Τι ισχύει για τον DB800 HD απ’ αυτά ;

Athanasis

AVClub Enthusiast
3 August 2009
927
Καλησπέρα
Συγνώμη που αρχίζω την εγγραφή μου στα Φορουμς με ερώτηση αλλά έχω πολλή αγωνία να φλασάρω τον Dreambox800 HD.
Από όσα έψαξα φαντάζομαι ότι ισχύουν τα ακόλουθα.
1. Για MultiBoot, το πρόγραμμα FlashWizard δεν δουλεύει στον DM800;
2. Για MultiBoot, στον DM800 το μόνο που υπάρχει είναι το BarryAllen (Plugin);
3. Για Φλασάρισμα μονής Image, το FlashWizard επίσης δεν δουλεύει στον DM800 ;
4. Ο μόνος τρόπος FLASHαπό LANμονής Imageστον DB800 HDείναι μέσω webinterface;
5. Το καλύτερο Imageστον DM800 για λόγους συμβατότητας με άλλα Plug-ins/Software/Toolsείναι το enigma 2 ;
Ευχαριστώ
Θανάσης

Απάντηση: Τι ισχύει για τον DB800 HD απ’ αυτά ;

Καλησπέρα και Καλώς όρισες φίλε Θανάση. Κάνε έναν κόπο να περάσεις και από το σχετικό thread για ένα "γεια"...

Όσον αφορά τις απορίες σου:
Το FlashWizard σου είναι άχρηστο με τον 800άρη. Για multiboot θα χρειαστείς το Barry Allen.
Για εγκατάσταση ενός image στη flash μέσω δικτύου θα χρειαστείς το web interface με τη βοήθεια του stop mode. Τον τρόπο, μπορείς να τον μάθεις κατευθείαν από τη Dream Multimedia εδώ.
Το Enigma2 είναι το GUI που χρησιμοποιείται από τον 800. Δεν είναι κάτι ανεξάρτητο που μπορείς να διαλέξεις εσύ εάν θα εγκαταστήσεις ή όχι. Όλα τα images βασίζονται σε αυτό και στις αναβαθμίσεις του.
Εάν αποφασίσεις να πορευτείς με ένα μόνο image τότε αρκεί να εγκαταστήσεις το image της επιλογής σου στη flash. Εάν επιθυμείς περιβάλλον multiboot τότε να προτιμήσεις να βάλεις στη flash ένα CVS image όπως είναι για παράδειγμα το OoZoon (θα σου το πρότεινα για αρχή, είναι πολύ σταθερό και αναβαθμίζεται συχνά και χωρίς προβλήματα ενώ παρέχει και τη δυνατότητα να εγκαταστήσεις αυτόματα το BarryAllen μέσα από τον online server).
Όσον αφορά τα καλύτερα images, ταπεινή μου γνώμη είναι ότι μπροστά βρίσκεται το Nabilo στην έκδοση 11_G2, ακολουθεί με ελάχιστη διαφορά το NewNigma 2.6.1 ενώ εξαιρετικό είναι και το EdgNemesis παρότι δεν είναι ακόμη στην οριστικά τελική του έκδοση. Πίσω από αυτά βρίσκεται (πάντα κατά τη γνώμη μου) το Gemini 4.40 και όλα τα υπόλοιπα.

Ευχαριστώ φίλε D

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες και τα Links που μου έδωσες.

Λίγο συγχυσμένο το θέμα όμως.

Το Enigma 2 δεν είναι Image? Ti εννοούμε GUI και πια διαφορά έχει με ένα Image?

Επίσης φίλε, έκανες αναφορά σε CVS image. Τι είναι αυτό? Απλά γιατί θέλω να προχωρήσω με τη διαδικασία αλλά όπως φαίνεται μάγκωσα πάλι !

Eυχαριστώ

Re: Τι ισχύει για τον DB800 HD απ’ αυτά ;

gui = graphical user interface

Είναι ότι είναι και τα kde/gnome για linux os

Με λίγα λόγια είναι το γραφικό περιβάλλον του image
Ότι βλέπεις στην οθόνη με γραφικό περιβάλλον (channels list, infobar, set up menu κλπ κλπ) είναι αποτέλεσμα του enigma και στην περίπτωση του δεκτη σου (dm800) enigma2

Χωρίς το gui όλες οι ρυθμίσεις θα έπρεπε να γίνονται με εντολές από telnet

Re: Τι ισχύει για τον DB800 HD απ’ αυτά ;

To Φλάσαρα επιτέλους το..... Γ... τιμημένο,

δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιμένω.

HELL :rifle:

:guitarist:

Δηλαδή η αναβάθμιση του Enigma 2 είναι ανεξάρτητη απο την βασική αναβάθμιση του Ιmage ?

Ένα Ιmage φαντάζομαι περιέχει και ανάλογη έκδοση του Εnigma 2, δεν είναι έτσι;

Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Τι ισχύει για τον DB800 HD απ’ αυτά ;

Δηλαδή η αναβάθμιση του Enigma 2 είναι ανεξάρτητη απο την βασική αναβάθμιση του Ιmage ?

Ένα Ιmage φαντάζομαι περιέχει και ανάλογη έκδοση του Εnigma 2, δεν είναι έτσι;

Ευχαριστώ

Ένα image αποτελείται από πολλά στοιχεία ΚΑΙ το gui του, που στην περίπτωσή μας είναι το enigma2.
Όλα τα images που αφορούν τους DM7025, 800 και 8000 βασίζονται υποχρεωτικά και ανεξαιρέτως στο enigma2. Κάθε φορά που το κάνεις update, το τι ακριβώς θα αναβαθμιστεί έχει να κάνει με τις αναβαθμίσεις που "πέρασε" και η ομάδα που υποστηρίζει το image της επιλογής σου.
Αυτές λοιπόν οι αναβαθμίσεις μπορεί και να φορούν στοιχεία του enigma2, μπορεί και όχι.
Μόνο τα cvs images "περνούν" καθημερινά όλα τα updates σε όλο το φάσμα του λογισμικού του dreambox. Γι'αυτό άλλωστε και προτείνεται να είναι στη flash σε περιβάλλοντα multiboot...

GOT IT MATE. Τώρα κατάλαβα, τι συμβαίνει με όλα αυτά.

Ευχαριστώ πολύ.