους..

Καλημέρα, εγώ έχω τον ίδιο ενισχυτή με τα δαπέδου q-acoustics 2050i.
Το απότελεσμα στο κόμματι της μουσικής ήταν πολύ μέτριο.
Ένας παλιός γιαμαχα δικαναλος τα οδηγούσε αρκετά ποιο καλά.
Στο κομμάτι του home cinema το αποτέλεσμα ήταν καλό.Βέβαια δεν είχα ποτέ άλλο σύστημα για να μπορω να συγκρίνω.
Όμως το μπάσο και τα εφέ ήταν αρκετά και χωρίς σαμπαγουφερ.
Δεν παρατήρησα καμία αλλοίωση, η ένταση μπορούσε να ξεφύγει αν και δεν το τερμάτισα πότε.
Θεωρώ το αποτέλεσμα πολύ ικανοποιητικο και αν η χρήση θα είναι για ταινίες είναι η καλύτερη οικονομική λύση.

Δηλαδή θα δυσκολευτεί να οδηγήσει μέχρι και τα cambridge audio? Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο,τα ηχεία βάσης δεν έχουν και συνήθως μικρότερη ευαισθησία κατά μέσο όρο από τα αντίστοιχα δαπέδου οπότε και πιο δύσκολο δεν θα είναι για τον ενισχυτή? Οι επιλογές έγιναν φυσικά με βάση το budget και από εκεί και πέρα και με όσα μπορούσα να καταλάβω από τα χαρακτηριστικά τους..

Μικρότερη ευαισθησία αλλά και πιο σταθερή αντίσταση συνήθως. Το τελευταίο είναι που κάνει ένα ηχείο απαιτητικό στην οδήγηση. Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Πρόσφατα δοκίμασα ένα μικρό ενισχυτή με δύο ηχεία βάσης. Το ένα είχε 87dB ευαισθησία και αντίσταση που έπεφτε στα 3,5Ωμ και ένα άλλο με 85dB ευαισθησία αλλά αντίσταση που δεν έπεφτε κάτω από τα 5,5Ωμ. Με πιο από τα δύο λες ότι έπαιξε καλύτερα; Με εκείνο που είχε μικρότερη ευαισθησία. Απλά έπρεπε να ανεβάσεις λίγο την ένταση. Σε όλο το φάσμα όμως η οδήγηση ήταν καλύτερη. Πιο καλά ελεγχόμενο μπάσο κυρίως.

Εάν η ροπή είναι προς το Home Cinema, τότε γιατί θέλεις τα εμπρός δαπέδου; Τις χαμηλές θα τις αναλάβει το sub. Τα εμπρός δαπέδου έχουν νόημα στη δικάναλη μουσική χωρίς sub. Εκεί ο ενισχυτής σου δεν είναι ίσως ο ιδανικός. Μπορεί να είναι ο πιο δυνατός στην σούπερ οικονομκή κατηγορία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ταιριάζει.
Θα έλεγα ότι ο AVR-X3100W θα μπορούσε να παίξει με αυτά τα ηχεία, όχι κάτι μικρότερο.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση καταρχήν. Δηλαδή πιστεύεις πως δεν θα έπρεπε να κινηθώ για κολώνες για τα μπροστά; Εντάξει η ροπή όπως λες είναι για ταινίες αλλά και μουσική ακούω χωρίς να είμαι όμως τόσο ειδικός να ξεχωρίζω λεπτομέρειες.. Και εν τέλη τι μου προτείνεις να διαλέξω bookshelf για κεντρικά ή κάποιο 5.1 έτοιμο ( all in one) ?

Βάσης ή ραφιού θα πρότεινα. 5.1 σετ με δορυφόρους και sub θα σου συνιστούσα να τα αποφύγεις καθώς δεν θα έχεις επιλογή να τα δουλέψεις χωρίς sub.

Επιπλέον, επειδή στον AVR-X1000 υφίσταται η δυνατότητα ξεχωριστής ρύθμισης αποκοπής των χαμηλών για κάθε σετ ηχείων, μπορείς να πας σε λίγο μεγαλύτερα μπροστά απ' ό,τι πίσω και έτσι να έχεις την ευελιξία να έχεις λίγο μεγαλύτερα ηχεία εμπρός προκειμένου να ακούς καλύτερα σε 2.0

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όλα αυτά έχοντας κατά νου το ιδανικό ταίριασμα. Γιατί όπως είπες κι εσύ, ένας που δεν έχει εμπειρία σε αυτά τα πράγματα, μπορεί και να του φανούν μια χαρά τα δαπέδου με τον AVR-X1000.

