Τι λέτε να φταίει???

Odysseask

New member
23 September 2007
16
Το πρόβλημα που έχω είναι οτι όταν κάνω αναπαραγωγή ταινίας είτε hd είτε όχι έχω διακοπτόμενο ήχο (ακούω για 2-3 sec τον χάνω για 10sec περίπου και πάλι απο την αρχή).Μου κάνει τα ίδια ανεξάρτητα απο τον player που χρησιμοποιώ.

Τι λέτε να φταίει? Αναβάθμισα όλα τα κομμάτια του pc (απο amd athlon 1,5) και τώρα έχω core2duo E6550 με μια ATI EAH3650 SILENT MAGIC και audio SB AUDIGY2 PLATINUM PRO με το παλιο όμως τροφοδοτικό 350W και τώρα το pc το έχω ως HTPC
lipssealed.png
.
Το τροφοδοτικό μπορεί να είναι η αιτία? Έκανα απεγκατάσταση όλους τους drivers (ήχου και εικόνας) και επανεγκατάσταση και τίποτα, για λειτουργικό έχω XP

Το τροφοδοτικο παντως δεν φταιει. Δεν ειναι συμπτωμα του τροφοδοτικου αυτα τα προβληματα.

Μπορει να υπαρχει θεμα συμβατοτητας της καρτας με την μητρικη. Δοκιμασε την on-board καρτα ηχου. Επισης δοκιμασε και αλλα codecs.

Eχεις δοκιμάσει τον ενισχυτή σου με άλλη πηγή πχ. dvd player?
Μηπως δηλαδή το πρόβλημα το έχει ο ενισχυτής και όχι το pc?
Επείσης με τι ενισχυτή και τι ηχεία παιζεις? Στο κάνει και στο πολυκάναλο και στο δικάναλο?

Last edited:
Eχεις δοκιμάσει τον ενισχυτή σου με άλλη πηγή πχ. dvd player?
Μηπως δηλαδή το πρόβλημα το έχει ο ενισχυτής και όχι το pc?
Επείσης με τι ενισχυτή και τι ηχεία παιζεις? Στο κάνει και στο πολυκάναλο και στο δικάναλο?

για ήχο έχω μια κάρτα Sound Blaster Platinum 2 EX και ηχεία 5.1 Cambridge Soundworks Megaworks THX

το περίεργο είναι οτι όταν βάζω μουσική δεν έχω κανένα πρόβλημα...

Το τροφοδοτικο παντως δεν φταιει. Δεν ειναι συμπτωμα του τροφοδοτικου αυτα τα προβληματα.

Μπορει να υπαρχει θεμα συμβατοτητας της καρτας με την μητρικη. Δοκιμασε την on-board καρτα ηχου. Επισης δοκιμασε και αλλα codecs.

το pc το είχα δουλέψει με την ίδια σύνθεση για κανα 5μηνο η μόνη διαφορά είναι οτι δεν είχα την κάρτα γραφικών και έπαιζα με την on-board που έχει, οπότε δεν νομίζω να είναι θέμα συμβατότητας κάρτας ήχου - m/b.

όσον αφορά τους codecs ποιούς προτείνεις? τώρα του έχω βάλει cccp την τελευταία έκδοση που υπάρχει στο νετ

Δοκίμασα και τα 2 αλλά τίποτα, για codec έβαλα το τελευταίο πακέτο K-LITE. Πρόβλημα συμβατότητας δε νομιζω να υπάρχει γιατί στα τραγούδια δεν έχω πρόβλημα

Δοκίμασα και τα 2 αλλά τίποτα, για codec έβαλα το τελευταίο πακέτο K-LITE. Πρόβλημα συμβατότητας δε νομιζω να υπάρχει γιατί στα τραγούδια δεν έχω πρόβλημα

Αφου στο κανει μονο σε συγκεκριμενη χρηση, ειναι κατα 99% θεμα software....