Θα ιδρώσεις να τα οδηγήσεις με τον ενισχυτή αυτό. Το λέω εκ πείρας έχοντας τα (παλιά αλλά καλά) ηχεία στήλες B&W DM603 (120W - 8 Ohm) με παρόμοιους ενισχυτές δεν τα έχω ευχαριστηθεί. Τα ηχεία που κοιτάς θέλουν ρεύμα. Πιο πολύ θα απολαύσεις τον ενισχυτή με ηχεία βάσης.

Να σου πω μόνο πότε θα έπαιρνα αυτά που κοιτάς με τον ενισχυτή αυτό... Αν ήθελα HC χωρίς sub! Κι αν κάποτε άλλαζα ενισχυτή, να κράταγα τις στήλες, μην κάνω άλλα έξοδα. Κι αυτό όμως πιο πολύ για να το τραβήξω από τα αυτιά και να δικαιολογήσω στη συνείδηση μου την αγορά των στηλών.

Αλλιώς τσάμπα το extra χρήμα και ο όγκος... Όχι βέβαια πως δε θα σου αρέσουν... μια χαρά θα είναι και με την πρόταση σου, απλά δύσκολοι οι καιροί για να παίρνεις το κάτι τι παραπάνω και μάλιστα χωρίς ουσιαστική βελτίωση στο τελικό αποτέλεσμα (μάλλον το αντίθετο στην προκειμένη περίπτωση)

Χμμμμ οκ λοιπόν να ρωτήσω σαν μια τελευταία προσπάθεια σε κολώνες τι λέτε για τα http://www.crutchfield.com/S-UWw2y1Xryri/p_714RF10B/Klipsch-Reference-Series-RF-10.html και αυτά στην ίδια κατηγορία θέλουν αρκετό ρεύμα και θα δυσκολευτεί ο ενισχυτής? Και αν αλλάξω πλέυση ( τελικά όπωσ πάει :) ) σε βάσεις μου προτείνετε κάποια συγκεκριμένα? πχ τα https://www.skroutz.gr/s/4166586/Dali-Zensor-3.html?from=autocomplete&keyphrase=dali+zensor+3 ή τα https://www.skroutz.gr/s/2794947/Definitive-Technology-StudioMonitor-45.html πως σας φαίνονται σαν επιλογές?

Τα Klipsch είναι πιο ευαίσθητα και για λιγότερα watt, οπότε σίγουρα θα ξυπνήσουν πιο εύκολα. Άκουσε τα όμως πρώτα γιατί ξέρω ότι έχουν ένα ιδιαίτερο δικό τους ήχο (δεν τα έχω ακούσει να σου πω). Πολύ ακριβά όμως βρε παιδάκι μου... Αν είναι να δώσεις +150 από το αρχικό πακέτο, αντί να πάρεις τα Klipsch, ανέβα μια σκάλα σε ενισχυτή και μείνε στα αρχικά ηχεία στήλες που σου έχουν κολλήσει. Το extra ρευμα θα κάνει τη διαφορά.

Τον ενισχυτή φίλε μου τον έχω οπότε δεν έχω επιλογή σε αυτό το κομμάτι γιαυτό το ψάχνω στα ηχεία τώρα..

Θα ιδρώσεις να τα οδηγήσεις με τον ενισχυτή αυτό. Το λέω εκ πείρας έχοντας τα (παλιά αλλά καλά) ηχεία στήλες B&W DM603 (120W - 8 Ohm) με παρόμοιους ενισχυτές δεν τα έχω ευχαριστηθεί. Τα ηχεία που κοιτάς θέλουν ρεύμα. Πιο πολύ θα απολαύσεις τον ενισχυτή με ηχεία βάσης.

Να σου πω μόνο πότε θα έπαιρνα αυτά που κοιτάς με τον ενισχυτή αυτό... Αν ήθελα HC χωρίς sub! Κι αν κάποτε άλλαζα ενισχυτή, να κράταγα τις στήλες, μην κάνω άλλα έξοδα. Κι αυτό όμως πιο πολύ για να το τραβήξω από τα αυτιά και να δικαιολογήσω στη συνείδηση μου την αγορά των στηλών.

Αλλιώς τσάμπα το extra χρήμα και ο όγκος... Όχι βέβαια πως δε θα σου αρέσουν... μια χαρά θα είναι και με την πρόταση σου, απλά δύσκολοι οι καιροί για να παίρνεις το κάτι τι παραπάνω και μάλιστα χωρίς ουσιαστική βελτίωση στο τελικό αποτέλεσμα (μάλλον το αντίθετο στην προκειμένη περίπτωση)
Για να μαθαίνουμε και κάτι... Όταν λες ότι θέλουν πολύ ρεύμα τα ηχεία δαπέδου για να τα ευχαριστηθει κανείς, εννοεις ότι δεν ανεβάζουν ψηλά ενταση ή οτι ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις δεν παιζουν καλά; από τη στιγμή όμως που κάποια ηχεία είναι 8 ωμ δεν υποτίθεται ότι είναι εύκολα στην οδήγηση; συγγνώμη αν είναι χαζέ ε ερωτήσεις άλλα προσπαθώ να βγάλω άκρη. Αν έχεις κανένα λινκ να στείλεις να διαβάσω είναι ευπρόσδεκτο!

Γενικά ,ναι, στις χαμηλές εντάσεις τα μικρότερα ηχεία θα παίξουν καλύτερα, ποιοτικότερα. Στις μικρές εντάσεις, οι κώνοι των μεγάλων ηχείων δεν κουνιόνται, μένουν ξεροί.

Τα μεγάλα ηχεία θέλουν ρεύμα για να ερεθιστούν και να αποδώσουν. Αλλιώς δίνουν μέχρι εκεί που τους δίνει ο μικρός ενισχυτής και μάλιστα θα έλεγα μέτρια σε ποιότητα.

Το λέω από ίδια πείρα που έχω στα ηχεία μου, που είναι μεγάλα για τον ενισχυτή μου... παίζουν καλά μόνο όταν ο ενισχυτής θα φτάσει ψηλά

Ουάου! 35Hz από πενταμισάρι γούφερ το definitive technology. Στα πόσα μείον dB δε λέει βέβαια. Προτείνει όμως ρύθμιση στα 80Hz ενώ για το μεγαλύτερο μοντέλο λέει στα 60. Άρα 35 Hertz το μικρό δεν τα φτάνει ούτε στον ύπνο του.

Το Dali έχει και τουίτερ που δουλεύει από πιο χαμηλά από το μέσο όρο. Για μένα μεταξύ των δύο, εφ' όσον δεν μπορείς να κάνεις ακρόαση, το Dali.

Ουάου! 35Hz από πενταμισάρι γούφερ το definitive technology. Στα πόσα μείον dB δε λέει βέβαια. Προτείνει όμως ρύθμιση στα 80Hz ενώ για το μεγαλύτερο μοντέλο λέει στα 60. Άρα 35 Hertz το μικρό δεν τα φτάνει ούτε στον ύπνο του.

Το Dali έχει και τουίτερ που δουλεύει από πιο χαμηλά από το μέσο όρο. Για μένα μεταξύ των δύο, εφ' όσον δεν μπορείς να κάνεις ακρόαση, το Dali.

Θεωρείς ότι για κεντρικά θα ήταν καλύτερα τα klipsch RF-10 ( με τον denon x-1000 φυσικά) για τον χώρο μου (35 m2) αντί για βιβλιοθήκης;

Θεωρείς ότι για κεντρικά θα ήταν καλύτερα τα klipsch RF-10 ( με τον denon x-1000 φυσικά) για τον χώρο μου (35 m2) αντί για βιβλιοθήκης;

Ποιος ο λόγος να έχεις δαπέδου, που εξ' ορισμού η μεγαλύτερη καμπίνα είναι για να δίνει μεγαλύτερο εύρος στις χαμηλές, όταν το δαπέδου δεν έχει χαμηλές; Μόνο αισθητικός είναι ο λόγος. Τα συγκεκριμένα θα παίξουν με τον ενισχυτή σου. Ο ήχος τους είναι λιγάκι ιδιαίτερος.

Μπορεί τα zensor3 να φαίνονται εύκολα αλλά άμα τους δώσεις ρευματάκι το ηχείο μεταμορφώνεται (σε μουσική κυρίως). Τα έχω αποκλειστικά για hc με τα zensor1 kai vokal με denon x-2000. Σε μουσική από τον χ-1000 μην περιμένεις και πολλά......