Δοκιμασε εναν αλλο player. Οποιονδηποτε. Αν και αν συνεχισει να κανει τα ιδια, μαλλον το φορματ ειναι η πιο γρηγορη "γιατρεια"...

Μάλλον (?) είναι θέμα audio renderer.

Είχα το ίδιο περίπου πρόβλημα αναπαράγοντας με MPC home cinema ταινίες HD με DTS (σπασίματα στον ήχο κατά την αναπαραγωγή).

Αυτό που έκανα ήταν να αλλάξω το audio rendered από System Default που ήταν, σε αυτόν της cyberlink (υπήρχε ως επιλογή λόγω εγκατεστημένου power dvd 8 - υπάρχει πάντα και το reclock [that is: a directshow audio renderer which is loaded in place of the default directsound audio renderer]).

Έκτοτε δεν αντιμετώπισα ξανά πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Τι λέτε να φταίει???

Μάλλον (?) είναι θέμα audio renderer.

Είχα το ίδιο περίπου πρόβλημα αναπαράγοντας με MPC home cinema ταινίες HD με DTS (σπασίματα στον ήχο κατά την αναπαραγωγή).

Αυτό που έκανα ήταν να αλλάξω το audio rendered από System Default που ήταν, σε αυτόν της cyberlink (υπήρχε ως επιλογή λόγω εγκατεστημένου power dvd 8 - υπάρχει πάντα και το reclock [that is: a directshow audio renderer which is loaded in place of the default directsound audio renderer]).

Έκτοτε δεν αντιμετώπισα ξανά πρόβλημα.

πέρασα το reclock και τα πράγματα βελτιώθηκαν, τώρα συμβαίνει το ανάποδο, έχω για περίπου 10 sec ήχο και για 2-3sec δεν έχω. Έχω τρελαθεί, καινούριο htpc και ακόμα ταινία δεν έχω δει!!! :slapface:

καμμια άλλη ιδέα?

Απεγκατέστησε ότι codecs χρησιμοποιείς, κάνε ένα καθάρισμα τη registry, εγκατέστησε τον kmplayer και δοκίμασε να παίξεις με τους εσωτερικούς codecs.

Απεγκατέστησε ότι codecs χρησιμοποιείς, κάνε ένα καθάρισμα τη registry, εγκατέστησε τον kmplayer και δοκίμασε να παίξεις με τους εσωτερικούς codecs.

Φίλε μου να'σαι καλά :grinning-smiley-043
τώρα παίζουν όλα εκτος όμως απο mkv. Αν και του πέρασα το matroska pack 1.1.2 στα mkv έχω το πρόβλημα που είχα και πριν (10sec χωρίς ήχο και 2 με ήχο)

όλα τα άλλα format τα πάιζει κανονικά
καμμιά ιδέα μπας και δούμε καμμιά blue-ray ταινία????

Δεν ξερω εαν θα βοηθησει... αλλα στην φαση αυτη ολα ειναι πιθανα.

Εχεις κοιταξει εαν ειναι θεμα διαθεσιμου bandwidth του σκληρου δισκου? Αυτο που περιγραφεις συνεβαινε οταν επαιζα μεσω δικτυου, απο ενα παλαιο pc. Δεν αντεχε ο δισκος να περασει την πληροφορια...Πρωτα εκοβε ηχο και μετα εικονα. Για κανε ενα defragmentation...

Οι ταινιες που παιζεις μηπως ειναι τιποτα τρελα 1080p με DTS HD (το μεγεθος των αρχειων μπορει να ειναι και 20-40 GB). για κατι τετοιο θες φρεσκο SATA σκληρο (νομιζω).

Απλο DVD βλεπεις? (οπου δεν εμπλεκεται ο σκληρος)...

Δοκίμασε το haali media splitter. Αν και αυτό δεν πιάσει τότε θα πρότεινα format. Το πρόβλημα, όπως είπε και ο Δημήτρης παραπάνω, είναι μάλλον οι codecs.